Διακοπές στην Ελλάδα καλοκαίρι

by Olga
διακοπές Ελλάδα ταξίδι nonstoptravellers

Διακοπές στην Ελλάδα καλοκαίρι, έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς φέτος το καλοκαίρι! Πέρα από τα γνωστά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει όπως είναι ο ήλιος, οι θάλασσες, οι άνθρωποι και φυσικά το καλό φαγητό, είναι και covid free προορισμός. Και αν αναρωτιέστε που να πάτε στην Ελλάδα; Ή, αν έχετε μπερδευτεί με τις αμέτρητες επιλογές, μην αγχώνεστε. Ανακαλύψτε παρακάτω τις επιλογές για διακοπές στην Ελλάδα ανάλογα με τη διάθεσή σας! 

Διακοπές στην Ελλάδα καλοκαίρι

Διακοπές στην Ελλάδα καλοκαίρι καθώς ειδικά τότε είναι που βρίσκεται στις τοπ λίστες κάθε ταξιδιώτη. Ένας τοπ προορισμός για τους ξένους και αρκετά οικονομικός και για τους Έλληνες. Ποιές είναι όμως οι επιλογές που έχεις ταξιδεύοντας στην Ελλάδα; Αρχικά θα πούμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις παντού άφοβα σε όλη τη χώρα. Επίσης ότι θα νιώσεις παντού την ελληνική φιλοξενία και ζεστασιά.  Είσαι τύπος της θάλασσας ή του βουνού; Κάθε μέρος είναι ιδιαίτερο και κρύβει ομορφιές. Βουνό, θάλασσα, πόλη, χωριό, νησί, ποτάμι, λίμνη και ό,τι άλλο ζητάς μπορεί να υπάρχει πιο κοντά απ’ ότι νομίζεις.

Μικρές Κυκλάδες διακοπές στα Κουφονήσια nonstoptravellers

Ελληνικά Νησιά

Ελληνικά νησιά! Επισκέψου ένα, δύο ή και πολλά νησιά σε μία εξόρμησή σου. Αν μη τι άλλο δεκάδες νησιά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Κυκλάδες, Μικρές Κυκλάδες, Αργοσαρωνικός, Κρήτη, Νησιά Ιονίου, Σποράδες, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Λιχαδονήσια. Το island hopping μονόδρομος και η απόλυτη πρόταση για κάθε καλοκαίρι.

Θάλλασα

Μπορεί να μην πάς σε κάποιο νησί αλλά με τέτοια ακτογραμμή σίγουρα θα βρείς μοναδικές παραλίες να κάνεις τις βουτιές σου. Χαλκιδική, Καλαμάτα, Λακωνική Μάνη, Μεσσηνιακή Μάνη, Πάργα, Σύβοτα, Λουτράκι, Περιοχές κοντά στην ΑΘήνα, Σούνιο και Λαύριο και Ναύπλιο είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές.

ναυπλιο nonstoptravellers

 

Βουνό

Από την άλλη αν είσαι τύπος του βουνού έχουμε και εδώ ξεχωριστές προτάσεις. Επισκέψου το Νέστο, το Ορεινό Πήλιο, τα Καλάβρυτα, την Ορεινή Αρκαδία και τα Ζαγοροχώρια. Προσωπικά μας αρέσει η δροσιά του βουνού το καλοκαίρι και η στιγμές χαλάρωσης που προσφέρει.

Έχει πλήθος νησιών που υπολογίζεται, αναλόγως τα κριτήρια, στα 2.500 με τα 165 έως 227 να είναι κατοικήσιμα

Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή

Μυκονος αεροπορικός τουρισμός

Εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία ερώτηση που ακούμε συχνά. Η λέξη εναλλακτικός φυσικά μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους. Ας πούμε ότι θα δοκιμάσουμε να παρουσιάσουμε την έννοια εναλλακτικός προορισμός σύμφωνα με το μέσο τρόπο χρήσης.

Εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί :

  • Κουφονήσια και γύρω νησιά (όταν το εναλλακτικό συναντάει το mainstream)
  • Αγκίστρι και ο Αργοσαρωνικός γενικότερα (όταν το εναλλακτικό συναντάει το city break)
  • Σαμοθράκη (όταν το εναλλακτικό είναι το απόλυτο εναλλακτικό)
  • Ανάφη (όταν το εναλλακτικό συναντάει την απλότητα)
  • Μήλος (δοκίμασε να κάνεις πεζοπορία στο νησί – όταν το εναλλακτικό συναντάει το σεληνιακό)
  • Σαντορίνη (κι όμως! – όταν το εναλλακτικό συναντάει το κοσμοπολίτικο)
  • Λακωνική Μάνη ή Μεσσηνιακή Μάνη (όταν το εναλλακτικό συναντάει το roadtrip)
  • Βουνό πχ Πήλιο (εναλλακτικός = διαφορετικός) (όταν το εναλλακτικό συναντάει τη φύση)

Διακοπές στην Ελλάδα και διαμονή;

Όπως είπαμε και πιο πάνω οι επιλογές για διαμονή στην Ελλάδα ποικίλουν. Ακριβές επιλογές στη Μύκονο, οικονομικές επιλογές σε προορισμούς όπως η Σαντορίνη (off season) μέχρι και πάμφθηνες επιλογές για κάμπινγκ στη φύση σχεδόν παντού καλύπτουν κάθε είδος ταξιδιώτη. Κάνε την αναζήτηση για τη διαμονή σου εδώ.

Tip: Επίλεξε off season ταξίδια για πιο οικονομικές διακοπές. Πχ. πήγαινε Σαντορίνη την άνοιξη ή πήγαινε Πήλιο καλοκαίρι.

διακοπές στις Κυκλάδες Νάξος nonstoptravellers

Οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα

Τι γίνεται όμως με το κόστος των διακοπών; Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ οικονομική λύση για διακοπές στην Ευρώπη. Με καταλύματα για κάθε πορτοφόλι, από πολυτελείς βίλες μέχρι δημόσια κάμπινγκ, με φαγητό άριστης ποιότητας σε προσιτές τιμές και εύκολη πρόσβαση αποτελεί αγαπημένο προορισμό και όχι άδικα. Σίγουρα η ποιότητα των υπηρεσιών έχει ακόμη δρόμο βελτίωσης. Την τελευταία δεκαετία γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες και αυτό είναι εμφανές. Πολλές διασυνδέσεις με low cost αεροπορικές εταιρείες, ακτοπλοϊκή διασύνδεση με όλα τα νησιά, το πιο value for money fast food παγκοσμίως (γύρος), ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα και φιλόξενοι ζεστοί άνθρωποι. Μοναδικός πολιτισμός και ιστορία που προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους επισκέπτες (πχ. είσοδος στην Ακρόπολη). 

Πού να πάω στην Ευρώπη

Για το τέλος αφήσαμε ένα παραθυράκι στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις από και προς τη χώρα μας ολοένα αυξάνονται. Η αγαπημένη μας επιλογή είναι οι οικονομικές low cost επιλογές στην Ευρώπη. Ψηλά στη λίστα μας η Ιταλία, η Κύπρος, η Κρακοβία, το Παρίσι και η Αλσατία, η Γεωργία αλλά και πιο κλασικές επιλογές όπως η Βουδαπέστη, η Βιέννη και η Μπρατισλάβα. Μία λίγο πιο τσιμπημένη αλλά εξαιρετική επιλογή είναι η Ισλανδία καθώς το roadtrip που κάναμε εκεί θα μας μείνει αξέχαστο! Περισσότερες ταξιδιωτικές προτάσεις για την Ευρώπη θα βρεις στην κατηγορία Destinations – Europe.

You may also like

Close