9+1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

by Olga
paris non stop travellers

All time classic, cool, romantic… Η πόλη του φωτός… το Παρίσι έχει πολλά πρόσωπα! Είτε βρίσκεστε εκεί για μια εβδομάδα είτε για ένα Σαββατοκύριακο, το σίγουρο είναι είναι μια πόλη μαγική και δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ερωτευτείτε!

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι αρχικά να προσανατολιστείτε στο χώρο! Αυτό που αγαπάμε στην Ευρώπη είναι ότι σχεδόν όλες οι πρωτεύουσες είναι εύκολα προσιτές όπως επίσης και τα σημεία ενδιαφέροντος! Το πρώτο πράγμα λοιπόν που καλό είναι να κάνετε προτού ταξιδέψετε είναι να ρίξετε μια ματιά σε έναν χάρτη… ένα Gps… μια πυξίδα… ό,τι σας βολεύει!

Αφού αναγνωρίσετε τις ευρύτερες περιοχές του Παρισιού και εντοπίσετε τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε την παριζιάνικη διαδρομή σας!

Στο σημερινό μας post θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα 9+1 αξιοθέατα της επιλογής μας, τα οποία προτείνουμε να εντοπίσετε οπωσδήποτε, ακόμα και αν βρεθείτε στο Παρίσι για ένα μόνο weekend!.

  1. Χαθείτε… κυριολεκτικά στο μουσείο του Λούβρου (περιηγηθείτε μόνο στα προτεινόμενα highlights εάν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας και εννοείται αναζητήστε τη Νίκη της Αφροδίτης, είναι η αυθεντική!!!)!
  2. Σκαρφαλώστε στον Πύργο του Άιφελ (μην βαρεθείτε και μην πτοηθείτε από τον πολύ κόσμο, μπορεί να είναι πολύ τουριστικό αλλά η θέα και η αίσθηση του να βρίσκεσαι εκεί πάνω είναι μαγική, μάλιστα όταν ανεβείτε και ρίξετε μια ματιά γύρω σας συνειδητοποιώντας ότι είστε πράγματι στον Πύργο του Άιφελ, θα νοιώσετε αληθινοί Παριζιάνοι)!
  3. Περπατήστε στη Λεωφόρο Champs – Elysées (είναι ίσως η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου! Άντε καλά… της Ευρώπης!) η οποία εκτείνεται από την Πλατεία Place de la Concorde μέχρι την Πλατεία Place Charles de Gaulle και την Αψίδα Arc de Triomphe!
  4. Εντυπωσιαστείτε από το Musée d’Orsay!
  5. Μαγευτείτε από το ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι!
  6. Εξερευνήστε το Jardin du Luxembourg, υπέροχος κήπος να απολαύσετε μια βόλτα και να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα από τις περιπέτειες!
  7. Περιηγηθείτε στα ράφια του Shakespeare & Company, ένα παραμυθένιο βιβλιοπωλείο! Μπορεί να είναι μικρούλη, σίγουρα όμως κλέβει τις εντυπώσεις με το όμορφο πράσινο χρώμα που έχει στο εξωτερικό του! Ένα πραγματικό στολίδι!
  8. Γνωρίστε την Monmartre, την πιο ρομαντική περιοχή του Παρισιού! Προσωπικά δεν θέλαμε να φύγουμε από εκεί! Αέρας άλλης εποχής, πολλά νόστιμα και πολύχρωμα cupcakes και το διάσημο καμπαρέ μύθος, Moulin Rouge!
  9. Γνωρίστε τον Κουασιμόδο στην εκκλησία της Notre Dame! Απολαύστε την σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας επί της οποίας δεσπόζει!
  10. Πιάσε μια θέση στο Jardin des Tuileries (θα βρείτε παντού διάσπαρτες τις χαρακτηριστικές πράσινες καρεκλίτσες για να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την περιήγησή σας)!

Κλείστε τα εισιτήρια σας και απολαύστε το μαγευτικό Παρίσι!

paris non stop travellers

paris non stop travellers

Hint:

  1. Για το φαγητό δεν είπαμε κάτι αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνετε νηστικοί! Food street (ρωτήστε για το μαγαζάκι που φτιάχνει τα πιο νόστιμα φαλάφελ του Παρισιού), γλυκά, γαλλικά κουκλίστικα Bistro, σοκολάτες, γαλλικά γραφικά εστιατόρια και πολλά άλλα, θα βρείτε καθ’ όλη τη διαδρομή σας στην πόλη!
  2. Στο κέντρο της πόλης σε μία περιοχή που είναι γνωστή για τα πολλά μπαράκια για να απολαύσετε γαλλικό κρασάκι, θα βρείτε και πάρα πολλά second handed vintage ρούχα για πιο ρετρό διάθεση!

Χαθείτε στα στενά του Παρισιού κι απολαύστε άφοβα άρωμα Γαλλίας!

You may also like

Close