Απόδραση στη Σίφνο – Αναλυτικός οδηγός

by Dimosthenis
Σίφνος ταξιδιωτικός οδηγός nonstoptravellers

Απόδραση στη Σίφνο, αναλυτικός οδηγός για την απόδρασή σας στο νησί της Σίφνου παρέα με την Seajets. Η Σίφνος είναι ένα Κυκλαδίτικο νησί που σίγουρα ξεχωρίσαμε για την γραφικότητά της, για τις σιφνέικες γεύσεις της και φυσικά για την απόστασή της από Αθήνα! Σε λιγότερο από τρεις ώρες θα βρεθείς στο υπέροχο νησί της Σίφνου!

Πως να πάτε – Σίφνος ακτοπλοϊκά

Η Σίφνος δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Γι΄ αυτό και η μόνη επιλογή είναι ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, τις Καμάρες. Υπάρχει σύνδεση τόσο με το λιμάνι του Πειραιά όσο και με του Λαυρίου. Εμείς μετακινηθήκαμε με seajet μέσω Πειραιά και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Μπορείτε να διαβάσετε για την εμπειρία μας με την Seajets.

Σίφνος διακοπές nonstoptravellers

Τι να δείτε

Η Σίφνος δεν διαθέτει μόνο παραλίες,  όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Μπορείτε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα του νησιού, Απολλωνία,  με τα μαγευτικά της σοκάκια και τα υπέροχα ταβερνάκια. Ο Αρτεμώνας, που είναι ακριβώς δίπλα από την Απολλωνία, ξεχωρίζει για την έντονη ζωή, τα γραφικά του κτήρια και τους μύλους που θα βρείτε στην κορυφή του οικισμού. Τα εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα στο νησί δίνουν μια υπέροχη ομορφιά στο τοπίο. Ξεχωρίσαμε το παρεκκλήσι των επτά μαρτύρων, την Παναγία της Χρυσοπηγή και το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία του Ψηλού. Τέλος το Κάστρο είναι ένα εκπληκτικό γραφικότατο χωριό, που σίγουρα αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή σας.

Σίφνος διακοπές nonstoptravellers greek travel bloggers

Παραλίες για βουτιά

Το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες με καθαρά και γαλανά νερά. Οι περισσότερες και πιο γνωστές βρίσκονται στο νότιο σημείο του νησιού. Το Γλυφό, η παραλία του Φάρου, η παραλία στην Παναγία της Χρυσοπηγής, οι Καμάρες, ο Πλατύς Γιαλός και το Βαθύ είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε στο νησί. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες του νησιού, διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας με τις παραλίες της Σίφνου.

Τι να φάτε

Η κουζίνα της Σίφνου είναι ξεχωριστή με μοναδικές τοπικές γεύσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως μαστέλο,  καπαροσαλάτα, ρεβυθοκεφτέδες και φυσικά φρεσκότατο ψάρι. Το φαγητό σίγουρα αποτελεί έναν από τους 4+1 λόγους για να επισκεφτείτε το κυκλαδίτικο νησί. Ταβέρνες και εστιατόρια θα βρείτε σε όλο το νησί. Ευχάριστη έκπληξη για εμάς ήταν τα πολλά ουζερί-τσιπουράδικα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω μαγαζιά:

  • Ταβέρνα χρυσοπηγή στην παραλία Αποκοφτό, με  θέα την εκκλησία της Χρυσποπηγής.
  • Η ταβέρνα Μερώπη, στο λιμάνι του νησιού για μαστέλο. Καλή επιλογή, περιμένοντας το πλοίο της επιστροφής.           
  • Το καφενείο Δρακάκης στην Απολλωνία για υπέροχους μεζέδες.
  • Την Καντίνα στον Πύργο με θέα τη θάλασσα.

Πού να μείνω στη Σίφνο – Διαμονή

Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποιον οικισμό τότε θα σας προτείναμε το Κάστρο. Είναι ένας γραφικός οικισμός, πολύ κοντά στην Απολλωνία και θα σας συναρπάσει με την ηρεμία και την ομορφιά του. Στην Απολλωνία και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε πολλά οικονομικά καταλύματα. Θα είσαστε στο κέντρο του νησιού και της νυχτερινής ζωής. Επίσης είναι πολύ πιθανό να έχετε εκπληκτική θεά στο νησί. Στις παραλίες επίσης θα βρείτε πολλά καταλύματα επάνω κυριολεκτικά στη θάλασσα, ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να αράζετε παραλία. Τέλος το λιμάνι του νησιού οι Καμάρες είναι μια άλλη επιλογή. Μικρό χωριό με ωραίες ταβέρνες και ρηχή θάλασσα για παιχνίδι με τα γαλαζοπράσινα νερά. Για να ανακαλύψετε αυτό που σας ταιριάζει για διαμονή στο νησί της Σίφνου, πατήσετε εδώ.

Σίφνος με seajets nonstoptravellers

Πως να μετακινηθείτε στο νησί

Αν δεν επιλέξετε να πάρετε τα αυτοκίνητό σας στο νησί μπορείτε να μετακινηθείτε με την τοπική συγκοινωνία που είναι αρκετά αξιόπιστη και καλή. Όλες οι παραλίες και σχεδόν όλα τα αξιοθέατα που αναφερόμαστε είναι προσβάσιμα με την συγκοινωνία του νησιού. Αναλυτικό πρόγραμμα για να οργανώσετε το ταξίδι σας θα βρείτε εδώ. Από την άλλη μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί για μεγαλύτερη άνεση για εξερεύνηση. Σίγουρα η επιλογή ενός αυτοκινήτου, όπως κάναμε εμείς φέρνοντας το δικό μας, βοηθάει στην άνετη μετακίνηση σε όλο το νησί. Αν από την άλλη θέλετε να περιορίσετε το budget σας το λεωφορείο είναι μια αξιόπιστη επιλογή.

Πόσο κοστίζει

Τα εισιτήρια κυμαίνονται με τον τύπο του πλοίου που θα χρησιμοποιήσετε και το πόσες ώρες θέλετε να κάνετε. Εμείς διαλέξαμε την seajets με 2,5 ώρες στα 50 ευρώ περίπου το άτομο ανά διαδρομή. Οι διαδρομές με το λεωφορείο στη Σίφνο είναι αρκετά οικονομικές. Το φαγητό περίπου 40 ευρώ το γεύμα τα δύο άτομα. Η διαμονή 60 ευρώ το δίκλινο, πατήστε εδώ για να βρείτε την τιμή που επιθυμείτε.

Η απόδραση στη Σίφνο αποτελεί ιδανική επιλογή για καλοκαιρινή ανάπαυλα και όχι μόνο. Καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση, αρκετά κοντά με Αθήνα, πολύ καλό φαγητό, διαδρομές πεζοπορίας και καθαρά νερά είναι μερικοί από τους λόγους για να την επιλέξει κανείς. Αν δεν πειστήκατε ακόμη ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας  4+1 λόγοι για αξέχαστες διακοπές στη Σίφνο.

 

You may also like

Close