Άνδρος Ένα στολίδι στο Αιγαίο

by Olga
Ανδρος ενα στολιδι στο αιγαιο παραλια αποθηκες apothikes beach bar andros

Η Ελλάδα, είναι μια χώρα γεμάτη με νησιά που κόβουν την ανάσα. Αναδεικνύεται κάθε χρόνο ως ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για ταξιδιώτες που αναζητούν στοιχεία πολιτισμούομορφιάς και χαλάρωσηςΑνάμεσα στα δεκάδες μαγευτικά ελληνικά νησιά βρίσκεται και η Άνδρος ένα πραγματικό στολίδι στο Αιγαίο! Η Άνδρος είναι ένα νησί που παραμένει σχετικά ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν την αυθεντική εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Το νησί της Άνδρου βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων. Προσφέρει ένα μαγευτικό μείγμα γραφικών τοπίων, παραδοσιακών χωριών και αρχαίας ιστορίας, προσκαλώντας τους επισκέπτες της να απολαύσουν την ηρεμία και τη γοητεία της. 

Ανδρος αιγαιο ταξίδι κυκλαδεσ

Παράδεισος για τους λάτρεις της θάλασσας 

 Η Άνδροςευλογημένη με μια ποικιλόμορφη και μαγευτική ακτογραμμή ικανοποιεί τους λάτρεις της θάλασσας και της παραλίας γενικότερα! Το νησί διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από παραλίες. Από αμμώδεις ακτές με κρυστάλλινα νερά μέχρι βραχώδεις όρμους που περιβάλλονται από πλούσια βλάστηση.  βλάστηση.

Οι παραλίες της Άνδρου

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες παραλίες περιλαμβάνουν τη Χρυσή Άμμο, τον Ζόρκο και τη Βλυχάδα. Καθεμία από τις οποίες φυσικά προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Εμείς ξεχωρίσαμε το Φελλό, για την ηρεμία και τη δροσιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια του! Επίσης αγαπημένη μας παραλία είναι το Βιτάλι. Άγρια ομορφιά, όμορφος κόλπος με ένα εμβληματικό ξωκλήσι να χαζεύει τη θέα! Γενικά στο νησί έχει πάρα πολλές παραλίες. Τα τα Άχλα, της Γριάς το Πήδημα κοκ, άλλες οργανωμένες άλλες πιο απόμερες. Το σίγουρο είναι πως θα βρείτε εκείνη που θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε τον ήλιο της Μεσογείου. Απλά αφεθείτε στη φυσική ομορφιά του νησιού.

Ανδρος χώρα

Τα χωριά της Άνδρου

Η Άνδρος φιλοξενεί επίσης πολλά γραφικά χωριά, καθένα από τα οποία αποπνέει τη δική του γοητεία και χαρακτήρα. Η Χώρα είναι και η πρωτεύουσα του νησιού. Ξεχωρίζει ως το κατεξοχήν παράδειγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τα στενά σοκάκια, τα ασβεστωμένα σπίτια και τις ανθισμένες βουκαμβίλιεςΠεριπλανώμενος στα δαιδαλώδη δρομάκια της Χώρας, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει γραφικές πλατείες στολισμένες με καφέ και τοπικές μπουτίκ που πωλούν παραδοσιακές χειροτεχνίες, ντόπια προϊόντα και αναμνηστικά.

Τα χωριά

Ανάμεσα στα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε είναι τα Αποίκια. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό με πέτρινα σπίτια, αρχαία και αιωνόβια ελαιόδεντρα. Επιπλέον το Γαύριο το κύριο λιμάνι του νησιού προσφέρει μια πολυσύχναστη ατμόσφαιρα με τον παραλιακό πεζόδρομο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά στις τοπικές ταβέρνες. Τα χωριά της Άνδρου προσφέρουν μια ματιά στην πλούσια ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιούδημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. 

Ανδρος φαγητό Μπατσί

Πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος

Για τους λάτρεις της ιστορίας, η Άνδρος είναι ένας θησαυρός αρχαίων αντικειμένων και συναρπαστικών μουσείων. Το αρχαιολογικό μουσείο της Άνδρου που βρίσκεται στη χώρα στεγάζει μία αξιόλογη συλλογή αντικειμένων, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία του νησιού. Ομοίως και το Μουσείο Γουλανδρή που δεσπόζει πραγματικά αρχοντικό σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας.

Αξιοθέατα

Ένα από τα αξιοσημείωτα αξιοθέατα του νησιού είναι ο Πύργος του Αγίου Πέτρουένα μεσαιωνικό παρατηρητήριο που βρίσκεται κοντά στο χωριό ΚόχυλοςΑυτή η καλά διατηρημένη δομή όχι μόνο προσφέρει πανοραμική θέα στο γύρω τοπίο, αλλά παρέχει επίσης πληροφορίες για το ταραχώδες παρελθόν του νησιού. Προτείνουμε να πάτε προς τα εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Ανδρος χωρα

Το κάλεσμα της υπαίθρου 

Η Άνδρος δελεάζει και τους λάτρεις της φύσης και της υπαίθρου με τα μαγευτικά μονοπάτια πεζοπορίας και τα παρθένα τοπία της. Η ποικίλη τοπογραφία του νησιού, που κυμαίνεται από βουνά και άγριες βουνοπλαγιές έως καταπράσινες κοιλάδες, προσφέρει δεκάδες ευκαιρίες για εξερεύνηση. Το Androw routes είναι ένα δίκτυο καλά σηματοδοτημένων μονοπατιών που απευθύνονται σε διαφορετικά επίπεδα πεζοπόρων. Αξίζει να δοκιμάσετε και τις διαδρομές που οδηγούν σε γραφικά γεφύρια. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος πεζοπόροςκάθε μονοπάτι εγγυάται εκπληκτική θέα και μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. 

Ανδρος φρουταλιά και τυρι ανδρου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις της Άνδρου

Καμία ταξιδιωτική εμπειρία δεν είναι πλήρης χωρίς να απολαύσετε την τοπική κουζίνα. Και φυσικά η γαστρονομία της Άνδρου δεν θα σας απογοητεύσει. Στα τοπικά πιάτα θα βρείτε την απλότητα και τον πλούτο των ελληνικών γεύσεων. Από φρέσκα θαλασσινά μέχρι απολαυστικά τυριά και μέλι. Κάθε πιάτο αφηγείται και μία ιστορία αυθεντικών γεύσεων! Φυσικά πρέπει να δοκιμάσετε και την μπύρα του νησιού ενώ αναζητείστε και το τοπικό τσίπουρο! Το πιο γνωστό πιάτο του νησιού είναι η φουρταλιά ή φρουταλιά! Μία ανδριώτικη ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες! 

Που να φάτε στην Άνδρο 

Οι επιλογές για φαγητό στην Άνδρο είναι πραγματικά άπειρες! Από ψαροταβέρνες και πιτογυράδικα στο γραφικό Μπατσί και στο Γαύριο μέχρι εκλεπτυσμένα εστιατόρια στο Μπατσί. Στην χώρα επίσης θα βρείτε ταβέρνες και διάφορα φαγάδικα. Εμείς ξεχωρίσαμε το Μπαλκόνι του Αιγαίου που εκτός από τη θέα προσφέρει ντόπια κρέατα και τυριά. Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και η εξυπηρέτηση άριστη! Επίσης μας άρεσε Το στέκι του Αντρέα στον Φελλό, μια κλασική ταβέρνα με ωραία δροσιά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τυρί Άνδρου και αλμύρα!

Ανδρος ηλιοβασίλεμα

Ανδρος μπατσί

Διαμονή στην Άνδρο

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο. Ως εκ τούτου οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλές. Σίγουρα θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας. Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά ενδεχομένως να επιλέξετε κατάλυμα μπροστά ή κοντά σε παραλία. Ειδικά προς τα δυτικά του νησιού όπου δεν φυσάει συνέχεια έντονος αέρας. Από την άλλη αν επιθυμείτε θέα η διαμονή σε κάποια βουνοπλαγιά θα σας μαγέψει! Τέλος αν είστε πιο κοσμοπολίτες η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι η χώρα της Άνδρου! Για τη διαμονή σας στην Άνδρο δείτε εδώ τις επιλογές!

seajets Ανδρος

Πώς να πάτε στην Άνδρο

Από το μεγάλα πλεονεκτήματα του νησιού είναι σαφώς η απόστασή της από την ενδοχώρα. Με μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά απόσταση από το λιμάνι της Ραφήνας η Άνδρος αποτελεί ιδανική επιλογή για αποδράσεις! Με το Champion Jet 1 τον πρωταθλητή του Αιγαίου της Seajets θα βρεθείτε εύκολα και γρήγορα στο αγαπημένο σας νησί πριν το καταλάβετε. Για εμάς που ταξιδεύουμε με δυο μικρά παιδιά ήταν άριστη επιλογή. Τόσο λόγω της εγγύτητας του νησιού στη Ραφήνα όσο και για το ίδιο το νησί που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

κυκλαδεσ seajets ραφηνα ανδρος

Άνδρος ένα στολίδι στο Αιγαίο

Η Άνδροςμε την παρθένα ομορφιάτην πλούσια ιστορία και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσφέρει μια γνήσια ελληνική εμπειρίαΓια όσους αναζητούν μια ανάπαυλα από τα πολύβουα πλήθη και μια ευκαιρία να βυθιστούν στην αυθεντική ουσία της Ελλάδας, αυτό το γαλήνιο στολίδι είναι ο τέλειος προορισμός. Είτε περιπλανηθείτε σε γοητευτικά χωριάείτε κάνετε ηλιοθεραπεία σε παρθένες παραλίες είτε πεζοπορία στα γραφικά μονοπάτια, η Άνδρος θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά σας. Σύντομα αυτό το στολίδι του Αιγαίου, θα γίνει ένα μέρος που θα λαχταράτε να επιστρέψετε ξανά και ξανά. Για περισσότερες επιλογές στις Κυκλάδες διαβάστε εδώ!

 

You may also like

Close