Ταξίδεψε με Seajets από Μαντούδι για Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο

by Olga
Παραλία Αγιου Δημήτριου Αλόννησος Nonstoptravellers

Ταξίδεψε με Seajets με το νέο της δρομολόγιο στις Σποράδες! Το δρομολόγιο ξεκινάει από Μαντούδι Εύβοιας και φτάνει σε 45’ Αλόννησο, σε 1.15’ Σκόπελο και σε 2.05′ στη Σκιάθο! Με τέτοια ταχύτητα και άνεση το επόμενο σου island hopping θα είναι στις Βόρειες Σποράδες. Στα καλά νέα της ημέρας είναι και η διασύνδεση του δρομολογίου με την Θεσσαλονίκη! 

Το καλοκαίρι ξεκινάει εδώ με την SEAJETS και το Champion Jet 1, το μοναδικό οχηματαγωγό ταχύπλοο στη γραμμή με χωρητικότητα 950 επιβατών και 120 οχημάτων! 

Μπορείς να επιλέξεις ένα δυο ή και τρία νησιά, καθώς υπάρχει και εύκολη διασύνδεση μεταξύ τους με το νέο δρομολόγιο της Seajets! Εμείς επιλέξαμε τη διαδρομή από Μαντούδι Εύβοιας μέχρι Αλόννησο, από Αλόννησο Σκόπελο και από Σκόπελο επιστροφή στο Μαντούδι.

Μαντούδι Αλόννησος seajets nonstoptravellers

Από Μαντούδι για Αλόννησο σε 45’ με την Seajets

Το πιο γρήγορο ταξίδι είναι αυτό για Αλόννησο! Η συνταγή απλή, μπαίνει στο αμάξι και πριν το καταλάβεις είσαι στο Μαντούδι! Η διαδρομή περιλαμβάνει την καταπράσινη Εύβοια, για να προετοιμάζεσαι για την επίσης καταπράσινη Αλόννησο! Μια ωραια πρόταση είναι μια στάση για καφέ στην όμορφη Χαλκίδα. Από Μαντούδι για Αλόννησο λοιπόν θα κανείς περίπου 45’ με την Seajets.

Champion jet seajets nonstoptravellers

Το πρώτο πράγμα που θα κερδίσει την προσοχή σου είναι…

…το καταπράσινο τοπίο. Μοναδική φύση στα καλύτερα της! Στα συν του νησιού οι παραλίες της. Οι περισσότερες είναι με βότσαλο, άλλες οργανωμένες άλλες όχι, άλλες κοσμοπολίτικες με μενού διάσημων σεφ και άλλες απομονωμένες. Από το Πατητήρι, στη Μηλιά, στο Κοκκινόκαστρο (ή Κοκκινόβραχος), τον Τζωρτζή Γιαλό, τον Λεφτό Γιαλό και φυσικά την Παραλία Αγιος Δημήτριος που είναι ο,τι καλύτερο  από κάθε άποψη. Μοναδικό τοπίο με καταγάλανα νερά! 

Αλόννησος ηλιοβασίλεμα Αγιοι Αναργυροι

Το παλιό χωριό της Αλοννήσου

Το παλιό χωριό της Αλοννήσου είναι σίγουρα το διαμάντι του νησιού. Με θέα 360 και υπέροχο ηλιοβασίλεμα κερδίζει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή. Αν και αρκετά εναλλακτική η Αλόννησος σφιζει από ζωή και διαθέτει πολλά μαγαζάκια, ταβέρνες, μπαρ και γλυκόπωλεια. Ξεχωρίζουν σίγουρα το Χαγιάτι για γλυκά με θέα, η Φαβέλα για φαγητό με θέα το λιμάνι, το λιμανάκι Καλαμάκια για αστακομακαρονάδα.

 

nonstoptravellers αστακομακαροναδα Αλοννήσου

Επίσης θα βρεις πολλά μεζεδοπωλεία στο Πατητήρι και στην παλαιά  Αλόννησο και φυσικά αγαπημένα ταβερνάκια σχεδόν σε κάθε παραλία. Για κοκτέιλ δοκίμασε το Drunk seal ή Λίθο. Αν είσαι λάτρης του gourmet τότε για φαγητό θα πρέπει να πας στο Dolopes του οποίου το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιαννης Μπαξεβάνης.

Στις σπεσιαλιτέ του νησιού η αστακομακαρονάδα, ο τόνος και μοναδικά γλυκά τα χαμαλιά που μοιάζουν με αμυγδαλωτά. Αναζητείστε τα στον γυναικείο συνεταιρισμό. 

Θαλάσσιο πάρκο Αλόννησος protothema

Η Αλόννησος τα έχει όλα

Η Αλόννησος τα έχει όλα από κάμπινγκ μέχρι και ιδιαίτερης αισθητικής boutique hotel. Για ηλιοβασίλεμα θα επιλέξεις το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. 

Τέλος η επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο που εκτείνεται μεταξύ Αλοννήσου και των τριγύρω ακατοίκητων νησιών και μια εκδρομή με καραβάκι στα νησιά Περιστέρα, Γιούρα, Πιπέρι, Σκαντζούρα και Ψαθούρα θα σε κάνει να λατρέψεις ακόμη πιο πολύ την Αλόννησο. Επέλεξε την εκδρομή που θέλεις και επισκέψου το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα!  

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα Αλόννησος protothema

Από Αλόννησο προς Σκόπελο σε 15’ με την Seajets

Κι όμως μέσα σε 15’ φτάνεις από την Αλόννησο στην Σκόπελο. Για εσένα που ξεκινάς από Μαντούδι θα χρειαστείς μόνο 15′ για να φτάσεις στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς καθώς το καράβι εισέρχεται στο λιμάνι, είναι η χώρα. Χρωματιστά σπιτάκια, αυλές και μοναδικά μαγαζάκια σκαρφαλωμένα πάνω στον λόφο της χώρας σε καλωσορίζουν στο νησί.

Σκοπελος seajets nonstoptravellers

Το αμέσως επόμενο που θα παρατηρήσεις είναι..

…φυσικά το πράσινο χρώμα που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού. Αν η Αλόννησος είναι μία φορά πράσινη, τότε η Σκόπελος είναι δύο.  Μεγαλύτερο νησί, περισσότερες παραλίες και περισσότερες επιλογές για τους επισκέπτες.

Στη χώρα θα βρείς πολλά μαγαζιά για κάθε τύπο… μοντέρνα, κλασικά και τουριστικά. Ξεχωρίσαμε τον Βράχο για έναν πρωινό καφέ με θέα στο λιμάνι ή για απογευματινό κοκτέιλ. Επίσης, όμορφο αλλά και γραφικό το καφενείο Jazz cafe Platanos. Πρωινά και brunch θα βρείς σχεδόν σε κάθε μαγαζί από τα πολλά στη σειρά του λιμανιού, προσωπικά δοκιμάσαμε το πιο γνωστό και δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Προτείνουμε μία καλή δόση στριφτής σκοπελίτικης τυρόπιτας στο χέρι και ένα παγκάκι… και λίγη ρομαντζάδα δεν βλάπτει!

Τώρα που είπαμε για φαγητό, θαλασσινά, τόνος, αστακομακαρονάδες και τα συναφή θα βρείς σε κάθε ταβέρνα του νησιού. Πολλά ταβερνάκια στην άμμο πλάι στο κύμα θα βρείς στο λιμανάκι του Αγνώντα και στον Πάνορμο. 

Σκόπελος Σποράδες nonstoptravellers

Τι να επισκεφτείς

Θα επισκεφτείς οπωσδήποτε το λόφο του Mamma mia (Mamma mia cliff) όπου έγιναν μερικές σκηνές της διάσημης ταινίας. Ομοίως επιβάλλεται μία βουτιά στην διάσημη παραλία Καστάνη με τα σμαραγδένια νερά. Αφού ανέβεις τα κάτι παραπάνω από 100 σκαλιά θα απολαύσεις τη θέα. Στα must του νησιού όπως μας αποκάλυψε ο Kdexplorer που είναι local στην Σκόπελο είναι η παραλία του Αμάραντου. Ένα ινσταγκραμικό σημείο με λευκά βράχια και πανέμορφα καταγάλανα νερά. Περισσότερες βουτιές μπορείς να κάνεις στον Πάνορμο, στο Χόβολο, στο Λιμονάρι και στη Μηλιά και σε πολλές άλλες παραλίες αν έχεις χρόνο.

παραλία Αμάραντος Σκόπελος nonstoptravellers

Αλόννησος, Σκόπελος ή Σκιάθος;

Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος ή και τα τρία;  Μπορεί σε αυτό το ταξίδι να μην πήγαμε Σκιάθο αλλά πρόκειται για νησί των Βορείων Σποράδων με την ίδια απαράμιλλη ομορφιά. Έχοντας εξερευνήσει και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως αξίζει να περάσεις εκεί τις διακοπές σου!

Όσο για τους λάτρεις του island hopping με τέτοιες ταχύτητες και τόσο συχνά δρομολόγια της Seajets, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το νέο δρομολόγιο της Seajets!

championjet seajets nonstoptravellers

Ταξίδεψε με Seajets από Μαντούδι Ευβοίας πρός:

  • Αλόννησο σε 45’
  • Σκόπελο σε 1.15’
  • Σκιάθο σε 2.05

Κλείσε τώρα τα εισιτήρια σου και ταξίδεψε με Seajets!

You may also like

Close