Ταξίδι στο Γραφικό Ίνσμπρουκ

by Dimosthenis
innsbruck travel

Το ταξίδι μας στο γραφικό Ίνσμπρουκ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και αποτέλεσε μία μοναδική στάση στο road trip που κάναμε στην Βαυαρία. Το Ίνσμπρουκ είναι μια γραφική πόλη που βρίσκεται στην καρδιά των Άλπεων. Φημίζεται για την εκπληκτική θέα στα βουνά, την πλούσια ιστορία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Το Ίνσμπρουκ είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος ταξιδεύει στην περιοχή και την Αυστρία και αποτελεί έναν εκπληκτικό city break προορισμό. Στο άρθρο αυτό σας γράφουμε τη δική μας εμπειρία από το ταξίδι μας στο γραφικό Ίνσμπρουκ με τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε εκεί.

Ταξίδι στο γραφικό Ινσμπρουκ

Λίγα λόγια για την πόλη

Το Ίνσμπρουκ είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τιρόλου στη δυτική Αυστρία, με μόνιμο πληθυσμό 140.000 κατοίκων. Είναι ένα διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού καθώς περιτριγυρίζεται από βουνοκορφές των Άλπεων. Στην πόλη επίσης φιλοξενούνται 30.000 φοιτητές γι΄ αυτό και η πόλη είναι γεμάτη από ζωή!

 Το όνομα της πόλης μεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ινν»

Αξιοθέατα στο Ίνσμπρουκ

Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη του Ίνσμπρουκ είναι μια πεζοδρομημένη περιοχή με πλακόστρωτα δρομάκια και πολύχρωμα κτίρια που χρονολογούνται κατά τον 15ο αιώνα. Στην περιοχή φιλοξενούνται πολλά ιστορικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Στέγης, σύμβολο της πόλης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό Ι. Η Παλιά Πόλη είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ψωνίσετε αναμνηστικά και να απολαύσετε παραδοσιακή αυστριακή κουζίνα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και καφετέριες.

Το παλάτι Hofburg

Το παλάτι Hofburg είναι ένα πρώην αυτοκρατορικό παλάτι που χρησίμευε ως κατοικία των ηγεμόνων των Αψβούργων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, το παλάτι φιλοξενεί πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένων των Imperial Apartments, τα οποία παρουσιάζουν τον πλούσιο τρόπο ζωής των Αψβούργων. Το παλάτι στεγάζει επίσης τον καθεδρικό ναό του Ίνσμπρουκ, ο οποίος φημίζεται για την περίτεχνη μπαρόκ αρχιτεκτονική του.

Bergisel Ski Jump

Το Bergisel Ski Jump είναι μία σύγχρονη εγκατάσταση  άλματος σκι που σχεδιάστηκε από τη διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid και χρησιμοποιείται τόσο για αθλητικούς σκοπούς όσο και για τουριστικές επισκέψεις. Η εγκατάσταση προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά και επίσης φιλοξενεί ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του άλματος σκι στην Αυστρία.

Alpenzoo

Ο Alpenzoo είναι ο ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ευρώπη και φιλοξενεί πάνω από 2.000 ζώα από την περιοχή των Άλπεων. Ο ζωολογικός κήπος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε για την τοπική άγρια ​​ζωή και να δείτε από κοντά ζώα όπως αρκούδες και λύκους.

Nordkette Tελεφερίκ

Το τελεφερίκ Nordkette είναι ένα σύγχρονο τελεφερίκ που μεταφέρει τους επισκέπτες από το κέντρο της πόλης μέχρι την κορυφή της οροσειράς Nordkette. Το τελεφερίκ προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και στα γύρω βουνά και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Swarovski Crystal Worlds

Το Swarovski Crystal Worlds είναι ένα μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία και την τέχνη του κρυστάλλου. Το μουσείο διαθέτει μια ποικιλία εκθεμάτων και εγκαταστάσεων, όπως ένας τεράστιος κρυστάλλινος θόλος και ένας κήπος με κρυστάλλινα γλυπτά.

Τί να φάτε

Αν είστε λάτρης του φαγητού το Ίνσμπρουκ θα σας αποζημιώσει, αφού προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα που θα σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι. Μερικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε κατά τη διαμονή σας στο Ίνσμπρουκ είναι:

Το Tiroler Gröstl είναι ένα χορταστικό πιάτο που αποτελεί βασικό στοιχείο στην τιρολέζικη κουζίνα. Αποτελείται από πατάτες κομμένες σε κύβους, κρεμμύδια και βοδινό ή χοιρινό κρέας, όλα τηγανισμένα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεται με ένα τηγανητό αυγό από πάνω, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα.

Ένα άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το Kaiserschmarrn, μια αφράτη τηγανίτα φτιαγμένη με αυγά, αλεύρι και ζάχαρη, στη συνέχεια κομμένη σε κομμάτια και σερβίρεται με κομπόστα φρούτων ή σάλτσα δαμάσκηνου. Αυτό το γλυκό πιάτο είναι τέλειο για επιδόρπιο ή μεσημεριανό σνακ.

Για ένα αλμυρό πιάτο, δοκιμάστε το Speckknödel, ένα ζυμαρικό τιρολέζικου στιλ γεμάτο με καπνιστό μπέικον που σερβίρεται σε πλούσιο ζωμό. Αυτό το χορταστικό πιάτο είναι ιδανικό για μια κρύα μέρα και θα σας ζεστάνει από μέσα προς τα έξω.

Αν σας αρέσουν τα γλυκά, δοκιμάστε το Sachertorte, ένα κέικ σοκολάτας γεμάτο με μαρμελάδα βερύκοκο και πλούσιο γλάσο σοκολάτας. Αυτό το επιδόρπιο είναι απαραίτητη γευστική δοκιμή για κάθε λάτρη της σοκολάτας.

Πού να φάτε 

Είτε ψάχνετε για παραδοσιακό αυστριακό φαγητό είτε για διεθνή κουζίνα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Εμείς δοκιμάσαμε στα μαγαζιά:

  • Lichtblick εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin με εκπληκτική θέα στην πόλη
  • Neuwirt, μας το πρότεινε ένα ζευγάρι Ελλήνων που τυχαία συναντήσαμε στην πόλη. Εκπληκτική παραδοσιακή κουζίνα και οικονομική επιλογή.
  • Hosta Imbiss για ντονέρ (γρήγορη και φθηνή επιλογή)

Που να μείνετε στο ταξίδι σας στο Ίνσμπρουκ

Το παραδοσιακό κέντρο αποτελεί ιδανική λύση για διαμονή στην πόλη. Οι περισσότερες βόλτες εξάλλου θα γίνονται σε αυτό. Εφόσον οι τιμές είναι υψηλότερες και θέλετε να επιλέξετε κάτι πιο  οικονομικό, μπορείτε να διαμείνετε στα περίχωρα και να μεταφέρεστε με συγκοινωνία η οποία είναι πολύ καλή και θα σας βολέψει. Αν θέλετε να αναζητήσετε κάποιο ξενοδοχείο για διαμονή μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Πού να παρκάρετε στο Ίνσμπρουκ

Αν το ταξίδι σας στο Ίνσμπρουκ έχει γίνει με αυτοκίνητο, όπως κάναμε εμείς στο πλαίσιο του road trip μας στην Βαυαρία, τότε θέλει λίγο προσοχή στο παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας. Εφόσον το μέρος που επιλέξετε για διαμονή δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης τότε θα μπορέσετε να παρκάρετε σε μία από τις παρακάτω επιλογές.

Δημόσιοι χώροι στάθμευσης:

Το Ίνσμπρουκ έχει πολλούς δημόσιους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται σε όλη την πόλη. Αυτές είναι συνήθως η πιο βολική και προσιτή επιλογή για τους επισκέπτες. Το μεγαλύτερο πάρκινγκ είναι το Tivoli Parking Garage, με πάνω από 1.000 θέσεις και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης.

Χώρος στάθμευσης στο δρόμο:

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές στάθμευσης στο δρόμο στο Ίνσμπρουκ. Ωστόσο, αυτές οι θέσεις μπορεί να είναι περιορισμένες και συχνά υπόκεινται σε χρονικά όρια και τέλη στάθμευσης.

Park and Ride: 

Αυτά βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης και προσφέρουν έναν βολικό τρόπο για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά, το Ίνσμπρουκ είναι μια γοητευτική και πολιτιστικά πλούσια πόλη που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από αξιοθέατα για τους επισκέπτες. Είτε ενδιαφέρεστε για την ιστορία, τη φύση ή τον πολιτισμό, το Ίνσμπρουκ έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε ακόμη και τους μικρούς μας συνταξιδιώτες. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό από τους ειδικούς (εμείς για τα ταξιδιωτικά αξεσουάρ για τα μικρά μας εμπιστευόμαστε το The baby city), την κατάλληλη προετοιμασία και καλή διάθεση το οικογενειακό ταξίδι στο Ίνσμπρουκ είναι παιχνίδι. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε το Ίνσμπρουκ στη λίστα με τους Αλπικούς προορισμούς που πρέπει να γνωρίσετε; Εμείς το προσθέσαμε στο raod trip που κάναμε στην Βαυαρία και δεν το μετανιώσαμε! Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι μας στην Βαυαρία και το Μόναχο.

You may also like

Close