Road trip στις Άλπεις και στην Βαυαρία με χάρτη

by Dimosthenis
Ταξίδι στο Ίνσμπρουκ

Ένα road trip στις Άλπεις και στην Βαυαρία είναι η ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από το Μόναχο, την δυτική Αυστρία και να έχετε πάρετε μια μικρή γεύση από τις Άλπεις. Εκπληκτικά τοπία, γραφικά χωριά και φανταστική θέα συνθέτουν μία οδηγική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστή. Στο άρθρο αυτό θα σας ταξιδέψουμε οδικώς στις Βαυαρικές Άλπεις και στην Αυστριακή πόλη Ινσμπρουγκ. Ένα road trip που οργανώσαμε με αφορμή την επίσκεψή μας στο Μόναχο. 

road trip στην βαυαρια

Το road rip στις Άλπεις και στην Βαυαρία συνοπτικά

Το ταξίδι μας ξεκίνησε και τελείωσε από και στο Μόναχο, στο αεροδρόμιο του οποίου νοικιάσαμε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήσαμε. Συνολικά διανύσαμε 600 χιλιόμετρα οδικού άξονα σε δύο χώρες (Γερμανία και Αυστρία). Διανυκτερεύσαμε συνολικά 7 βράδια σε τρείς διαφορετικές πόλεις, το Μόναχο (Γερμανία), το Fussen (Γερμανία) και το Ίνσμπρουκ (Αυστρία).

Μόναχο η πρωτεύουσα της Βαυαρίας

Το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, είναι μία πόλη που συνδυάζει την ιστορία και τη σύγχρονη ζωή. Είναι μια ζωντανή πόλη με πολλά να δείτε και να κάνετε, επομένως αξίζει να περάσετε μια ή δύο μέρες εδώ πριν ξεκινήσετε το οδικό ταξίδι σας. Για λεπτομέρειες και για την επίσκεψή σας στο Μόναχο διαβάστε εδώ! Επόμενη στάση το Fussen, κρυμμένο στους πρόποδες των Άλπεων.

Από το Μόναχο στο Fussen

Η διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες, αλλά στην πορεία, υπάρχουν πολλές γοητευτικές πόλεις, ιστορικά ορόσημα και εκπληκτικά φυσικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία μέρη για να σταματήσετε στο οδικό ταξίδι σας από το Μόναχο στο Fussen.

Πόλη Landsberg am Lech

Αυτή μία μεσαιωνική πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Λεχ και είναι γνωστή για την καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική και τα ιστορικά της ορόσημα. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη και επισκεφθείτε το Κάστρο Landsberg, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη γύρω ύπαιθρο.

Λίμνη Ammersee

Αυτή η γραφική λίμνη βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Μόναχο και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για βαρκάδα, κολύμπι και πεζοπορία. Κάντε ένα διάλειμμα από το οδικό ταξίδι σας και απολαύστε το γαλήνιο περιβάλλον της λίμνης.

Εκκλησία Wieskirche

Αυτή η εκπληκτική εκκλησία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι γνωστή για την όμορφη αρχιτεκτονική ροκοκό και τις εκπληκτικές τοιχογραφίες της. Είναι κάτι που πρέπει να το δει όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία και την αρχιτεκτονική.

road trip στην βαυαρία με παιδιά

Fussen στη φωλιά των Άλπεων

Συνεχίζοντας το ταξίδι σας, σύντομα θα φτάσετε στην πόλη Fussen. Φωλιασμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Fussen είναι μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη με πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα για εξερεύνηση. Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη και θαυμάστε τα πολύχρωμα κτίρια και τα γραφικά δρομάκια. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το περίφημο Κάστρο Neuschwanstein, το παραμυθένιο φρούριο που ενέπνευσε το σχεδιασμό του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland. Για το τί να δείτε και τί να κάνετε στο Fussen διαβάστε το άρθρο μας.

Από το Fussen στο Ίνσμπρουγκ

Από το Fussen, κατευθυνθείτε δυτικά προς το Ίνσμπρουκ, ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της περιοχής. Η διαδρομή ακολουθεί τον Αλπικό Δρόμο, έναν ελικοειδή ορεινό δρόμο που προσφέρει πανοραμική θέα στις Άλπεις και τις κοιλάδες της περιοχής. Ο δρόμος είναι διάσπαρτος με γοητευτικά χωριά και αλπικά λιβάδια, και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να σταματήσετε και να απολαύσετε τη θέα. Εδώ είναι μερικές από τις στάσεις που προτείνουμε να δείτε στο ταξίδι σας.

κάστρο της disney neuschwanstein castle

 

Κάστρο Ehrenberg

Λίγο έξω από το Reutte, το Κάστρο Ehrenberg είναι ένα καλοδιατηρημένο φρούριο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στην κοιλάδα και προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά. Κάντε μια ξενάγηση στο κάστρο και μάθετε για την ιστορία του και τους ανθρώπους που έζησαν εκεί.

Λίμνη Plansee

Φωλιασμένο στην καρδιά των Τιρολέζικων Άλπεων, το Plansee είναι μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, που είναι γνωστή για να κάνετε κολύμπι, βαρκάδα και ψάρεμα. Κάντε μια βουτιά στα δροσερά νερά ή νοικιάστε μια βάρκα και εξερευνήστε τη λίμνη εφόσον έχετε ελεύθερο φυσικά χρόνο. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στην περιοχή, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε τα γύρω βουνά με τα πόδια.

Πέρασμα Fernpass

Το Fernpass είναι ένα ορεινό πέρασμα που συνδέει το Τιρόλο με τη Βαυαρία. Το πέρασμα προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά και υπάρχουν πολλά μέρη για να σταματήσετε και να απολαύσετε το τοπίο. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός μονοπατιού που οδηγεί στο γραφικό Fernsteinsee.

Ταξίδι στο γραφικό Ινσμπρουκ

Ίνσμπρουκ – Ιστορία και Καινοτομία

Μόλις φτάσετε στο Ίνσμπρουκ, θα σας υποδεχτεί μια πόλη που είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Η πόλη είναι γνωστή για την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Στέγης, ένα διάσημο ορόσημο που καλύπτεται από επιχρυσωμένα πλακάκια χαλκού. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη και εξερευνήστε τα πολλά μουσεία, γκαλερί και εστιατόρια που έχει να προσφέρει η πόλη.

Ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στο Ίνσμπρουκ είναι το Bergisel Ski Jump, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και στα γύρω βουνά. Το άλμα σχεδιάστηκε από τη διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της πόλης στο μοντέρνο σχεδιασμό και την καινοτομία. Εδώ θα δείτε tips για την επίσκεψή σας στην πόλη.

Από το Ίνσμπρουγκ στο Μόναχο

Είναι μία γραφική διαδρομή που περνάει από την καρδιά της Αυστρίας και της Γερμανίας και μία από τις καλύτερες διαδρομές για να απολαύσετε την περιοχή. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία μέρη για να σταματήσετε κατά την διάρκεια του road trip σας.

Πόλη Seefeld στο Τιρόλο

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Ίνσμπρουκ, το Seefeld in Tirol είναι μια γραφική πόλη των Άλπεων που είναι δημοφιλής προορισμός για σκι και άλλα χειμερινά σπορ. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πόλη είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε πεζοπορία και να εξερευνήσετε το όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Πόλη Garmisch-Partenkirchen

Αυτή η γοητευτική πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Γερμανίας, του Zugspitze. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για μια χαλαρή βόλτα και να απολαύσετε το εκπληκτικό ορεινό τοπίο. Μη χάσετε την ευκαιρία να οδηγήσετε το τελεφερίκ στην κορυφή του Zugspitze για εκπληκτική θέα.

Πόλη Murnau am Staffelsee

Αυτή η γραφική πόλη βρίσκεται στις όχθες της όμορφης λίμνης Staffelsee. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για ένα πικνίκ ή μια βουτιά στη λίμνη μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τη ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή της και φιλοξενεί πολλές γκαλερί και μουσεία.

Μοναστήρι Andechs Abbey

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Μόναχο, το Andechs Abbey είναι ένα μοναστήρι των Βενεδικτίνων που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Είναι ένας δημοφιλής τόπος προσκυνήματος και είναι επίσης γνωστός για το ζυθοποιείο του, το οποίο παράγει μερικές από τις καλύτερες μπίρες στην περιοχή.

Λίμνη Starnberger See

Αυτή η εκπληκτική λίμνη βρίσκεται ακριβώς νότια του Μονάχου και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για μπάνιο ή πικνίκ. Υπάρχουν επίσης αρκετές γοητευτικές πόλεις και χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής που αξίζει να εξερευνήσετε.

Εναλλακτικές διαδρομές για ένα road trip στις Άλπεις

Στο άρθρο μας αυτό σας παρουσιάσαμε τη διαδρομή που ακολουθήσαμε εμείς την οποία σχεδιάσαμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι ένα ξεκούραστο ταξίδι και χωρίς πολλή οδήγηση ταξίδι αφού ήταν το πρώτο μας family road trip. Για tips για το πρώτο σας ταξίδι με μωρά διαβάστε εδώ. Η περιοχή προσφέρει πολλές εναλλακτικές διαδρομές και τοπία. Για περισσότερες ιδέες διαβάστε το άρθρο μας εδώ.

ο ρομαντικός δρόμος της γερμανίας Fussen

Tips για το road trip στις Άλπεις και στην Βαυαρία

  • Εφόσον νοικιάζεται αυτοκίνητο, στην ερώτηση αν θα περάσετε σύνορα μη διστάσετε να είσαστε ειλικρινής, έστω και αν περάσετε τα σύνορα για λίγα λεπτά. Αν και θα χρεωθείτε με ένα μικρό ποσό κατά την ενοικίαση, σε περίπτωση που δεν το κάνετε θα χρεωθείτε πολλαπλάσια.
  • Εφόσον ταξιδέψετε εντός της Αυστρίας θα πρέπει να εκδώσετε ένα έγγραφο που λέγεται βινιέττα (vignette) με κόστος περίπου 10 €. Σε έλεγχο που έγινε σε εμάς, μας ζητήθηκε. Εδώ θα δείτε λεπτομέρειες για την έκδοση, επίσης μπορείτε να το βρείτε σε βενζινάδικα της περιοχής.
  • Προσοχή στο όρια ταχύτητας, κυρίως εντός το οικισμών!
  • Βενζινάδικα θα συναντάται συχνά κατά την διάρκεια της διαδρομή σας. Καλό, για λόγους οικονομίας θα ήταν να γεμίσετε εντός της Αυστρίας.

Χάρτης με το road trip στις Άλπεις και στην Βαυαρία

Η εμπειρία ενός road trip στις Άλπεις και στην Βαυαρία, είναι μοναδική! Βρείτε την τέλεια αφορμή όπως κάναμε εμείς που ταξιδέψαμε για το φεστιβάλ Springfest στο Μόναχο με την Aegean και το Travel vibe. Ένα ταξίδι οικογενειακό, το πρώτο μας family trip για την ακρίβεια, παρέα με τα δίδυμα αγόρια μας (και με τον εξοπλισμό που προμηθευτήκαμε από το The Baby City). Είτε ψάχνετε για υπαίθρια περιπέτεια, γραφικές πόλεις  όπως το Fussen ή πολυσύχναστες πόλεις όπως το Inssbruck και το Μόναχο, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτή τη διαδρομή. Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας, βγείτε στο δρόμο και ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη σύντομα.

 

You may also like

Close