Οι παραλίες της Κύπρου και αξιοθέατα για το καλοκαίρι

by Olga
γέφυρα των ερωτευμένων διακοπές στην Κύπρο αγία νάπα nonstoptravellers

Οι παραλίες της Κύπρου και τα αξιοθέατα για το καλοκαίρι είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του νησιού. Καταγάλανα νερά και ήλιος συνθέτουν μοναδικά το καλοκαιρινό σκηνικό της Κύπρου. Εμείς προσωπικά επιλέγουμε κυρίως ανοργάνωτες παραλίες σε μικρούς κολπίσκους ή κάμπινγκ. Γενικά πάντως οι πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου έχουν γαλάζια σημαία και έχουν καταγάλανα νερά. Παρόλα αυτά στο άρθρο μας αυτό θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις προτού αρχίσεις να εξερευνάς το νησί και τις παραλίες του. Ρομαντικές παραλίες, ερημικές, κοσμοπολίτικες μέχρι και dog friendly beach!

θαλασσινές σπηλιές ταξίδι στην Κύπρο nonstoptravellers

Οργανωμένες παραλίες Κύπρου

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Κύπριοι γενικά αγαπούν τις οργανωμένες παραλίες. Τα κρεβατάκια, όπως αποκαλούν τις ξαπλώστρες στην Κύπρο, κάνουν σειρές στις πιο γνωστές παραλίες. Το δύσκολο είναι πως για να βρεις θέση σε κρεβατάκι θα πρέπει να ξυπνήσεις αρκετά νωρίς ειδικά τις Κυριακές για να επισκεφτείς οργανωμένη παραλία. Οι πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες της Κύπρου βρίσκονται στην Αγία Νάπα, τη Λεμεσό και τον Πρωταρά. Διάβασε παρακάτω να μάθεις λεπτομέρειες.

Παραλίες Πρωταράς

Οι περισσότερες επιλογές για εσένα που θα αργήσεις να ξυπνήσεις για να προλάβεις κρεβατάκι βρίσκονται στον Πρωταρά. Fig Tree bay, Sirena bay, Green bay, Konnos beach, Landa beach, Αγία Τριάδα και πάει λέγοντας. όλες οι παραλίες τις περιοχής βρίσκονται σε σειρά άλλοτε σε μικρούς και άλλοτε σε μεγαλύτερους κολπίσκους. Όλες οι παραλίες είναι αμμώδεις με καταγάλανα νερά και με πάρκινγκ. Ιδανικές επιλογές για να συνδυαστούν με μία εξερεύνηση της περιοχής.

η πέτρα του Ρωμιού Κύπρος παραλίες και αξιοθέατα nonstoptravellers

Παραλίες Αγίας Νάπας

Η Αγία Νάπα έχει ίσως την πιο γνωστή και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη παραλία της Κύπρου. Τη Nissi beach… μία παραλία απίστευτης ομορφιάς, με καθαρά κρυστάλλινα νερά και χρυσή αμμουδιά. Δυστυχώς για εμάς η παραλία αυτή χάνει την ομορφιά της όταν περιβάλλεται από δεκάδες λουόμενους, με μαγαζιά να παίζουν μουσικές άσχετες με το σκηνικό και τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα που μπουκώνουν τη θέα. Προσωπικά την αποφεύγουμε το καλοκαίρι καθώς το Nissi beach έχει χάσει τον χαρακτήρα της στο βωμό του κακού τουριστικού προϊόντος. Αντίστοιχης ομορφιάς και κοσμοπολίτικου αέρα έιναι η Makronissos beach στην περιοχή της Αγίας Νάπας. Εμείς θα προτιμήσουμε για high season εποχές της Αγία Θέκλα η οποία είναι λίγο πιο ήρεμη και μπορείς να περάσεις στιγμές χαλάρωσης.

πάφος χερσόνησος ακαμα γυρω περιοχες nonstoptravellers.JPG

διακοπές στην κύπρο nonstoptravellers

Κύπρος παραλίες αξιοθέατα nonstoptravellers

Παραλία Φοινικούδων στη Λάρνακα

Όταν μιλάμε για παραλίες στην Λάρνακα δύο είναι οι επιλογές, Φοινικούδες ή Mackenzie Beach. Η Mackenzie Beach με γαλάζια σημαία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Είναι αρκετά ρηχή παραλία με όχι τόσο καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της Mackenzie Beach θα βρεις δεκάδες και και μπαρ, δυνατή μουσική, πάρτυ και κόσμο όλων των ηλικιών. Από την άλλη η παραλία των Φοινικούδων είναι ότι πιο τουριστικό, λογικό θα μου πεις, με το θετικό ότι μπορείς να κάνεις βόλτα στην πόλη ή να περπατήσεις κατά μήκος της παραλίας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Παραλίες Λεμεσού

Στη Λεμεσό βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μας παραλιακά σημεία αυτό της Ακτής Κυβερνήτη ή αλλιώς Governor’s beach. Εδώ θα βρεις οργανωμένες παραλίες (όχι εμείς δεν θα είμαστε εκεί) αλλά και μικρούς κόλπους ανάμεσα στους μοναδικούς ολόλευκους σχηματισμούς της στεριάς. Την αγαπάμε γιατί δίπλα βρίσκεται και ένα από τα camping της Κύπρου. H Λεμεσός ως μία πό τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές του νησιού έχει φυσικά πολλές ακόμη παραλίες οργανωμένες φυσικά, όπως είναι η Lady’s mile.

Ακτή Κυβερνήτη Κύπρος nonstoptravellers

Παραλίες Πάφος

Η Πάφος γενικά είναι αρκετά τουριστική για το μέγεθός της. Παχύαμμος, Δημοτικά λουτρά και πολλές άλλες παραλίες συνθέτουν το χάρτη της παραλιακής πόλης της Πάφου.  Οι παραλίες μοιάζουν μεταξύ τους δίχως όμως να έχουν τα καταγάλανα νερά της υπόλοιπης παραλιακής ακτής της Κύπρου. Παρόλα αυτά η Πάφος έχει έναν αέρα πιο οικογενειακό και φιλικό και για αυτό την αγαπάμε. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε το Coral bay, περιοχή η οποία έχει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος σε απόσταση αναπνοής και φυσικά βρίσκεται στην χερσόνησο του Ακάμα. Από εδώ μπορείς να κάνεις εξόρμηση για τη Γαλάζια λίμνη Blue Lagoon! Στο άρθρο μας για την Πάφο θα βρεις περισσότερες πληροφορίες ενώ μπορείς να εξερευνήσεις και τις γύρω περιοχές.

Dog friendly beach της Κύπρου

Στην Αγία Νάπα θα βρείς την φιλική σε τετράποδα οργανωμένη παραλία Γλυκύ νερό. Ευκαιρία για μπανάκι παρέα με τον τετράποδο φίλο σας. Παραλίες φιλές σε τετράποδους φίλους είναι οι Kaparis dog beach και Κασσιάνες Spyros beach ενώ θα βρείτε άλλες 3 – 4 στην πειροχή της Λεμεσού, της Πάφου, της Πόλης Χρυσοχούς και βορειότερα μετά τον Πωμό (Πλόλιμνος, Πιτίλη, Καραβόπετρα, κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου).

Ερημικές παραλίες της Κύπρου

  • Χερσόνησος Ακάμα.
  • Laras beach στο σημείο που βρίσκεται η τελειότερη καντίνα με σούβλα.
  • Μεταξύ Πόλις Χρυσοχούς και Πωμού και γενικά οι παραλίες στη βόρειο δυτική πλευρά.

Ρομαντικές παραλίες και  αξιοθέατα

  • Πέτρα του Ρωμιού
  • Γέφυρα των ερωτευμένων
  • Λιμανάκι Αγίας Νάπας
  • Κάβο Γκρέκο
  • Blue lagoon Πρωταρά
  • Blue lagoon Γαλάζια Λίμνη περιοχής Ακάμα
  • Sea caves Αγία Νάπα
  • Λιμανάκι Πωμού

Παραλίες της Κύπρου για κάμπινγκ

  • Πόλις Χρυσοχούς Polis Chrysochous campsite
  • Ακτή Κυβερνήτη  Governor’s beach Kalimnos
  • Baths of Aphrodite’s
  • Pachyammos beach
  • Kato Pyrgos Tyllirias

Κύπρος Xάρτης με τις παραλίες


φωτο: Κύπρος παραλίες φωτογραφίες

You may also like

Close