Γύρω περιοχές στην Πάφο

by Dimosthenis
πάφος αξιοθέατα λουτρα αδωνη nonstoptravellers.JPG (2)

Αφού τριγυρίσαμε στην υπέροχη Πάφο ήρθε η ώρα να κατευθυνθούμε στις γύρω περιοχές στην Πάφο. Από τη μία έχουμε μία όμορφη παραθαλάσσια πόλη γεμάτη κόσμο και μοναδικά αξιοθέατα. Από την άλλη μοναδικές γύρω περιοχές στην Πάφο με απαράμιλλη και άγρια φυσική ομορφιά. Η φύση που εκτείνεται στις περιοχές βόρεια της Πάφου προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μας στο νησί. Ανακαλύψτε όλες τις γύρω περιοχές στην Πάφο μέσα από το άρθρο μας!

Αξιοθέατα στις γύρω Περιοχές της Πάφου

Το Ναυάγιο

Βρίσκεται απέναντι από την ακτή της Χλώρακας και είναι το ναυάγιο του φορτηγού πλοίο Άγιος Δημήτριος ΙΙ. Το Μάρτιο του 1998 μέσα σε μια σφοδρή θαλασσοταραχή το πλοίο προσάραξε στην ξέρα “Φουρφουρής”. Αν και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες αποκόλλησης το κουφάρι του πλοίου παραμένει ακόμα εκεί. Είναι ωραίο σημείο φωτογράφησης και μοναδικό για λήψη με drone.

Αν δείτε Ελληνική σημαία να κυματίζει, να ξέρετε ότι έχει τοποθετηθεί από το κ. Μιχάλη Λεωνίδου, που μεταβαίνει εκεί κολυμπώντας

Κόλπος των Κοραλίων

Ήρθε η ώρα για μια στάση για βουτιά και φύγαμε για τον κόλπο των Κοραλίων, που βρίσκεται στην περιοχή Πέγεια της Πάφου. Είναι σίγουρα μια παραλία που ξεχωρίζει σε όλη την περιοχή. Έχει μήκος 500 μέτρων με ολόχρυση αμμουδιά και καθαρά, ήρεμα και ρηχά νερά. Αποτελεί αρκετά δημοφιλής επιλογή, κυρίως για οικογένειες με παιδιά. Τα δύο ακρωτήρια από ασβεστόλιθο που την περιβάλλουν και το άφθονο πράσινο αναδεικνύουν την ομορφιά της. Είναι πλήρως οργανωμένη παραλία και διαθέτει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Λουτρά του Άδωνη

Κοντά στο χωριό Κοίλη της Πάφου, δημιουργήθηκε από τα νερά του ποταμού «Μαυροκόλυμπος», ένας όμορφος καταρράκτης και ακριβώς μπροστά του μια μικρή λίμνη, η οποία ονομάστηκε ως τα «Λουτρά του Άδωνη». Ο χώρος είναι ιδιόκτητος και, ο ιδιοκτήτης του χώρου, κύριος Πάμπος έχει δημιουργήσει αισθητικά ένα ιδιαίτερο θέαμα. Για να επισκεφτείτε τον καταρράκτη και το συνολικές εγκαταστάσεις, χρειάζεται να πληρώσετε εισιτήριο.

Δοκιμάσε να κάνεις βουτιές στη λίμνη από τον απότομο βράχο, ή από τα σχοινιά που κρέμονται.

Το χωριό παλιά Θελέτρα

Είναι σαν ένα χωριό φάντασμα. Εγκαταλείφθηκε το 1980 αφού οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, η ανυπαρξία προοπτικής επέκτασης του χωριού και οι συμβουλές των γεωλόγων, δεν έδινα άλλη επιλογή στους κατοίκους. Εγκαταλελειμμένα σπίτια, εκκλησίες, παλιά πράγματα των κατοίκων και ένα σκηνικό ιδανικό για φωτογραφήσεις.

Το Φαράγγι του Άβακα

Το φαράγγι του Άβακα, βρίσκεται στην αρχή του ακρωτηρίου του Ακάμα και σίγουρα αξίζει μια μικρή πεζοπορία. Απολαυστικό φυσικό τοπίο, το φαράγγι θα σας μαγέψει με τους πανέμορφους σχηματισμούς του μέσα από ένα φανταστικό και σχετικά εύκολο μονοπάτι. Προτείνουμε να το επισκεφθείτε άνοιξη για να έχει αρκετό νερό. Αλλιώς αποτελεί ιδανική καλοκαιρινή στάση για μία μικρή πεζοπορία για εσάς που βρίσκεστε σε εκείνη την περιοχή.                                                 

Η παραλία της Λάρας

Φανταστική επιλογή αφού θα είσαστε σε μια μοναδικής ομορφιάς παραλία, σχεδόν μόνοι. Για να φτάσετε εκεί πρέπει να οδηγήσετε σε χωματόδρομο αρκετά χιλιόμετρα, όμως είναι σε καλή κατάσταση και μην τον φοβηθείτε. Στην παραλία θα βρείτε και μια καντίνα με φοβερή σούβλα.

Στην παραλία αυτή γίνεται η αναπαραγωγή της χελώνας

πάφος παραλία λάρας αξιοθέατα γυρω περιοχες nonstoptravellers.JPG

Καταρράκτης Κρήτου Τέρρα

Αποτελεί καταρράκτης μοναδικής φυσικής ομορφιάς μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο! Για να φτάσετε εκεί, αρκεί να παρκάρετε στον εκδρομικό χώρο στην αρχή του μονοπατιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε ένα φανταστικό γραμμικό μονοπάτι 2 χιλιομέτρων και θα οδηγηθείτε στο μοναδικό αυτό θέαμα. 

tip: μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχες θήκες για τα κινητά σας!

Που να μείνετε στις γύρω περιοχές στην Πάφο

Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αξίζει να μείνετε στην γύρω περιοχή για κανένα διήμερο. Οι επιλογές πολλές και για όλα τα βαλάντια. Η μία λύση είναι να μείνετε στην Πάφο με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, πατήστε εδώ για να διαλέξετε αυτό που θέλετε! Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε στην καταπληκτική παραλία στον κόλπο των Κοραλίων, ψάξτε κάτι στην περιοχή της Πέγειας, κάνοντας κλικ εδώ

Που να φάτε

Το φαγητό καταπληκτικό με φοβερή Κυπριακή κουζίνα, αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις. Ξεχωρίσαμε:

  • Το “Viklari” κοντά στο Φαράγγι του Άβακα, με πολύ καλή κουζίνα και μοναδική θέα. Δοκιμάστε το ηλιοβασίλεμα. 
  • Η καντίνα στην παραλία της Λάρας, για πολύ καλή σούλβα!

Η Πάφος είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Κύπρου! Αξίζει όμως να τριγυρήσετε και στην γύρω περιοχή, με πολλά αξιοθέατα και χώρους ενδιαφέροντος! 

 

You may also like

Close