Ταξίδι στην Ιταλία – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

by Olga
ταξίδι στην ιταλία όλα οσα πρέπει να ξέρεις nonstoptravellers pixabay

Εάν ο επόμενος προορισμός σου είναι ένα ταξίδι στην Ιταλία… Βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το ταξίδι στην Ιταλία. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για ένα ταξίδι στα μέτρα σου. Θα βρεις χάρτες, αξιοθέατα, πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να επισκεφτείς και όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να απαντήσεις πριν επιλέξεις με ποιόν τρόπο θα πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου στην Ιταλία! Πολλές συστάσεις περί Ιταλικής φινέτσας και Ιταλικού στυλ δεν χρειάζονται καθώς ένα ταξίδι στην Ιταλία αποτελεί από μόνο του όνειρο πολλών! Καλή ανάγνωση…

italy ταξίδι στην ιταλία nonstoptravellers pixabay

Ο γύρος της Ιταλίας οδικώς

Πρώτο βασικό ερώτημα και ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που λαμβάνουμε για ταξίδι στην Ιταλία. Είναι εφικτός ο γύρος της Ιταλίας οδικώς. Η απάντηση; Εννοείται πως είναι εφικτός και μάλιστα προτιμητέος από πολλούς ταξιδιώτες. Οι επιλογές πολλές, είτε νοικιάζεις μόνος σου αυτοκίνητο είτε ταξιδεύεις με μεταφορικά μέσα είτε επιλέγεις κάποιο από τα δεκάδες φθηνά ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών ή τέλος επιλέγεις ταξίδι στην Ιταλία με γκρούπ. Όλες οι επιλογές αναλύονται παρακάτω οπότε συνέχισε την ανάγνωση! Σε κάθε περίπτωση θα συστήναμε γραμμική διαδρομή, αναλόγως και με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων φυσικά. Ενδεικτικά μπορείς να ξεκινήσεις από Βενετία, Μιλάνο, Γενοβά, Cinque Terre, Πίζα, Μπολόνια και να συνεχίσεις νότια μέσω Φλωρεντίας προς Ρώμη. Εάν έχεις αντοχές και μέρες προτείνουμε να κατευθυνθείς ακόμη πιο νότια προς Νάπολη και Μπάρι ή να φτάσεις μέχρι και Παλέρμο και Κατάνια!

Ταξίδι στην Ιταλία με αυτοκίνητο

Αναφορικά με την χρήση αυτοκινήτου για την μετακίνησή σου. Ο πιο εύκολος τρόπος για ένα ταξίδι στην Ιταλία είναι να κάνεις τον γύρο της Ιταλίας είναι νοικιάζοντας αυτοκίνητο. Είναι μία εύκολη διαδικασία αφού πρόκειται για μία πολύ τουριστική χώρα φιλική στον τουρισμό. Οι επιλογές πολλές αλλά φυσικά θα προτείνουμε να νοικιάσεις από κάποια εταιρεία διεθνώς αναγνωρισμένη. Σημαντικό σημείο πριν από κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα και να ελέγξεις σχολαστικά το αυτοκίνητο πριν το παραλάβεις για τυχόν ζημιές.  Τέλος έχε κατά νου πως σε κάποιες περιοχές δεν ενδείκνυται η μετακίνηση με αυτοκίνητο όπως είναι για παράδειγμα η περιοχή Cinque Terre, αλλά σίγουρα είναι ο ιδανικός τρόπος εάν θέλεις μέσα σε λίγες μέρες να επισκεφτείς πολλές πόλεις της Ιταλίας.

Ταξίδι στην Ιταλία με γκρουπ

Συνεχίζουμε με την ερώτηση ταξίδι στην Ιταλία με γκρούπ; Είναι… γιατί όχι; Εάν και σπάνια επιλέγουμε ταξίδι με γκρούπ, κατανοούμε απόλυτα πως η επιλογή ενός γκρουπ παρέχει ασφάλεια και έχει την εγγύηση ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου! Επομένως είναι προσωπική επιλογή του καθενός και εξαρτάται απόλυτα από το είδος ταξιδιώτη που είναι. Σίγουρα αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά η επιλογή ενός ταξιδιού με γκρούπ ακόμη και αν πρόκειται για την Ιταλία συνίσταται. Άλλωστε είναι σχεδόν σίγουρο πως κανείς δεν επισκέπτεται την Ιταλία μόνο μία φορά! Στο ίντερνετ θα βρεις δεκάδες προσφορές για προγράμματα ταξιδιού στην Ιταλία οπότε ξεκίνα την αναζήτηση!

Ιταλία Καλοκαιρινοί προορισμοί

Ως μεσογειακή χώρα η Ιταλία με τεράστια ιστορία, μοναδική αρχιτεκτονική, γεύσεις γνωστές παγκοσμίως δεν θα μπορούσε να μην είναι από τις τοπ ταξιδιωτικές επιλογές παγκοσμίως. Κάθε χρόνο η Ιταλία συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών. Η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες της, το διάσημο Porto Fino ακόμη και οι σύντομες αποδράσεις προς τη Μάλτα και την Ίμπιζα είναι αρκετά για να την επιλέξεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

genoa genova italy

genoa genova italy

Ιταλία Διακοπές χειμώνα

Τι θα έλεγες για ταξίδι στην Ιταλία και τον χειμώνα; Ίσως να έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου την Ιταλία με ήλιο καλοκαίρι και θάλασσα αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Η Ιταλία έχει τουρισμό όλο τον χρόνο γεγονός που την κατατάσσει στους τοπ προορισμούς παγκοσμίως κάθε χρόνο. Η Νότια Ιταλία φυσικά είναι πιο θερμή και μεσογειακή ενώ η Βόρεια ιδανικός χειμερινός προορισμός. Τοπ στη λίστα συνήθως είναι η Βενετία και η Φλωρεντία λόγω του Καρναβαλιού. Τέλος εάν είσαι λάτρης του σκι μέσω του χωριού Cervinia μπορείς να φτάσεις στις Ελβετικές Άλπεις στο ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης.

Ιταλία Φθηνά Ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών

Aν και η Ιταλία θεωρείται και όχι άδικα ακριβή χώρα για τους τουρίστες, στο ίντερνετ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών πακέτων. Μεγάλος ανταγωνισμός σημαίνει αρκετά χαμηλές τιμές. Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι πως με μία καλή αναζήτηση θα βρεις σίγουρα ένα πακέτο είτε για ταξίδι με γκρούπ είτε για οργανωμένο ατομικό ειδικά φτιαγμένο για εσένα. Το καλό με τα ταξιδιωτικά πακέτα είναι πως γλιτώνεις σε χρόνο και κόπο ειδικά αν δεν είσαι ακόμη πολύ εξοικειωμένος ταξιδιώτης. Οι τιμές ποικίλουν και εξαρτώνται φυσικά από το στυλ ταξιδιώτη που είσαι. Σίγουρα ένα ταξίδι πολυτελείας στο Porto Fino με κεντρική διαμονή κοστίζει πολύ περισσότερο από το να μείνεις πχ εκτός της περιοχής Cinque Terre για παράδειγμα στη La Spezia. Για επιλογές στη διαμονή ξεκίνα την αναζήτηση σου εδώ!

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιταλία

Τελικά πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιταλία; Σκέψου απλά, πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε τα παρακάτω: ημέρες και άτομα ταξιδιού, είδος ταξιδιωτών, αεροπορικά, διαμονή, μετακίνηση εντός Ιταλίας, είσοδος σε αξιοθέατα, αναμνηστικά, μετακίνηση από και προς τα αεροδρόμια, φαγητό. Ο συνδυασμός των παραπάνω είναι η απάντηση!  Ενδεικτικά πχ για ένα ζευγάρι μπορείς να δεις το κόστος για να επισκεφτείς τη Γένοβα, αλλά μπορείς αν βρείς και πληροφορίες για διάφορα κόστη σε όλα τα άρθρα μας για την Ιταλία (πχ Βενετία κα)! Εξυπακούεται πως αν έχεις κλείσει κάποιο ταξιδιωτικό πακέτο η απάντηση στην ερώτηση πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιταλία είναι πιο απλή!

Ιταλία Πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς, πληροφορίες και αξιοθέατα

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις μετακινήσεις και τις επιμέρους διαμονές στην Ιταλία μπορείς να βρεις αναλυτικά στα άρθρα μας για τις παρακάτω πόλεις – περιοχές της Ιταλίας που είναι και οι πιο συχνές επιλογές σε ένα ταξίδι στην Ιταλία.  Διάβασε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν τον ταξίδι σου σε:

italy ιταλία venice βενετία γόνδολα nonstoptravellers pixabay

Ιταλία χάρτης

Πέρα από την αναζήτηση που θα κάνεις μέσω google maps σου έχουμε ετοιμάσει δύο χάρτες google earth στις παρακάτω πόλεις  με όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δείς και με τη σειρά που συμφέρει καλύτερα! Δες εδώ τον χάρτη με τα αξιοθέατα:

Αυτά από εμάς και από την αγαπημένη Ιταλία. Ελπίζουμε το ταξίδι στην Ιταλία να έγινε πιο εύκολο τώρα και σύντομα να πραγματοποιηθεί! Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το ταξίδι στην Ιταλία, κάνε την αναζήτηση σου και απογειώσου!

You may also like

Close