ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ

by Olga
milan italy nonstoptravellers travel

Μιλάνο για 3 ημέρες, μία υπέροχη ιδέα για citybreak ενός ΣαββατοΚύριακου! Εάν λοιπόν έχετε στη διάθεσή σας 3 ημέρες, αποφασίστε να κάνετε ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι το Μιλάνο και σίγουρα με την επιστροφή σας θα νοιώθετε ότι λείπετε για μία εβδομάδα! Πρόκειται για μία σχετικά μικρή πόλη, εύκολα προσβάσιμη και εύκολη στην περιήγηση ακόμη και με τα πόδια! Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα! 

Μιλάνο πληροφορίες

Βρίσκεται στην αγαπημένη Ιταλία, στην περιοχή της Λομβαρδίας! Το Μιλάνο έχει πληθυσμό 1.400.000 ενώ η ευρύτερη περιοχή 7.400.000. Θεωρείται η πρωτεύουσα της Ιταλικής Μόδας και το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη! Είναι μία πόλη που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών και φυσικά και των Ελλήνων. Για τους fan του ποδοσφαίρου το Μιλάνο είναι η έδρα της Milan.

Πως να φτάσω στο Μιλάνο

Θα αναφερθούμε στα αεροδρόμια του Μιλάνο, αφού υπάρχουν τρία:

Το αεροδρόμιο Λινάτε

Το αεροδρόμιο Λινάτε (Linate) με κωδικό αναζήτησης LIN. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, μόλις 10 χιλιόμετρα. Εκεί θα βρείτε αστικά λεωφορεία που θα σας πάνε στο κέντρο. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλές πτήσεις για εκτός Ευρώπη προορισμούς.

Το αεροδρόμιο Μαλπένσα

Το αεροδρόμιο Μαλπένσα (Malpensa) με κωδικό αναζήτησης MXP. Είναι σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης του Μιλάνου, περίπου δηλαδή 50 λεπτά με το αυτοκίνητο. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Malpensa σας περιμένουν από έξω πολλά λεωφορεία διαφορετικών εταιρειών να σας μεταφέρουν μέχρι το κέντρο του Μιλάνο. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 9-12 €, δεν χρειάζεται προκράτηση αλλά υπάρχει η δυνατότητα online αγοράς! Στο αεροδρόμιο αυτό προσγειώνονται κυρίως low cost εταιρίες.

Το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο

Το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο (Bergamo airport) με κωδικό BGY. Απέχει 55 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, περίπου 50 λεπτά με αυτοκίνητο. Για να φτάσετε στο Μιλάνο μπορείτε να πάρετε τρένο με 5,50 €, αγοράστε το εισιτήριο σας εδώ. Επίσης υπάρχει και η επιλογή του λεωφορείου με κόστος 3 €. Για αναλυτικές πληροφορίες τιμών και δρομολογίων πατήστε εδώ. Στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο επιχειρούν πολλές low cost εταιρίες. 

milan italy nonstoptravellers travel

Αξιοθέατα στο Μιλάνο (για 3 ημέρες)

Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα το οποία είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα με το πόδια. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για 3 ημέρες στο Μιλάνο έχετε αρκετό χρόνο να επισκεφτείτε τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Θα προσπαθήσουμε να σας ξεναγήσουμε σε αυτά:

Η πλατεία Duomo

‘Όπως σας έχουμε ξαναπεί η ημέρα μας στα ταξίδια ξεκινάει νωρίς νωρίς… οπότε βρεθήκαμε στην πλατεία Duomo στις 8.00 το πρωί! Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα γιατί πρώτον είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσετε και να θαυμάσετε πραγματικά την μεγαλειότητα της πλατείας. Δεύτερον είναι ο μόνος τρόπος να έχετε μερικές φωτογραφίες χωρίς τους δεκάδες τουρίστες που κατακλύζουν την πλατεία καθημερινά. Τέλος το προτείνουμε για να μη χάσετε μισή μέρα περιμένοντας στην ουρά για να μπείτε στο καθεδρικό ναό του Duomo. 

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο ή Douomo Cathedral, είναι πραγματικά εκπληκτικό αξιοθέατο τόσο σε μέγεθος όσο και σε ομορφιά. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς της Ευρώπης και ο 5 μεγαλύτερος χριστιανικός ναός του κόσμου! Λογικά θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα για να το εξερευνήσετε. Αφιερώσετε μερικά λεπτά δίπλα σε πιστούς που προσεύχονται!  Α, ετοιμαστείτε για ενδελεχή έλεγχο… τσάντες, τσέπες κτλ. οπότε προσοχή στο τι θα κουβαλάτε μαζί σας!

Καλό είναι να βρίσκεστε στην είσοδο του ναού στην έναρξη λειτουργίας του!

Αγοράστε εγκαίρως μέσω internet τα εισιτήρια σας από το επίσημο site του Duomo και εκτυπώστε τα εισιτήρια σας ή έχετε ανοιχτό το qr code στο κινητό σας! Υπάρχουν εκδοτήρια δίπλα στο ναό αλλά δεν το προτείνουμε γιατί η ουρά είναι πραγματικά μεγάλη και σίγουρα δεν αξίζει την ταλαιπωρία και την αναμονή! Επίσης ενημερωθείτε από το site για τις ώρες λειτουργίες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! Υπάρχει εισιτήριο με μειωμένη τιμή στα 12,5 € για την είσοδο σας στο ναό και στην ταράτσα του ναού με τα πόδια (η τιμή για χρήση του ασανσέρ είναι υψηλότερη)!

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου ξεκίνησε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε το 19ο αιώνα

Η ταράτσα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου

Αφού τελειώσετε με το εσωτερικό του ναού και βγείτε από αυτόν, θα πάτε παραπλεύρως μέχρι να βρείτε την είσοδο που θα σας οδηγήσει στην ταράτσα του Duomo. Η ταράτσα ανοίγει μετά το ναό οπότε καλό είναι να την επισκεφθείτε δεύτερη!

Στο ερώτημα αν αξίζει να ανεβείτε, η απάντηση είναι ναι! Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η θέα από τον καθεδρικό ναό ενώ μπορείτε να δείτε από κοντά και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του!

Τα παραπάνω θα σας πάρουν σίγουρα μισή ημέρα τουλάχιστον, οπότε ήρθε η ώρα για ένα μικρό διάλειμμα για brunch σε ένα από τα πολλά στυλάτα μαγαζάκια με μυρωδάτα γλυκά! Οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες αν αναλογιστείς ότι είσαι στο κέντρο του Μιλάνο και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε νόστιμα κέικ με θέα στην πλατεία!

Galleria Vittorio Emanuele

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας προχωράμε στην Galleria Vittorio Emanuele, το παλαιότερο εμπορικό κέντρο του Μιλάνο και χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης της πόλης! Συνδέει την πλατεία duomo με την πλατεία La Scala και είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Με γυάλινη οροφή που επιτρέπει στον ήλιο να εισέλθει και να δημιουργήσει υπέροχες αντανακλάσεις με το χρωματιστό πάτωμα! Μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας και να παρατηρήσετε τον κόσμο να περνάει από έναν από τους πολλούς διαδρόμους της!

Η σκάλα του Μιλάνο (La Scala)

Το παγκοσμίως γνωστό θέατρο – όπερα του Μιλάνο La Scala!  Η La Scala Di Milano θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα, όπερες, μπαλέτα του κόσμου και προσελκύει σημαντικούς καλλιτέχνες! Αν είστε τυχεροί και υπάρχει κάποια παράσταση τις ημέρες που θα βρίσκεστε εκεί σίγουρα μία επίσκεψη θα σας αφήσει μία εκπληκτική και μοναδική εμπειρία!  Εμείς δεν είχαμε χρόνο και μέρες ώστε να πετύχουμε παράσταση. Απολαύσαμε όμως τη θέα του θεάτρου από το απέναντι πάρκο, παρέα με τα πρωινά μας κεικάκια! Επίσης, για εσάς που θέλετε να δείτε κάτι ανάλογο μπορείτε να επισκεφθείτε το αντίστοιχο θέατρο Απόλλων της Σύρου, το οποίο θεωρείται ως η μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο!

Parco Sempione – Castello

Ένα τεράστιο πάρκο απλώνεται μέσα στο κάστρο του Μιλάνο! Η είσοδος είναι δωρεάν και έχει επιμέρους εκθέσεις, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με χαμηλό αντίτιμο, τα εισιτήρια θα τα προμηθευτείτε επί τόπου! Ένα υπέροχο πάρκο, καταπράσινο και περιποιημένο! Μέσα στους χώρους του πάρκου υπάρχει ένα φθηνό καφέ στο οποίο εμείς ξεκουραστήκαμε για λίγο και απολαύσαμε έναν ιταλικό αυθεντικό espresso! Περπατήστε μέχρι την αψίδα Arco della Pace και πάλι πίσω!

Basilica of Sant Ambrogio

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου ξεχωρίζει για το χρώμα της, καθώς έχει φτιαχτεί με κόκκινο τουβλάκι! Θεωρείται σαν μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες του Μιλάνου, χτισμένη το 379. Το αρχικό της όνομα ήταν Βασιλική των μαρτύρων, προς τιμήν των χιλιάδων μαρτύρων που θυσιάστηκαν στην περιοχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

San Maurizio al Monastero Maggiore

Η εκκλησία αυτή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην Βασιλική του Αγίου Αντωνίου. Χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και αξίζει να την επισκεφτείτε.

Ο μυστικός δείπνος του Ντα Βίντσι

H διάσημη τοιχογραφία του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο μυστικός δείπνος, βρίσκεται στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Ο ναός αυτός αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και βομβαρδίστηκε από συμμαχικά στρατεύματα το 1943, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Για καλή τύχη της ανθρωπότητας η αριστουργηματική τοιχογραφία, του μυστικού δείπνου, επέζησε της καταστροφής. Τα εισιτήρια για τον μυστικό δείπνο στο Μιλάνο είναι περιορισμένα όποτε θα πρέπει από νωρίς να έχετε προγραμματίσει την επίσκεψή σας εκεί.

 

μιλανο ιταλια duomo nonstoptravellers

Corso Vittorio Emanuele για ψώνια στο Μιλάνο

Ο πιο γνωστός και εμπορικός δρόμος του Μιλάνου, τόσο για εσάς ήρθατε για ψώνια στο Μιλάνο όσο και για εσάς που απλά θέλετε να νιώσετε Ιταλιάνικο αέρα! Σίγουρα αξίζει να τον περπατήσετε και να πάρετε μαθήματα στυλ! Μπορείτε να φτάσετε μέχρι το μετρό San Babila και από εκεί με το μετρό να κατευθυνθείτε στην τελευταία μας ταξιδιωτική στάση που δεν είναι άλλη από την περιοχή Navigli στη στάση Porta Genova.

Η περιοχή Navigli

Θα την βάλουμε στα αξιοθέατα γιατί είναι μια περιοχή που πρέπει να πάτε. Είναι hipster περιοχή γεμάτη καφέ, μπαράκια και υπαίθριες αγορές! Ιδανική για να φάτε του σκασμού σε ένα από τα πολλά μαγαζάκια που προσφέρουν happy hour aperitivo συν φαγητό σε μπουφέ, με τιμές που ξεκινούν από 10 € το άτομο!

Το αρχαίο κανάλι του Μιλάνου, Navigli, χτίστηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι!

μιλανο ιταλια nonstoptravellers

Διαμονή

Επειδή είναι μια σύντομη επίσκεψη και θα είσαστε αρκετές ώρες στο κέντρο, νομίζουμε ότι αξίζει να μείνετε στο κέντρο της πόλης. Είναι βέβαια αρκετά τσιμπημένα αλλά νομίζουμε ότι αξίζει. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στην περιοχή του κέντρου πατήστε εδώ. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο οικονομικό, όπως επιλέγουμε εμείς, τότε θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία του αεροδρομίου. Εμείς μείναμε στο Moxy Milan Linate

Μιλάνο ταξιδιωτικός οδηγός nonstoptravellers

Φαγητό στο Μιλάνο

Όσα και να γράψουμε είναι λίγα. Το φαγητό είναι βασικός λόγος για να έρθετε στο Μιλάνο και στην Ιταλία γενικότερα. Κλασικές Ιταλικές συνταγές, πίτσες, νιόκι, φοκάτσες, εκπληκτικά ζυμαρικά… όλα είναι υπέροχα και σε καλές τιμές. Αυτό που ξεχωρίζουμε και το έχουμε αναφέρει πιο πάνω είναι να επισκεφτείτε την περιοχή Navigli. Έχει πολύ ωραία μαγαζάκια σε καλές τιμές!

Προσοχή προσοχή: Happy hour στην περιοχή Navigli!!

Συμβουλές για Μιλάνο

Σαν επιπλέον ξεχωριστές συμβουλές για το Μιλάνο έχουμε…

  • Για “κλείσιμο” της ημέρας προτείνουμε να πιείτε ένα ακόμα aperitivo σε μία από τις ταράτσες της πλατείας Duomo για να δείτε το ναό φωταγωγημένο! Υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τραπέζι οπότε καλό είναι να έχετε κάνει μία κράτηση.
  • Οικονομία στα ψώνια, για να ταξιδέψετε περισσότερο.
  • Πηγαίνετε νωρίς στα βασικά αξιοθέατα για να τα απολαύσετε!

Περιοχές κοντά στο Μιλάνο

Αν έχετε σκοπό να μείνετε Μιλάνο για παραπάνω από 3 ημέρες τότε μπορείτε να πάτε κάποια σύντομη εκδρομή κοντά στην πόλη. Εμείς σας προτείνουμε:

  • Ημερήσια εκδρομή στην Λίμνη Κόμο. Απέχει  μόλις 65 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο.
  • Εκδρομή μισής μέρας στην Μπέργκαμο. Απέχει μόλις 55 χιλιόμετρα και είναι ιδανική επιλογή αν επιλέξετε να ταξιδέψετε από το ομώνυμο αεροδρόμιο.
  • Τα 5 χωριά στο Τσίνκουε Τέρρε στην Ανατολική Ριβιέρα. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώ!

Μιλάνο για 3 ημέρες ή και περισσότερες… ελπίζουμε να δώσαμε λίγο Ιταλιάνικο αέρα και περιμένουμε σύντομα να δούμε τις φωτογραφίες σας από το αγαπημένο μας Μιλάνο! Αν θέλετε εικόνες από περισσότερη βόρεια Ιταλία, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις εμπειρίες μας από το city break στην πολύχρωμη Γένοβα, το ταξίδι μας για 48 ώρες στην Βενετία και την Πίζα και τον πύργο της.

Εάν πάλι είστε transit ταξιδιώτες και έχετε κάτι λιγότερο από 24 ώρες στο Μιλάνο, τότε σας έχουμε το ιδανικό άρθρο για αν τα προλάβετε όλα! Διαβάστε το άρθρο μας 24 ώρες στο Μιλάνο, εδώ!

Κατεβάστε το χάρτη του Μιλάνου με τα αξιοθέατα και καλές βόλτες… ciao!

 

 

 

You may also like

Close