24 ώρες στο Μιλάνο

by Dimosthenis
Συμβουλές για Μιλάνο nonstoptravellers

24 ώρες στο Μιλάνο είναι αρκετές;; Όταν πρόκειται για το Μιλάνο…ποτέ δεν είναι αρκετές και αν έχετε πραγματικά παραπάνω ημέρες, σίγουρα αξίζει να τις διαθέσετε! Δεν χρειάζεται ολόκληρη εβδομάδα αλλά ας συμφωνήσουμε ότι έστω 3 ημέρες για εκδρομή στο Μιλάνο είναι ικανοποιητικές. Αν είσαστε σε transit πτήση και διαθέτετε ελάχιστο χρόνο και πολύ άγχος ώστε να τα δείτε όλα, με το άρθρο μας αυτά θα σας βοηθήσουμε να οργανώσετε αυτές τις 24 ώρες σας, σας νιώθουμε πιστέψτε μας!

Ταξίδι στο Μιλάνο nonstoptravellers

Μιλάνο σε 24 ώρες, βασικά αξιοθέατα

Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα το οποία είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα με το πόδια. Θα ξεκινήσουμε την ημέρα από πολύ νωρίς και θα κατευθυνθούμε στα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Δείτε το χάρτη μας στο google earth

Η πλατεία Duomo

Είναι πολύ όμορφη πλατεία και αξίζει να την επισκεφτείτε τόσο το πρωί όσο και τις βραδινές ώρες. Στην πλατεία θα βρείτε το άγαλμα του Vittorio Emanuele και τον καθεδρικό ναό του Μιλάνο. 

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο ή Duomo Cathedral, είναι πραγματικά εκπληκτικό αξιοθέατο τόσο σε μέγεθος όσο και σε ομορφιά. Δεν έχετε χρόνο για χάσιμο και για αυτό αγοράστε μέσω internet τα εισιτήρια σας από το επίσημο site του Duomo. Αν θέλετε να επισκεφτείτε το ναό και την ταράτσα του, που σας το συνιστούμε, καλό είναι να βρίσκεστε στην είσοδό του στην έναρξη της λειτουργίας του.

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερους καθεδρικός ναός της Ευρώπης και ο 5 μεγαλύτερος χριστιανικός ναός του κόσμου! 

 

Η ταράτσα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου

Αφού τελειώσετε με το εσωτερικό του ναού και βγείτε από αυτόν, θα πάτε παραπλεύρως μέχρι να βρείτε την είσοδο που θα σας οδηγήσει στην ταράτσα του Duomo. Η ταράτσα ανοίγει μετά το ναό οπότε καλό είναι να την επισκεφθείτε δεύτερη! 

Galleria Vittorio Emanuele

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας προχωράμε στην Galleria Vittorio Emanuele, το παλαιότερο εμπορικό κέντρο του Μιλάνο και χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης της πόλης! Συνδέει την πλατεία duomo με την πλατεία La Scala και είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. 

Η σκάλα του Μιλάνο (La Scala)

Το παγκοσμίως γνωστό θέατρο – όπερα του Μιλάνο La Scala!  Η La Scala Di Milano θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα, όπερες, μπαλέτα του κόσμου και προσελκύει σημαντικούς καλλιτέχνες! Δυστυχώς δεν θα έχετε χρόνο οπότε θα είναι μόνο για να δείτε το κτήριο εξωτερικά, από το απέναντι πάρκο!

Το θέατρο Απόλλων της Σύρου, θεωρείται ως η μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο!

Parco Sempione – Castello

Ένα τεράστιο πάρκο απλώνεται μέσα στο κάστρο του Μιλάνο! Η είσοδος είναι δωρεάν και έχει επιμέρους εκθέσεις, με χαμηλό αντίτιμο! Ένας υπέροχο πάρκο, καταπράσινο και περιποιημένο! Μέσα στους χώρους του πάρκου υπάρχει ένα φθηνό καφέ στο οποίο εμείς ξεκουραστήκαμε για λίγο και απολαύσαμε έναν ιταλικό αυθεντικό espresso! Περπατήστε μέχρι την αψίδα Arco della Pace και πάλι πίσω!

Ο μυστικός δείπνος του Ντα Βίντσι

H διάσημη τοιχογραφία του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο μυστικός δείπνος, βρίσκεται στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Τα εισιτήρια για τον μυστικό δείπνο στο Μιλάνο είναι περιορισμένα όποτε θα πρέπει από νωρίς να έχετε προγραμματίσει την επίσκεψή σας εκεί. Αν δεν έχετε εισιτήρια δεν αξίζει να έρθετε από τον ναό.

Basilica of Sant Ambrogio

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου ξεχωρίζει για το χρώμα της, καθώς έχει φτιαχτεί με κόκκινο τουβλάκι! Θεωρείται σαν μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες του Μιλάνου, χτισμένη το 379. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ονομάζεται και βασιλική των μαρτύρων

Corso Vittorio Emanuele για ψώνια στο Μιλάνο

Ο πιο γνωστός και εμπορικός δρόμος του Μιλάνου, τόσο για εσάς ήρθατε για ψώνια στο Μιλάνο όσο και για εσάς που απλά θέλετε να νιώσετε Ιταλιάνικο αέρα! Σίγουρα αξίζει να τον περπατήσετε και να πάρετε μαθήματα στυλ! Μπορείτε να φτάσετε μέχρι το μετρό San Babila και από εκεί με το μετρό να κατευθυνθείτε στην τελευταία μας ταξιδιωτική στάση που δεν είναι άλλη από την περιοχή Navigli στη στάση Porta Genova.

Η περιοχή Navigli

Έχουν περάσει αρκετές ώρες περπατήματος και ήρθε ή ώρα για φαγητό και ξεκούραση. Είναι hipster περιοχή γεμάτη καφέ, μπαράκια και υπαίθριες αγορές! Εδώ θα βρείτε πολλά μαγαζάκια που προσφέρουν happy hour aperitivo συν φαγητό σε μπουφέ. Οι τιμές ξεκινούν από 10 € το άτομο!

Πλατεία Duomo για μια ακόμα φορά

Ξανά λοιπόν από όπου ξεκινήσατε, στην πλατεία Duomo και στο στολίδι της πόλης, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Για “κλείσιμο” της ημέρας προτείνουμε να πιείτε ένα ακόμα aperitivo σε μία από τις ταράτσες της πλατείας Duomo για να δείτε το ναό φωταγωγημένο! Υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τραπέζι οπότε καλό είναι να έχετε κάνει μία κράτηση. Μην ξεχνάτε… δεν έχετε χρόνο για χάσιμο!!

μιλανο ιταλια nonstoptravellers

Που να μείνω στο Μιλάνο

Αν είσαστε για transit πτήση και ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο Λινάτε (Linate) θα προτείναμε αυτό που κάναμε και εμείς. Θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία του αεροδρομίου. Εμείς μείναμε στο Moxy Milan Linate. Αν από την άλλη αν είσαστε του κέντρου σίγουρα σας θα βολέψει γιατί εκεί θα κινηθείτε, βέβαια οι τιμές είναι πιο υψηλές! Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στην περιοχή του κέντρου πατήστε εδώ.

Συμβουλές για Μιλάνο

Σαν επιπλέον ξεχωριστές συμβουλές για το Μιλάνο έχουμε…

  • Αν θέλετε να αφήσετε τις αποσκευές σας μπορείτε να βρείτε πολλά lockers στο κέντρο της πόλης που θα σας εξυπηρετήσουν
  • Υπάρχει πυκνό δρομολόγιο λεωφορείων από και προς το αεροδρόμιο Linate!

milan italy nonstoptravellers travel

Προσπαθήσαμε με αυτόν τον σύντομο οδηγό να σας δώσουμε πληροφορίες για το τι να κάνετε 24 ώρες στο Μιλάνο. Αν μείνετε παραπάνω ή αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον αναλυτικό μας οδηγό για 3 ημέρες στο Μιλάνο! Κατεβάστε τον χάρτη μας για 24 ώρες στο Μιλάνο για τα βασικά αξιοθέατα!

arrivederci!!!

 

You may also like

Close