ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ

by Olga
venice italy

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην αγαπημένη μας ταξιδο – γειτόνισσα η οποία δεν είναι άλλη από την Ιταλία! Ο απόλυτος προορισμός ειδικά όταν πρόκειται για μικρές αποδράσεις και τριήμερα. Λίγο το ταμπεραμέντο, λίγο τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, λίγο η φινετσάτη ιταλική γλώσσα, το κρασί, τα τυριά, τα Happy hour και η λίστα φυσικά μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον! Έχουμε γράψει για το Μιλάνο, χρωστάμε και μία Ρώμη που ήταν και το δεύτερο μας ταξίδι ως ζευγάρι και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την όμορφη Βενετία!

Στην Βενετία βρεθήκαμε κατά τύχη και μάλιστα ίσως την αποφεύγαμε λίγο λόγω των πολυάριθμων τουριστών που την κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια! Έχοντας κερδίσει λοιπόν ένα αεροπορικό voucher σε διαγωνισμό πήραμε την απόφαση να την επισκεφθούμε για ένα διήμερο και φυσικά η εμπειρία ήταν υπέροχη! Δυστυχώς επισκεφθήκαμε την Βενετία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την χώρα αλλά ευτυχώς για εμάς η συγκυρία λειτούργησε υπέρ μας. Δεν είχε πολλούς τουρίστες και απολαύσαμε την πόλη σαν ντόπιοι!

Φαγητό

Ιταλία και φαγητό… είναι ένας συνδυασμός λατρεμένος και γνωστός σε όλο τον κόσμο!!! Και όταν μιλάμε για φαγητό εννοούμε πίτσες και πάστα, ήτοι μακαρόνια!

Από πίτσες εννοείται πως καταβροχθίσαμε αμέτρητες μαργαρίτες τις οποίες αγαπάμε ιδιαιτέρως! Κόστος; Μόλις 2.50€/κομμάτι! Ξεχωρίσαμε την πιτσαρία gelateria Quanto basta στην οποία θα βρείτε να σερβίρει ένας ευγενικότατος κύριος ο οποίος θα σας υποδεχθεί με χαμόγελο ενώ υπάρχει και χώρος μέσα στο κατάστημα για να ξεκουραστείτε από τη βόλτα σας (τα περισσότερα καταστήματα είναι τύπου take away οπότε δεν έχει χώρο να καθήσεις).

Και πάμε και στην άλλη αγαπημένη συνήθεια των Ιταλών, που δεν είναι άλλη από τα μακαρόνια και τα νιόκι (απλά δοκιμάστε τα με μυρωδάτα τυριά)! Ό, τι μπορείς να φανταστείς σε πάστα θα το βρεις εκεί! Στην πόλη θα βρείτε πολλά μαγαζάκια να σερβίρουν υπέροχα πιάτα, με τιμές να ξεκινούν από 15€/άτομο (1 πιάτο συν το service fee, χωρίς σαλάτα ή συνοδευτικό ή ποτό).

Ποτό

Αντίστοιχα με το φαγητό όταν μιλάμε για πιοτά παντός τύπου στην Ιταλία, εννοούμε τρία πράγματα… espresso, aperol και κρασί! Και τα τρία υπέροχα και αγαπημένα, το κάθε ένα όμως για διαφορετική ώρα!

Λοιπόν… espresso θα βρείτε κυριολεκτικά παντού! Με τιμές από 1€ αλά ιταλιάνικα… μπαίνετε, παραγγέλνετε, πίνετε μονορούφι και φύγατε! Μας άρεσε το   ένα μικρό μαγαζάκι σε στενάκι, ιδανικό για διάλειμμα από την βόλτα σας!Μπορείτε να πιείτε καφεδάκι στην πλατεία του Σαν Μάρκο, αλλά προετοιμαστείτε για τσιμπημένες τιμές. Το πιο ιστορικό πια και γνωστό καφέ της πλατείας είναι το Florian Cafe το οποίο προτιμούν οι τουρίστες (ένας δίσκος με όμορφα ποτηράκια καφέ και στολίδια κοστίζει πάνω από 10€)! Αναζητήστε τις οικονομικότερες λύσης της περιοχής Dorsoduro!

Aperol spritz θα βρείτε επίσης παντού… πάλι αλά ιταλιάνικα… τύπου aperitivo, μην καθήσετε με τις ώρες! Οι τιμές ξεκινούν από 3€ το ποτήρι… ναι ναι… καλά διαβάσατε (εδώ στην Ελλάδα το έχουμε ξεφτιλίσει λίγο, το aperol είναι απεριτίβο και όχι κοκτέιλ)! Τα μαγαζάκια που ξεχωρίσαμε είναι Corner pub και Bacarando in Corte dell Orso.

Τέλος για κρασί οι επιλογές είναι επίσης πολλές αλλά εδώ προτείνουμε να διαλέξετε το Black Jack το οποίο θα σας τραβήξει σίγουρα από την ιδιαίτερη εμφάνισή του, στη γωνία μιας όμορφης μικρής πλατειούλας. Συνδυάστε το κρασάκι σας με μερικά τυριά! Οι τιμές για μπουκάλι διαφέρουν αρκετά ανάλογα με την μάρκα αλλά ένα ποτήρι ξεκινάει από 6€.

venice italy

venice italy

Διαμονή

Γενικότερα η Βενετία θεωρείται ακριβή πόλη και πράγματι η διαμονή ειδικά στο κέντρο είναι αρκετά τσιμπημένη. Παρόλα αυτά επειδή αξίζει να μείνετε στο κέντρο της πόλης, στα όμορφα γραφικά σοκάκια και δίπλα στις γόνδολες προτείνουμε διαμονή κάπου κεντρικά! Γενικότερα στην Ιταλία υπάρχουν διαμερίσματα με πολλά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους (κουζίνα – μπάνιο) τα οποία βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες και κοστίζουν λίγα σχετικά χρήματα. Εμείς μείναμε σε ένα τέτοιο σε κεντρικό σημείο και πληρώσαμε 120€/2 βράδια, μέσω της πλατφόρμας airbnb.

Τι να δείτε στην Βενετία

  • Το βασικότερο αξιοθέατο της Βενετίας είναι η ίδια η Βενετία! Απολαύστε βόλτες με τα πόδια για ατελείωτες ώρες , χαθείτε στα πολύχρωμα σοκάκια, θαυμάστε τα κανάλια, φωτογραφίστε τις όμορφες γωνιές και γενικότερα απομακρυνθείτε από το κέντρο! Θα βρεθείτε σε μαγικά σημεία και θα είστε απολύτως μόνοι σας!
  • Το δεύτερο μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι η πλατεία του Σαν Μάρκο, η οποία έχει λάβει το όνομά της από τον καθεδρικό ναό που δεσπόζει επί της πλατείας!
  • Η γέφυρα των στεναγμών που έχει μετατραπεί σε σύμβολο αγάπης και βρίσκεται σχεδόν πίσω από την εκκλησία του Σαν Μάρκο.
  • Το παλάτι των Δόγηδων (20€/’άτομο), η κατοικία των ηγετών της Βενετίας.

Τι να κάνετε στη Βενετία

  • Το πιο γνωστό experience της Βενετίας είναι φυσικά η βόλτα με το βαπορέτο (πλωτά λεωφορεία αρκετά οικονομικά – γενικότερα το μεταφορικό δίκτυο είναι τεράστιο και υδάτινο! – έχει πολλές στάσεις τις οποίες εύκολα θα εντοπίσετε και περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα δρομολόγια των βαπορέτι) ή η βόλτα με γόνδολα στο Canal Grande. Σε κάθε περίπτωση έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στα κανάλια της πόλης και να την θαυμάσεις μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία! Σημειώστε ότι η βόλτα με γόνδολα (που κατά την γνώμη μας δεν δείχνει ούτε ρομαντική, ούτε τουριστική,ούτε γραφική… συγγνώμη!) κοστίζει από 80€/30 λεπτά και πάνω σε πιο αντιεμπορικές ώρες! Επίσης, επειδή είχαμε διαβάσει πολλά για γονδολιέρηδες και ρομαντζάδα και τραγούδια Αμόρε μίο κτλ… σας πληροφορούμε ότι τίποτα τέτοιο δεν είδαμε, παρά μόνο γονδολιέρηδες που έκαναν τη δουλειά τους, φορούσαν κάτι αστεία καπέλα και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν καν Ιταλοί. Δεν το λέμε για να αποδομήσουμε την εμπειρία (στην τελική δεν την δοκιμάσαμε κιόλας) απλά σας μεταφέρουμε αυτό που είδαμε, γιατί στο κάτω κάτω όλα έχουν να κάνουν με τις προσδοκίες. Its you choice!
  • Τέλος, συνηθίζεται μία μονοήμερη εκδρομή στο νησάκι Murano, που έγινε γνωστό για τις χειροποίητες δαντέλες του. Για να πάτε στο νησάκι προτείνουμε να πάρετε το 24ωρο εισιτήριο με 20€/’άτομο (υπάρχει και απλό εισιτήριο το οποίο όμως δεν συμφέρει λόγω τιμής και ώρας ισχύος) .

48 ώρες στην Βενετία

Εμείς φτάσαμε μεσημέρι Παρασκευής και φύγαμε μεσημέρι Κυριακής!

Την πρώτη μέρα προτείνουμε να κάνετε βόλτες με τα πόδια, μία βόλτα με γόνδολα (για εσάς που επιμένετε) και να δοκιμάσετε ιταλικές γεύσεις και κρασί! Τη δεύτερη μέρα (ξεκινήστε νωρίς!) επισκεφθείτε την πλατεία Σαν Μάρκο, τον καθεδρικό ναό και τα τριγύρω αξιοθέατα και μετά ταξιδέψτε μέχρι το νησάκι Murano! Επιστρέφοντας επιδοθείτε εκ νέου σε γευστικές απολαύσεις! Τρίτη μέρα ξυπνήστε νωρίς και απολαύστε μυρωδάτο espresso προτού ξυπνήσουν οι πρώτοι τουρίστες, κάντε μία φωτογραφική βόλτα, τσιμπήστε μία πίτσα μαργαρίτα και είστε έτοιμοι για το γυρισμό!

Από και προς το αεροδρόμιο

Η πρόσβαση στην πόλη της Βενετίας είναι πολύ εύκολη, δεν απαιτείται προκράτηση εκτός κι αν ταξιδεύετε high season, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • waterbus με 14€/άτομο/διαδρομή για 75 λεπτά διαδρομής
  • λεωφορείο με 8€/’άτομο/διαδρομή για 40 λεπτά διαδρομής

Αυτή ήταν η πρότασή μας για να απολαύσετε τη Βενετία μέσα σε 48 ώρες! Συστήνουμε  αθλητικά παπούτσια, ένα αδιάβροχο, σακούλες (για τα πόδια),  ένα κασκόλ για το βράδυ και καλή διάθεση!!! Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα μαζί μας και να δούμε σύντομα δικές σας φωτογραφίες από την όμορφη Βενετία!

 

 

You may also like

Close