ROADTRIP ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

by Olga
alsace αλσατια

Όταν μιλάμε για ρομαντικούς προορισμούς εντός Ευρώπης, το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα παραμυθένια χωριά της Αλσατίας! Μπορεί να έχετε ακούσει την Αλσατία για τους αμπελώνες της, για τα γραφικά χωριουδάκια, για το ρομαντικό δρόμο ή και για το δρόμο του κρασιού (θα τα βρείτε και τα δυο παρακάτω)! Πρόκειται για μία περιοχή μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας που αποτελείται από πολλά μικρά χρωματιστά χωριά, το κάθε ένα από τα οποία προσφέρεται για να ζήσετε μερικές παραμυθένιες ημέρες με το ταίρι ή την παρέα σας!

alsace αλσατια

alsace αλσατια

Το οδοιπορικό ξεκινάει από την όμορφη πόλη του Στρασβούργου, το οποίο είχαμε σαν βάση για το ταξίδι! Μιά όμορφη ευκαιρία να γνωρίσετε άλλον έναν προορισμό και να επισκεφθείτε το Ευρωκοινοβούλιο, σκεφτείτε το!

european parliament ευρωκοινοβούλιο

european parliament ευρωκοινοβούλιο

Τα χωριά της Αλσατίας

Riquewihr

Είναι το χωριουδάκι που αγαπήσαμε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα! Είναι μία παραμυθούπολη, σαν να έχει φτιαχτεί από καραμέλες και marshmellows! Κρασάκια, macarons, cupcakes, πολύχρωμα παγκάκια… σκέτη απόλαυση! Θα το λατρέψετε, θα το τριγυρήσετε πολύ εύκολα γιατί είναι σχετικά μικρό και δεν θα χορταίνετε φωτογραφίες!

Kaysersberg

Μοιάζει με κλασική ευρωπαϊκή μικρή πόλη  που συνάμα είναι και ένα φανταστικό χωριουδάκι, είναι εξίσου όμορφο μέρος γεμάτο μικρά καφέ και ζαχαροπλαστεία! Αναζητήστε κάτι γλυκά σαν τεράστιες χιονόμπαλες από σοκολάτα (θα τα δείτε σε όλες τις βιτρίνες) και πιείτε ζεστό τσαγάκι! Αν μείνετε και απόγευμα απολαύστε και ζεστό κρασάκι και αφεθείτε στο όνειρο!

alsace αλσατια

alsace αλσατια

Eguisheim

Παραμύθι – Παραμύθι – Παραμύθι, σε αυτό το άρθρο θα επαναλάβουμε πολλές φορές αυτή τη λέξη γιατί είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει αυτά τα αξιολάτρευτα χωριά της Αλσατίας!

Colmar

Θεωρείται ως το πιο γνωστό – τουριστικό μέρος της Αλσατίας, πραγματικά όμορφο και αρκετά μεγάλο για να απολαύσετε βόλτες! Χτισμένο στις όχθες  του ποταμού Λάουχ, πανέμορφα, χρωματιστά, κουκλίστικα σπιτάκια με ξύλινες κατασκευές και πολλές πολλές υπαίθριες αγορές για να κάνετε και τα ψώνια σας! Το Κολμάρ αποκαλείται μικρή Βενετία και όσοι από εσάς έχετε επισκεφθεί την κανονική σίγουρα θα βρείτε πολλές ομοιότητες καθώς έχει πολλά κανάλια και μπορείτε να απολαύσετε μία βόλτα με… γόνδολα (εντάξει, ίσως όχι την αυθεντική ιταλική αλλά μπορεί να είναι και καλύτερη (?;!?))!

Heidelberg

Η Χαϊδελβέργη είναι μία μοναδική πόλη που συνδυάζει την ομορφιά των χωριών της Αλσατίας με τη ζεστασιά της παραδοσιακής ευρωπαϊκής πόλης. Με ένα τεράστιο κάστρο να δεσπόζει ψηλά στο λόφο της πόλης, γέφυρες και πολλά σημεία για να θαυμάσεις από ψηλά τη θέα με τελεφερίκ! Το ιστορικό κέντρο είναι πεζοδρομημένο με το κλασικό πλακόστρωτο και έχει και μεγάλη αγορά! Αναζητήστε το πανεπιστήμιο, κάντε μια βόλτα μέσα και θα βρείτε ρητά αρχαίων Ελλήνων στους τοίχους της σχολής (…κι όμως…!).

Freiburg

Εδώ θυμόμαστε δύο πράγματα…. την υπαίθρια αγορά στο κέντρο της πλατείας και τα υπέροχα και γευστικότατα λουκάνικα στα κάρβουνα που θα τα βρείτε να ψήνονται παντού σε πλανόδιους πάγκους! Εντάξει θυμόμαστε και λίγο τον καθεδρικό ναό… αλλά είχαμε δει τόσους πια που δεν τους παρατηρούσαμε πλέον!

Βernai – Ribeauville – Würzburg

Και η λίστα συνεχίζεται…. μέσα σε 5 ημέρες προλάβαμε να περάσουμε 10 μαγικά χωριουδάκια – πόλεις! Σας προκαλούμε να το τολμήσετε! Δέχεστε την πρόκληση;

Ο ρομαντικός δρόμος

Ο ρομαντικός δρόμος βρίσκεται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας με βασικό χωριουδάκι – πόλη το Rothenburg! Σας έχουμε βρεί έναν χάρτη για να βρείτε εύκολα τη σχετική διαδρομή και γιατί όχι να αποφασίσετε να την ακολουθήσετε! Εννοείται πως είναι γεμάτη από τουρίστες αλλά ίσως επειδή έχει συνήθως κρύο και όλοι κρύβονται μέσα σε μαγαζάκια και ζεστές γωνίες τα χωριά δεν  φαίνονται να “πνίγονται” από κόσμο! Εμείς το απολαύσαμε και για να σας ψήσουμε ακόμη λίγο, στη διαδρομή άρχισε να χιονίζει, αυθεντικό, παχύ, αφράτο χιόνι! Όνειρο!

Ο δρόμος του κρασιού

Γενικότερα δυο λέξεις κυριαρχούν στο μυαλό όσων επισκέπτονται τα χωριά της Αλσατίας, Παραμύθι και Όνειρο και όχι αδίκως! Η περιοχή όμως ενδείκνυται και για τους λάτρεις του κρασιού αφού καθώς ταξιδεύετε θα ανακαλύψετε αμέτρητους αμπελώνες!

Alsace, where the wine becomes a journey!

Δοκιμάστε Pinot, Sparkling και Riesling! Ο τίτλος Ο δρόμος του κρασιού άλλωστε δεν είναι τυχαίος! Σας έχουμε βρεί και τον αντίστοιχο χάρτη για να βρείτε εύκολα το δρόμο του κρασιού και το μόνο που μένει να κάνετε είναι να επιλέξετε σε ποιά χωριουδάκια θα σταματήσετε ή και θα διανυκτερεύσετε!

Έχετε κατά νου ότι μπορείτε να έχετε ως βάση το Στρασβούργο και να πηγαινοέρχεστε κάθε μέρα!

You may also like

Close