9+1 TRAVEL TIPS ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

by Olga
Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

Φρανκφούρτη, μια όμορφη και πολύ ζωντανή πόλη με αρκετό κρύο το οποίο όμως δεν δείχνει να πτοεί τους επισκέπτες της! Οι πλατείες γεμάτες κόσμο, μουσική, μπύρα και μυρωδιές από τα γνωστά σε όλους λουκάνικα Φρανκφούρτης, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που  την συνθέτουν.

Η Φρανκφούρτη αποτελεί συνήθως προορισμό “ενδιάμεσο”, transit με άλλα λόγια, λόγω του μεγάλου αεροδρομίου και των πολλών πτήσεων που εξυπηρετεί, οπότε οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι θα λέγαμε περαστικοί, για μια ημέρα ή ακόμα και ώρες! Για τους περαστικούς λοιπόν και όχι μόνο, πάνε να δούμε τα 9+1 πράγματα να κάνεις στην Φρανκφούρτη!

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

 

9+1 πράγματα να κάνεις στην Φρανκφούρτη

1. Ηλιοβασίλεμα στον ποταμό Μάïν. Τα χρώματα που παίρνει το νερό με την δύση του ήλιου είναι σαν έργο τέχνης. Ωραίο σημείο είναι πάνω στην «σιδερένια» γέφυρα ή Eiserner Steg.
2. Το skyline, και η αντίθεση της παλιάς πόλης σε σχέση με την ¨καινούργια¨. Καθώς περπατάς στην «καινούργια-παλιά πόλη» ,όπως την λένε οι ντόπιοι, ή αλλιώς Romer Platz, βλέπεις από την μια πανύψηλους ουρανοξύστες κ από την άλλη γκόθικ καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου (είναι κτίσμα του 7ου αιώνα κ το μόνο που παρέμεινε άθικτο από τον 2ο παγκόσμιο).
3. Η θέα της πόλης από ψηλά είναι κάτι μαγικό! Υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορείς να την δεις, π.χ αν είσαι αθλητικός τύπος μπορείς να ανέβεις τα 250 περίπου σκαλιά στην πλατφόρμα του καθεδρικού ναού κ να πάρεις μια μικρή γεύση, μία άλλη επιλογή είναι από το “Main Tower” που έχει ύψος 200 μέτρα, 56 ορόφους, κ ευτυχώς ανελκυστήρα, κ έχεις όλη την πόλη στο πιάτο. Είναι must!
4. Λατρεύουμε το ότι μπορείς να κυκλοφορείς με ένα μπουκάλι μπίρα στο δρόμο κ να την απολαμβάνεις κ να μην σου λέει κανείς τίποτα. Βλέπεις ανθρώπους που μόλις έχουν σχολάσει από την δουλεία με γραβάτες κ να κάθονται στο μετρό με ένα κουτάκι μπύρα. Μέσα στο αυστηρό ύφος που έχει η πόλη μερικές φορές βλέπεις κάτι τέτοιες εικόνες κ αλλάζει αμέσως το σκηνικό.

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

5. Βρίσκεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι γενικά μια πολυπολιτισμική πόλη κ αυτό κάνει την ατμόσφαιρα της ακόμα πιο ωραία.
6. Βρίσκεις ψωμί, λουκάνικα κ μπύρα παντού!

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

Frankfurt germany Φρανκφούρτη Γερμανία

7. Καλό καφέ κ εξαιρετικά κέικ θα βρεις σε μία μικρή πατισερή στην παλιά πόλη, δίπλα από ένα antique shop, ονομάζεται Naschmarkt am Dom!
8. Για μια βόλτα αξίζει οπωσδήποτε κ ο κήπος της πόλης Palmengarten, έχει όλων των ειδών τα φυτά όπως κ σημεία για χαλάρωση.
9. Είναι τέλειο το ότι μπορείς να κυκλοφορείς άνετα με ποδήλατο.
10. Για μια γεύση από ντόπια εδέσματα αξίζει μια επίσκεψη στο kleinmarkthalle, είναι μία στεγασμένη αγορά που μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα. Το πιο φημισμένο stand είναι αυτό που έχουν 2 κυρίες εδώ κ περίπου 40 χρόνια κ σερβίρουν τα καλύτερα λουκάνικα.

Δυστυχώς εμείς είχαμε μόνο μια ημέρα στη διάθεσή μας για να εξερευνήσουμε την Φρανκφούρτη, οπότε περιοριστήκαμε σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης! Ευτυχώς όμως έχουμε πλέον αποκτήσει φίλους όπως η Λουίζα Αβραάμ η οποία βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για σπουδές και μας βοήθησε με τα παραπάνω tips! Ευχαριστούμε πολύ!!!

You may also like

Close