ΠΩΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΩ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ;

by Dimosthenis
budget travel nonstoptravellers

Ο μεγαλύτερος λόγος για να μην ταξιδεύσει κανείς, σύμφωνα με τον περισσότερο κόσμο,  είναι το κόστος! Αλήθεια ή μύθος; Εν μέρει είναι αλήθεια, οκ, no money, no honey, αλλά… θα σου δώσουμε μερικά από τα tips που αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσεις μερικά από τα χρήματα που κανονικά θα ξόδευες για ένα ταξίδι!

Όρισε έναν προϋπολογισμό

Η αλλιώς προϋπολόγισε! Δεν είναι μόνο η περίπτωση της πληρωμής των αεροπορικών εισιτηρίων, τα διαθέσιμα μετρητά σου θα υπαγορεύσουν και το εάν πρέπει να κλείσεις να μείνεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ ή και σε καναπέδες! Θα υπολογίσεις επίσης και τα μετρητά που θα χρειαστείς για ταξιδιωτική ασφάλιση, θεωρήσεις visas, εμβολιασμούς και άλλα βασικά ταξιδιωτικά στοιχεία!

Τip 1: Τα ημερήσια έξοδα σου θα είναι πολύ υψηλότερα στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική από ό, τι στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδονησία και την Ινδία!

Tip 2: Αφιέρωσε λιγότερο χρόνο σε πιο ακριβές χώρες!

Πάρε μαζί σου όσο το δυνατόν λιγότερο

Για εσένα που δεν έχεις ακόμα… διαβάσει το άρθρο μας για πιο ελαφριές βαλίτσες! Ποτέ μην πακετάρεις περισσότερο από ότι είσαι πρόθυμος να μεταφέρεις! Αρχίζεις να πείθεσαι; Εφόσον έχεις μαζί σου διαβατήριό, τηλέφωνο και μερικές πιστωτικές κάρτες οτιδήποτε άλλο μπορεί να αντικατασταθεί στο δρόμο! Διάβασε τη λίστα με τα απαραίτητα!

Να είσαι ευέλικτος

Μεταφέροντας την ημερομηνία αναχώρησής σου λίγες μέρες μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα, οι μεσοβδόμαδες πτήσεις είναι γενικά φθηνότερες, απ’ότι είναι για παράδειγμα κατά τις χριστουγεννιάτικες μέρες Επίσης κάθε πτήση έχει διακυμάνσεις στην τιμή, οπότε μην κλείσεις αμέσως, παρακολούθησε τις τιμές και διάλεξε την κατάλληλη ημέρα και ώρα!

budget travel nonstoptravellers

budget travel nonstoptravellers

Προγραμματισμός και οργάνωση

Αν χρειαστεί κρέμασε έναν παγκόσμιο χάρτη στον τοίχο σου ή έναν χάρτη scratch off (που είναι και πιο παιχνιδιάρικος) βγάλε μερικές καρφίτσες ή αυτοκόλλητα και χρησιμοποίησέ τις για να ενισχύσεις την ιδέα του ταξιδιού και να σχεδιάσεις τη διαδρομή, αν μιλάμε για πέρασμα από πολλές χώρες, και θα δείς ότι θα είσαι εκεί σύντομα! Προσάρμοσέ τις εάν αλλάξει η στρατηγική ή το κίνητρο της διαδρομής σου.

Συζήτησε με έναν ειδικό

Ειδικά όταν σχεδιάζεις μακρινά ταξίδια για πρώτη φορά είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνεις λάθη! Μίλησε με έναν ειδικό πριν κάνεις κράτηση, είτε πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό γραφείο είτε για έναν πιο έμπειρο ταξιδιώτη από ότι είσαι εσύ! Σίγουρα θα γνωρίζουν ποιες διαδρομές λειτουργούν καλύτερα και κοστίζουν λιγότερο!

Κλείσε εγκαίρως τα εισιτήρια σου

Η κράτηση των εισιτηρίων σου εκ των προτέρων (φυσικά μετά από μια καλή έρευνα για τις φτηνότερες πτήσεις) πιθανότατα θα κοστίσει λιγότερο από ό, τι αν έπρεπε να κάνεις κράτηση μετά την πρώτη αναχώρηση! Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το στυλ ταξιδιού που έχεις επιλέξει! Εάν είστε σε θέση να ταξιδεύετε για 1 χρόνο στην Αφρική για παράδειγμα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη!

Κάνε λίγο hacking

Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος στα προγράμματα ανταμοιβής των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων κτλ.  αναζήτησε τέτοια προγράμματα επιβραβεύσεων πριν από την κράτηση !!!

Μην είσαι πολύ αυθόρμητος

Εκτός αν έχεις αποφασίσει να ταξιδέψεις πιο ευέλικτα, προσπάθησε να κάνεις κάποια έρευνα πριν ταξιδέψεις που θα σου εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα!

Έλεγξε τον καιρό

Κάνε έρευνα για τις καιρικές συνθήκες για τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες που θα βρίσκεσαι σε διάφορα μέρη. Επομένως, επικεντρώσου στο τι θέλεις να κάνεις περισσότερο ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο μέρος όπου θα ταξιδέψεις. Υπάρχουν κάποιες φορές που αν βρεθείς κάπου σε χρόνο, μη τουριστικό, μπορεί να εξοικονομήσεις πολλά-πολλά χρήματα!

Δώσε χρόνο στις πρώτες πόλεις που επισκέπτεσαι

Δώσε στον εαυτό σου ομαλή μετάβαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οργάνωσε το που θα πας και τι θα κάνεις μόλις φύγεις από το κάθε αεροδρόμιο. Επίσης αφιέρωσε μία μέρα πρίν και μία μετά , ειδικά σε μεγάλα ταξίδια, και εξερεύνησε πόλεις μέσα σε 24 ώρες! Δεν χρειάζεσαι ξενοδοχείο, γνωρίζεις μια πόλη και αποφεύγεις περιττά έξοδα!

Διαβάστε και το άρθρο μας για να μάθετε πώς κλείνουμε τα ταξίδια μας!

You may also like

Close