ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ 10+1 ΙΔΕΕΣ

by Olga
traveltips3

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι! Αυτό είναι το δικό μας σύνθημα, εμπνευσμένο από το σύνθημα της γνωστής σε όλους καμπάνιας των ημερών, το σύνθημα μίας καμπάνιας, που πολύ ορθά κατά τη γνώμη μας υιοθετούμε όλοι, δίχως να χάνουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο. Δεν γνωρίζουμε κάτι για τον κορωνοϊό και δεν έχουμε σκοπό να αναφερθούμε περαιτέρω (ως πλήρως αναρμόδιοι). Το μόνο που μπορούμε να σας παροτρύνουμε να κάνετε, είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες των εκάστοτε επίσημων αρχών, να προσέχετε και να διαβάσετε ιδέες με ταξιδιωτικό περιεχόμενο όπως αυτές που ακολουθούν. Το δικό μας σύνθημα Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι. Για αυτό σας ετοιμάσαμε μερικές “ταξιδιωτικές” προτάσεις, που αποτελούν και δικές μας επιλογές, για να περάσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας. 

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι…

1. Συνεχίζουμε το ταξίδι διαβάζοντας ταξιδιάρικα βιβλία

Διαβάζουμε ταξιδιάρικα βιβλία και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Παραγγείλτε online βιβλία ή αγοράστε και κατεβάστε ebooks! “Η Ελλάδα του Όθωνα”, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και ένα είδος travel blogging της εποχής του περιηγητή – συγγραφέα (19ος αιώνας)… ομοίως και το “Η Αθήνα με από τα μάτια των ζωγράφων περιηγητών”… Για ebooks που είναι και ταξιδιωτικοί οδηγοί μπείτε εδώ! Επιλέξτε τους οδηγούς που σας ενδιαφέρουν και περιμένετε μέχρι να βγάλουν προσφορές τύπου 1 + 1 δώρο.

2. Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε online travel photobooks! 

Αναζητείστε τις αναμνήσεις σε παλιά ταξίδια και ταξινομήστε τα αρχεία που τόσο καιρό θέλατε να τακτοποιήσετε! Δημιουργούμε online travel photobooks εύκολα και γρήγορα, εμείς έχουμε φτιάξει ήδη δύο και πάμε στο τρίτο! Σύντομα θα το μοιραστούμε μαζί σας!

INSTA POSTS VIRTUAL TOURS LINKEDIN nonstoptravellers

INSTA POSTS VIRTUAL TOURS LINKEDIN nonstoptravellers

3. Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε με 360 view διάσημα ιστορικά παγκόσμια μνημεία!

Με την άνεση που μας προσφέρει το σπίτι μας μπορούμε τώρα να επσικεφθούμε γνωστά ιστορικά και πολιτιστικά παγκόσμια μνημεία με 360 τεχνολογία! Τα virtual tours της Clio muse είναι σίγουρα μία ιδανική επιλογή  για τις μέρες που διανύουμε και όχι μόνο! Επισκεφθείτε εύκολα και γρήγορα μνημεία όπως την Ακρόπολη, το Κολοσσαίο, την Τροία, την Έφεσο, τις Μυκήνες, τη Σεβίλη και πολλά άλλα σε πολύ χαμηλές τιμές!

You can now remotely visit a historic attraction and view it in 360° while enjoying the comfort of your own home. You don’t have to install any apps or have any special equipment to use Clio Muse virtual tours. All you need is a steady internet connection. Open the link to your browser and you’re ready to go!

 

colosseum virtual tour gif nonstoptravellers

colosseum virtual tour gif nonstoptravellers

4. Μένουμε σπίτι και κάνουμε έρευνα για νέα ταξιδιωτικά gadgets και αξεσουάρ!

Καλό είναι να εστιάζουμε σε πιο “πράσινες” επιλογές, εμείς προσωπικά όσο πιο πολύ ταξιδεύουμε τόσο μεγαλύτερη ευθύνη αισθανόμαστε απέναντι στο περιβάλλον, οπότε προσπαθούμε να αντισταθμίζουμε έστω μερικώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με επιλογή αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως είναι η νέα μας backpack the Pakt travel backpack.  Δεν μένουμε μόνο στα υλικά αγαθά, όπως οι τσάντες και τα παγούρια, βέβαια οπότε ενημερωνόμαστε για green conscious traveling, environmentally friendly travel tips κτλ. και προετοιμαζόμαστε να εντάξουμε το “πράσινο” στα μελλοντικά μας ταξίδια! Μία ακόμη όμορφη ιδέα για την ταξιδιωτική γωνία που σίγουρα όλοι έχετε στο σπίτι σας είναι να δημιουργήσετε το δικό σας χάρτη online

5.Συνεχίζουμε το ταξίδι μέσα από τις γεύσεις!

Διαβάζουμε συνταγές από διάφορες κουζίνες του κόσμου και ταξιδεύουμε μέσα από γεύσεις. Επιλέγουμε χώρες με ιδιαίτερη κουζίνα όπως είναι η ινδική ,  η ταυλανδέζικη και η ποντιακή

6.Σχεδιάζουμε μελλοντικά ταξίδια και αναθεωρούμε την travel bucketlist μας!

Σχεδιάζουμε επόμενα ταξίδια και ανανεώνουμε την bucketlist μας για να έχουμε πάντα κι ένα ή περισσότερα plan b στο μυαλό μας. Κάντε έξυπνο σχεδιασμό ανά κατηγορίες. Πχ. city breaks, ταξίδια περιπέτειας, ταξίδια στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, ταξίδια με φίλους, solo, couple κτλ.!

μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι nonstoptravellers greek travel bloggers

7.Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι μέσω Internet!

Ταξιδεύουμε μέσα από το skype στα σπίτια φίλων και συγγενών! Ποτέ άλλοτε η τεχνολογία δεν μας έφερνε πιο κοντά από αυτές τις ημέρες που διανύουμε. Μία ακόμη όμορφη ιδέα είναι να επικοινωνήσετε με ταξιδιωτικούς φίλους! Πχ. σε κάθε ταξίδι μας γνωρίζουμε αρκετό κόσμο με τον οποίον ανταλλάσουμε στοιχεία επικοινωνίας και τώρα είναι ιδανική στιγμή να ταξιδέψουμε ξανά μέσω του Internet σε χώρες που έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν και να θυμηθούμε όμορφες στιγμές.

8.Διαβάζουμε τα αγαπημένα μας travel blogs και συνεχίζουμε το ταξίδι!

Ταξιδεύουμε μέσα από τα blog που αγαπάμε! Παίρνουμε ιδέες για ταξίδια, μαθαίνουμε χρήσιμα tips και παίρνουμε μία μικρή δόση ταξιδιωτικής τρέλας μέσα από τις εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών! Σας προτείνουμε το Travelvibe.eu όπου θα βρείτε δεκάδες έλληνες travel bloggers και τις πςεριπέτειές τους αλλά φυσικά σας παροτρύνουμε να αναζητήσετε και ξένα blogs όπως είναι τα Nomadicmatt  και Theblondeabroad. Εάν σας αρέσουν τα βίντεο μπορείτε να αναζητήσετε αντίστοιχες επιλογές στο youtube.

έχουμε και εμείς κανάλι στο Youtube και θα χαρούμε να το επισκεφθείτε!

9.Travel blogging ή guest travel blogging!

Κάνουμε travel blogging είτε σε κάποιον φίλο blogger με guest posts, είτε (γιατί όχι) δημιουργούμε το δικό μας travel blog για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με άλλους αναγνώστες! Εάν έχετε κάποια ιδέα για άρθρο θα χαρούμε να την φιλοξενήσουμε στο blog μας!

μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι traveltips3 mapiful

10.Ταξιδιωτικές εκπομπές και Netflix για περισσότερο wanderlusting!

Βλέπουμε ταξιδιωτικές εκπομπές και ντοκυμαντέρ για περισσότερη δόση ταξιδιωτικής έμπνευσης. Ενδιάμεσα βλέπουμε ταινίες τοπικών παραγωγών, πχ. ισλανδικές, δανέζικες, γαλλικές κτλ. Καλή επιλογή είναι το αγαπημένο Netlfix με πολλές επιλογές σειρών και ταινιών.

10+1. Συνεχίζουμε το ταξίδι μέσα από τη μουσική!

Ακούμε μουσικές του κόσμου! Στο YouTube και στο Kasetophono υπάρχουν αμέτρητες λίστες τραγουδιών από κάθε ήπειρο για να ταξιδέψετε νοερά με την φαντασία σας χαλαρώνοντας στον καναπέ σας ή δοκιμάζοντας τις χορευτικές σας ικανότητες! Από τις πιο αγαπημένες μας playlists είναι αυτές με αφρικάνικη μουσική. 

μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι kasetophono

Τέλος…

Αφιερώνουμε χρόνο στους εαυτούς μας. Ίσως αυτή η επιλογή δεν μοιάζει να είναι και πολύ ταξιδιωτική αλλά είναι η πιο σημαντική και μάλλον αυτή που εξασκούμε ολοένα και λιγότερο στις μέρες μας! Μένουμε σπίτι για υγεία μας, μένουμε σπίτι για να φροντίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας… και τα καλύτερα έρχονται! Μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε μερικές στιγμές διαφορετικές, αγαπάμε το σπίτι μας και αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο σε αυτό που αγαπάμε περισσότερο, στα ταξίδια…

Ελπίζουμε να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις μας και θα χαρούμε να διαβάσουμε και τις δικές σας!

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε το ταξίδι! Stay well and stay positive!

You may also like

Close