Εκδρομή στο Ιστορικό Ναύπλιο

by Dimosthenis
ναυπλιο nonstoptravellers

Η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας θα σας εντυπωσιάσει. Μια εκδρομή στο Ναύπλιο είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν μια γραφική πόλη με ιστορία, να γευτούν υπέροχο φαγητό και να απολαύσουν τη θάλασσα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για μια μονοήμερη εκδρομή όσο και για Σαββατοκύριακο. Εκδρομή στο ιστορικό Ναύπλιο και καλή σας απόλαυση.   

Λίγα λόγια για το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι η πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Νεοελληνικού κράτους. Εκεί κατέφθασε στις 8 Ιανουαρίου του 1828 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας. Έχει πληθυσμό 14.000 κατοίκων και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Η επιλογή του Ναυπλίου ως πρωτεύουσα έγκειται στο γεγονός ότι ήταν παραθαλάσσιο, και θα μπορούσε να ανεφοδιαστεί δια θαλάσσης σε περίπτωση πολιορκίας

Αξιοθέατα στο Ναύπλιο

Η ιστορική αυτή πόλη διαθέτει πλούσια ιστορία αναφορικά με την νεότερη ιστορία της χώρας. Τα περισσότερα αξιοθέατα σχετίζονται με την περίοδο αυτή. Για πιο εύκολη περιήγηση στην πόλη μπορείτε να δείτε τον χάρτη μας.

Παλαμήδι

Η περιήγηση ξεκινάει από το Παλαμήδι το Βενετικό φρούριο που δεσπόζει επάνω από την πόλη.  Μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τα περίφημα σκαλιά Παλαμηδίου, που αριθμούν σε 857 και όχι σε 999, σύμφωνα με τον αστικό μύθο. Το φρούριο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς και λειτούργησε ως φυλακή κατά την διάρκεια της επανάστασης το 1821. Εκεί μάλιστα φυλακίστηκε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1833.

εκδρομή στο ναυπλιο nonstoptravellers παλαμήδι

Μπούρτζι

Τελειώνοντας την βόλτα μας στο Παλαμήδι κατεβαίνουμε στο λιμάνι και ετοιμαζόμαστε να πάρουμε το καραβάκι για το Μπούρτζι. Το Μπούρτζι (σύμφωνα με του Οθωμανούς) ή Θαλασσόπυργος ή καστέλι για τους Ενετούς, είναι η νησίδα μπροστά στο λιμάνι του Ναυπλίου, με το Ενετικό φρούριο στο οποίο οφείλει και το όνομά της. Το εισιτήριο για το καραβάκι κάνει 4,50 ευρώ και σε 5 λεπτά θα είσαστε εκεί με θέα το καταπληκτικό Ναύπλιο.

Ακροναυπλία και Αρβανιτιά

Συνέχεια έχει η επίσκεψή σας στην Ακροναυπλία και για να το κάνετε αυτό πρέπει να περπατήσετε από την Αρβανιτιά ένα τεχνητό παραθαλάσσιο μονοπάτι. Εκεί θα δείτε μια ήρεμη πλευρά της πόλης αγναντεύοντας τη θάλασσα. Το μονοπάτι έχει μήκος 1100 μέτρα και αξίζει να το απολαύσετε όλο.

Βόλτα στην πόλη

Θα χαθείτε στα στενάκια της πόλης και απολαύσετε ένα καφεδάκι στην πρώτη πλατεία του ελληνικού κράτους, την πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια η βόλτα συνεχίζει σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Τριανόν που είναι παλαιό τζαμί, την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το μέγαρο Άρμανσμπεργκ, το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Επίσης στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα θα βρείτε μια τοιχογραφία-αντιγραφή του μυστικού δείπνου του Ντα Βίντσι, αν δεν θέλετε να τρέχετε μέχρι το Μιλάνο. Συνεχίστε τις βόλτες σας στα πεζοδρομημένα σοκάκια της συνοικίας του Γιαλού και κάντε τα ψώνια σας στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου ο “μεγάλος δρόμος”, όπως είναι γνωστός.

εκδρομή στο ναυπλιο nonstoptravellers παλαμήδι

Που να μείνετε στο Ναύπλιο

Αν και το Ναύπλιο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπορείτε άνετα να ξεκλέψετε χρόνο και να το επισκεφτείτε σε μια μονοήμερη εκδρομή. Αν από την άλλη θέλετε να διαθέσετε περισσότερο χρόνο, στο παλιά πόλη θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές σε ξενοδοχεία. Για πιο budget επιλογές μπορείτε να μείνετε στην σύγχρονή πόλη με ωραία καταλύματα και καλές σχετικά τιμές. Πατήστε εδώ για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Που να φάτε

Για φαγητό σας κάναμε τις εξής επιλογές:

  • Μαγειρείο “Ο Νούλης” για ελληνικά μαγειρευτά φαγητά
  • Ψείρας” για παραδοσιακές γεύσεις
  • Το Τσιπουράδικο” στην προσφυγική συνοικία
  • ΦΟΥΓΑΡΟ“, ένα πολυχώρο με φαγητό, εκθέσεις και δράσεις
  • Στη “λαδόκολλα” για πιο budget επιλογές

To 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς είναι η επέτειος 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το Ναύπλιο είναι μια ιστορική πόλη, γραφική και ιδιαίτερα όμορφη. Μια μονοήμερη (…ή και παραπάνω) εκδρομή στο Ναύπλιο θα σας εντυπωσιάσει. Για διαφορετικές ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας για προορισμούς κοντά στην Αθήνα. Κατεβάστε το χάρτη μας για την εκδρομή σας στο Ναύπλιο για ευκολότερη περιήγηση.

You may also like

Close