3+1 ιδέες για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

by Dimosthenis
εκδρομή σούνιο ναος ποσειδωνα ηλιοβασίλεμα nonstoptravellers.jpg

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για εσάς που μπορείτε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και θέλετε να αποδράσετε. Στο άρθρο μας αυτό θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για προορισμούς κοντά στην Αθήνα, στους οποίους μπορείτε να οργανώσετε μια εκδρομή είτε μονοήμερη ή για περισσότερο χρόνο. 3+1 ιδέες για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα και φύγαμε…

Εκδρομή στο Ιστορικό Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί κορυφαία επιλογή. Ιστορία και γραφικότητα συνδυάζονται αρμονικά. Οι εκδρομείς της μία ημέρας θα το λατρέψετε! Μοναδικά σοκάκια, γραφικές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Ξεκινήστε με μία περιήγηση στην ιστορία του Ναυπλίου και επίσκεψη στο μουσείο. Συνεχίστε με έναν περίπατο προς το κάστρο του Ναυπλίου για απαράμιλλη θέα όλης της πόλης. Τέλος, κάντε μία βόλτα στο υπέροχο λιμανάκι με θέα το νησί μπούρτζι το οποίο μπορείτε και να επισκεφθείτε. Πριν φύγετε από το Ναύπλιο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε φαγητό σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια. Κλείστε την μονοήμερη εκδρομή με ιταλικό παγωτό από κάποια τζελατερία. Διαβάστε περισσότερα για μία εκδρομή στο ιστορικό Ναύπλιο στο σχετικό μας άρθρο.

ναυπλιο nonstoptravellers

Λουτράκι και ευρύτερη περιοχή

Ιδανική επιλογή να θέλετε να συνδυάσετε πεζοπορίες, παραλίες, φύση, θερμές πηγές και την τύχη σας. Άλλος ένας προορισμός κοντά στην Αθήνα που κλέβει τις εντυπώσεις. Συνδυάζει τα πάντα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά. Προσφέρει οικονομικές επιλογές και συναρπαστικές δραστηριότητες. Μοναδική περιπέτεια ο διάπλους του ισθμού της Κορίνθου και οι άπειρες επιλογές πεζοπορίας. Αν είστε λάτρεις των extreme sports το Λουτράκι είναι επίσης η επιλογή για εσάς. Διασκέδαση και φύση σε απόλυτη αρμονία, δείτε που να πάτε, τι να φάτε και αξιοθέατα για μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι.

ισθμοσ κορινθου μονοήμερη εκδρομη στο λουτρακη nonstoptravellers.JPG

Απόδραση στο Αγκίστρι

Νησιώτικη απόδραση, ιδανική μονοήμερη εκδρομή! Το Αγκίστρι είναι αγαπημένος μας κοντινός προορισμός. Ξεχωρίζει για τη φύση του και τις ιδιαίτερες παραλίες και την bike friendly διάθεση. Σημαντικότερο πλεονέκτημα του νησιού όμως είναι το γεγονός ότι είναι ένα νησί camping friendly. Είναι θα λέγαμε ένας κοντινός παράδεισος για τους campers. Εδώ οι λάτρεις του camping  θα περάσετε στιγμές ξεγνοιασιάς καθώς επιτρέπεται παντού η κατασκήνωση. Αυτό που επίσης επιτρέπεται σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας είναι και η παραλία γυμνιστών. Την παραλία γυμνιστών θα την βρείτε στο αναλυτικό μας άρθρο για την απόδραση στο Αγκίστρι. Είναι σίγουρα ένας ιδιαίτερος προορισμός οπότε επιβάλλεται η μια μονοήμερη εκδρομή στο Αγκίστρι με την πρώτη ευκαιρία.

απόδραση στο αγκιστρι αξιοθεατα nonstoptravellers

Μονοήμερη εκδρομή σε Σούνιο και Λαύριο

Ιστορικές επιλογές και οι δύο αποτελούν ίσως την πιο αγαπημένη επιλογή πολλών. Σίγουρα φιγουράρει στην πρώτη επιλογή των τουριστών της Αθήνας. Η εγγύτητα τους στην Αθήνα και η ιστορικότητα τους δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Με μία υπέροχη διαδρομή διασχίζετε την αθηναϊκή ριβιέρα το πρωί. Απολαμβάνετε βόλτες και επισκέψεις σε ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους. Η εκδρομή συνεχίζει με φαγητό σε μία από τις ψαροταβέρνες του Λαυρίου. Λίγο πριν την επιστροφή δεν γίνεται να παραλείψετε το διάσημο σε όλους ηλιοβασίλεμα του Σουνίου. Μοναδική θέα προς το απέραντο και γαλήνιο γαλάζιο της θάλασσας. Διαβάστε λεπτομέρειες για το πως μια μονοήμερη εκδρομή σε Σούνιο και Λαύριο είναι η καλύτερη επιλογή για μικρές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα.

εκδρομή σούνιο ναος ποσειδωνα ηλιοβασίλεμα nonstoptravellers.jpg

Η Αθήνα εκτός από ωραία πόλη είναι πολύ κοντά σε όμορφες περιοχές για μονοήμερες εκδρομές. Αν επιθυμείτε μεγαλύτερες αποδράσεις μπορείτε να δείτε το άρθρο μας για 8 χειμερινούς (ή όχι) κοντά στην Αθήνα που θα σας εκπλήξουν! Καλές μας εκδρομές!

 

You may also like

Close