Απόδραση στο Αγκίστρι – Αξιοθέατα

by Dimosthenis
απόδραση στο αγκιστρι αξιοθεατα nonstoptravellers

Απόδραση στο Αγκίστρι αφού είναι από τους κορυφαίους νησιώτικους προορισμούς κοντά στην Αθήνα. Πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, οικονομική επιλογή, μοναδικές παραλίες, χαλαροί ρυθμοί, camping friendly και μπορείτε να πάτε ακόμη και με ποδήλατο! Το Αγκίστρι σας περιμένει για σύντομη απόδραση από το “κλεινόν άστυ”.

Πως πάω στο Αγκίστρι

Πως πάω στο Αγκίστρι είναι η πρώτη απορία που μας δημιουργήθηκε όταν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό! Υπάρχουν συχνά δρομολόγια από Πειραιά με το κόστος να ξεκινάει από 8 €, χωρίς αυτοκίνητο η μηχανάκι. Το νησί είναι μικρό οπότε για τις μετακινήσεις σας στο νησί μπορείτε να πάρετε ποδήλατο ή να νοικιάσετε εκεί. Είναι ένας φθηνός και οικολογικός τρόπος για μια μικρή απόδραση.

Είναι καθαρά bike friendly προορισμός

απόδραση στο αγκιστρι nonstoptravellers

Αξιοθέατα στο Αγκίστρι

Φτάσατε στο νησί; Υπέροχα, ήρθε η ώρα για εξερεύνηση! Δείτε το χάρτη μας με τα κυριότερα αξιοθέατα, ή μάλλον καλύτερα μέρη, που πρέπει να επισκεφτείτε και καλή σας διασκέδαση!

Παραλία Δραγονέρα

Η παραλία Δραγονέρας είναι από τις διασημότερες του νησιού και τις πιο όμορφες. Απέχει μόλις  5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Είναι γνωστή για τους ελεύθερους κατασκηνωτές που θα βρείτε εκεί. Οπότε αν σας αρέσει το κάμπινγκ…γιατί όχι σκεφτείτε το! Αν όχι διαβάστε στο άρθρο μας για το κάμπινγκ μήπως σας αλλάξουμε γνώμη.

Παραλία Απόνησος

Μετά το χωριό Λιμενάρια κατευθυνόμαστε για την παραλία Απόνησος. Ιδιαίτερη παραλία με καταγάλανα νερά και φανταστική θέα. Είναι οργανωμένη παραλία με μαγαζί, αλλά έχει περιορισμένες θέσεις οπότε αν πάτε περίοδο με κίνηση προετοιμαστείτε. Εμείς είχαμε πάει αρκετά νωρίς και δεν είχαμε κανένα θέμα. Στην παραλία αυτή θα απολαύσετε τις βουτιές! Επίσης μπορείτε να φάτε και στο τεβερνάκι που θα βρείτε εκεί, με ψαράκια, ουζάκι και θέα θάλασσα!

Η παραλία είναι ιδανική και για ηλιοβασίλεμα!

απόδραση στο αγκιστρι παραλίες nonstoptravellers

Παραλία Μαρίζας (βατήρας)

Άλλος ένα προορισμός για βουτιές. Η παραλία της Μαρίζας ουσιαστικά δεν είναι παραλία, είναι μια τσιμεντένια προβλήτα για παιχνίδι και καταπληκτική θεά. Σίγουρα αξίζει η στάση σας για μια βουτιά!

Παραλία Χαλικιάδας

Η Παραλία Χαλικιάδας είναι μια πολύ όμορφή, μεγάλη και απομονωμένη παραλία. Θα χρειαστεί, για να φτάσετε εκεί, να περπατήσετε λίγο και να κατεβείτε στην παραλία. Γενικά είναι παραλία που χρησιμοποιούν γυμνιστές και μπορείτε να βρείτε και κατασκηνωτές!   

Επισκεφτείτε το Μετόχι

Ανηφορίστε στο Μετόχι, λίγο έξω από την Σκάλα για να θαυμάσετε τη θέα! Απέχει μόλις 750 μέτρα από την σκάλα.

Που να μείνετε

Αν χρειαστεί να πάτε για παραπάνω από μια μονοήμερη εκδρομή και σας αρέσει το κάμπινγκ, μην το σκεφτείτε. Το κάμπινγκ σε κάποια από τις παραλίες του νησιού θα σας μείνει αξέχαστη εμπειρία. Αν πάλι αναζητάτε την άνεση του νησιού, βρείτε αυτά που σας ταιριάζει σε κάποιο ξενοδοχείο πατώντας εδώ

Που να φάτε στο Αγκίστρι

Στο νησί θα βρείτε υπέροχο ψάρι και πολύ καλά μαγαζάκια για φαγητό και τσίπουρο. Κάποιες από τις προτάσεις μας είναι:

  • Λιμανάκι στο Μεγαλοχώρι
  • Λιμενάρια στο ομώνυμο χωριό
  • Απόνησος στην χαρακτηριστική παραλία

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Αγκίστρι είτε για μονοήμερη είτε για να κάνετε τις διακοπές σας. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, είναι φθηνός προορισμός, δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη οργάνωση και μπορείτε να πάτε ακόμη και με ποδήλατο. Εμείς το έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές είτε για μονοήμερη απόδραση ή για περισσότερες ημέρες και έχουμε μείνει ευχαριστημένοι. Απόδραση στο Αγκίστι λοιπόν για να ξεκουραστείτε και να κάνετε μια ανάπαυλα από την καθημερινότητα. Αν θέλετε και άλλες ιδέες κοντά στην Αθήνα διαβάστε το άρθρο μας, αν πάλι θέλετε εκδρομή στα νησιά του Αργοσαρωνικού ρίξτε μια ματιά πατώντας εδώ. Κατεβάστε το χάρτη μας και καλή σας απόδραση στο Αγκίστρι!

Εάν η απόδραση στο Αγκίστρι σας έχει πείσει διαβάστε περισσότερα για τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού ή επιχειρήστε μία μονοήμερη κρουαζιέρα στον κόλπο!

 

 

You may also like

Close