ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

by Dimosthenis
greek island non stop travellers travel blog

Άνοιξη… ίσως η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Σίγουρα η πιο μυρωδάτη και η πιο ευχάριστη γιατί αρχίζουμε σιγά σιγά να ονειρευόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Μήπως όμως προλαβαίνουμε μία μικρή εξόρμηση ένα Σαββατοκύριακο στον όμορφο Αργοσαρωνικό; Ας δούμε μαζί 4 κοντινές επιλογές από το λιμάνι του Πειραιά για να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σύντομα.

Πρόκειται για γραφικούς νησιώτικους προορισμούς κοντά στην Αττική για εσάς που αγαπάτε τη θάλασσα, για εσάς που αγαπάτε τα ελληνικά νησιά και την βόλτα στον ήλιο.

Ύδρα

Το πιο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού κατά τη γνώμη μου, αφήνει κατά μέρος τα αυτοκίνητα και οτιδήποτε κάνει θόρυβο και σας επιτρέπει να απολαύσετε τις βόλτες σας στα πλακόστρωτα μονοπάτια με τα πόδια ή με κώνο. Περπατήστε στα στενά δρομάκια του νησιού, θαυμάστε τα όμορφα διατηρημένα αρχοντικά, ανεβείτε στα ψηλά σοκάκια και «ψηλά» για ανεμπόδιστη θέα. Όσοι τολμήσετε να κάνετε τις πρώτες σας καταδύσεις αυτές θα είναι στις βραχώδεις πλαγιές που απέχουν μόνο 5 λεπτά από το λιμάνι!

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι απέχει μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό προορισμό για μικρές αποδράσεις. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό αλλά έχει φανταστικές παραλίες ενώ αξίζει να νοικιάσετε ποδήλατα για να μάθετε το νησί. Για τους λάτρεις του free camping είναι η καλύτερη επιλογή για και θα το λατρέψετε σίγουρα!

Αίγινα

Σε απόσταση αναπνοής από το Αγκίστρι βρίσκεται ένα ακόμα γραφικό νησάκι γνωστό για τους ξηρούς καρπούς του, η όμορφη Αίγινα! Τα δύο νησάκια είναι τόσο κοντά που μπορείτε να τα ανακαλύψετε μαζί εάν έχετε έστω 3 μέρες στη διάθεσή σας! Εναλλακτικά ειδικά την Αίγινα μπορείτε να την επισκεφθείτε και αυθημερόν, έχει πολύ φθηνό εισιτήριο αλλά προσοχή στις αργίες καθώς είναι πολύ πιθανό να εξαντληθούν, για αυτό τρέξτε να προλάβετε!

Σπέτσες

Για τους πιο κοσμοπολίτες φίλους μας προτείνουμε ένα πιο lifestyle νησάκι εξίσου όμορφο και γραφικό όσο και τα προηγούμενα και αυτό είναι οι Σπέτσες!  Γεμάτο με ιστορικά σοκάκια και γραφικά σπιτάκια τα οποία θα ανακαλύψετε περπατώντας σε μία πολύ προσεγμένη διαδρομή κατά μήκος του γενικότερου λιμανιού. Μεταξύ άλλων θα γνωρίσετε την ιστορία του νησιού στο Μουσείο Σπετσών και το σπίτι της Μπουμπουλίνας, θα βρεθείτε κατά μήκος ανθισμένων αυλών και θα επισκεφτείτε πολλά ξωκλήσια. Απολαύστε την εμπειρία της ποδηλασίας στο λιμάνι, όπου επίσης δεν θα βρείτε αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στο budget που χρειάζεστε,  στα νησιά του Αργοσαρωνικού υπάρχουν αρκετά οικονομικές επιλογές που ξεκινούν κατά μέσο όρο από 150€ το διήμερο για διαμονή, μεταφορά και φαγητό στα δύο άτομα (πχ. Αίγινα), ή φθηνότερα για τους campers ή και υψηλότερα για τους ταξιδιώτες που αναζητούν πιο άνετη διαμονή!

Εσείς με ποιο νησί λέτε να ξεκινήσετε;

 

You may also like

Close