Η Σίφνος και οι παραλίες της

by Dimosthenis
Σίφνος nonstoptravellers greek travel bloggers

Η Σίφνος και οι παραλίες ήταν κάτι που όταν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη Σίφνο δεν είχαμε στο μυαλό μας, αφού οι παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού δεν ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα. Κάναμε όμως λάθος! Στη Σίφνο θα βρείτε πολύ όμορφες παραλίες που θα τις λατρέψετε. Η ποικιλία δεν είναι μεγάλη είναι όμως αρκετές για να καλύψουν όλες σας τις ανάγκες και τις ορέξεις.

Σίφνος ταξιδιωτικός οδηγός nonstoptravellers

Το Γλυφό

Είναι μια μικρή παραλία στην περιοχή του Φάρου. Θα βρείτε αρμυρίκια για σκιά, γαλαζοπράσινα νερά και αμμουδιά με χοντρή άμμο και λίγο βοτσαλάκι. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, όπως και οι περισσότερες του νησιού. Θα μπορέσετε όμως να πάρετε καφέ από τα μαγαζάκια που βρίσκονται το παρακείμενο λιμανάκι.

Η παραλία του Φάρου

Η παραλία του Φάρου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραλία Γλυφό και έχει θέα στο λιμανάκι. Καθαρά και ήρεμα νερά για στιγμές χαλάρωσης και πολύ όμορφη θέα.

Μπορείτε να την επισκεφτείτε περπατώντας από την Παναγία της Χρυσοπηγής.

Η παραλία Αποκοφτό – Χρυσοπηγή

Η παραλία αυτή της Σίφνου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το εκκλησάκι της Παναγίας της Χρυσοπηγής. Το Αποκοφτό δεν διαθέτει επίσης ξαπλώστρες, έχει όμως δύο όμορφα ταβερνάκια για φαγητό και καφέ. Η θέα της παραλίας με την εκκλησία της Παναγιάς της Χρυσοπηγής είναι απερίγραπτη.

Σίφνος παραλίες Ελλάδα nonstoptravellers greek travel bloggers

Πλατύς Γιαλός

Ο πλατύς Γιαλός είναι ίσως η πιο γνωστή και οργανωμένη παραλία της Σίφνου, μαζί με την παραλία Βαθύ. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία με πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφέ. Είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ξαπλώστρες για άνεση. Τα νερά είναι καθαρά και απέχει πολύ λίγο από τις προηγούμενες παραλίες, σε περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας. Επίσης στον Πλατύ Γιαλό θα βρείτε και επιλογές για διαμονή επάνω στη Θάλασσα. Αν επιλέξετε να μείνετε στον Πλατύ Γιαλό πατήστε εδώ για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Η παραλία Βαθύ

Το Βαθύ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, επίσης σχετικά οργανωμένη. Τα νερά είναι αβαθή και ζεστά. Το τοπίο είναι μαγευτικό και ο κόλπος που βρίσκεται η παραλία είναι υπέροχος. Στα ανατολικά της παραλίας θα βρείτε ένα μικρό λιμανάκι με την όμορφη εκκλησία του Ταξιάρχη. Δίπλα ακριβώς από τον Ταξιάρχη επάνω στην αμμουδιά βρίσκονται δύο γραφικά ταβερνάκια. Στην περιοχή υπάρχουν και καταλύματα για να μείνετε. Πατήστε στο link για να επιλέξετε διαμονή στην παραλία Βαθύ.

Η παραλία Καμάρες

Οι Καμάρες είναι η παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το βασικό λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με άμμο η οποία είναι και αρκετά ρηχή. Προτείνεται για οικογένειες και για παιχνίδια στην θάλασσα. Στην νότια πλευρά της παραλίας υπάρχουν καφέ και ξαπλώστρες. Στο λιμάνι επίσης θα ανακαλύψετε ταβερνάκια για μεζεδάκια. Στις Καμάρες θα μπορέσετε να βρείτε και αρκετά καταλύματα για διαμονή, κάνοντας κλικ εδώ.

Θα απολαύσετε ωραίο ηλιοβασίλεμα

Παραλία Χερόνησος

Είναι η παραλία που βρίσκεται στο Βοριότερο σημείο της Σίφνου. Είναι μια παραλία που δεν έχει πολύ κόσμο και αν σας αρέσει η απομόνωση είναι καλή επιλογή. Διαθέτει βοτσαλάκι και καθαρά νερά. Στην ουσία είναι ένα μικρό φυσικό λιμάνι και από βουτώντας στα νερά έχετε θέα το χωριό της Χερονήσου.

Σίφνος διακοπές nonstoptravellers

Παναγία Πουλάτη

Η παραλία της Παναγιάς Πουλάτης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Η παραλία είναι βραχώδης και οφείλει την ονομασία της στην εκκλησία της Παναγιάς της Πουλάτης που δεσπόζει. Είναι μια παραλία για όσους λατρεύουν τις βουτιές.

Οι παραλίες της Σίφνου θα σας εκπλήξουν. Η Σίφνος αν και δεν φημίζεται για τις παραλίες της διαθέτει πλουραλισμό και δεν θα αφήσει κανένα με παράπονο. Θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα. Είναι όμως η Σίφνος και οι παραλίες της, ο μόνος λόγος για να επισκεφτείτε την Σίφνο; Διαβάστε το άρθρο μας με τους 4+ 1 λόγους να επισκεφτείτε το όμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων. Αν πάλι θέλετε να δείτε περισσότερα για το νησί της Σίφνου, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό για τη Σίφνο.

You may also like

Close