Αεροπορικός τουρισμός το νέο trend στην Ελλάδα

by Dimosthenis
αεροπορικός τουρισμός Ελλάδα σαντορίνη

Είναι ο αεροπορικός τουρισμός το νέο trend στην Ελλάδα; Η Ελλάδα με τα διάσπαρτα νησάκια της αποτελεί κορυφαία επιλογή για ακτοπλοϊκό τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παράδοση όμως των ανακαινισμένων 14 περιφερειακών αεροδρομίων ίσως αποτελέσει την τέλεια αφορμή για να αναδειχθεί στη χώρα μας και ένα άλλο είδος τουρισμού, αυτός του αεροπορικού. Στο άρθρο μας αυτό θα διαβάσετε για τον αεροπορικό τουρισμό καθώς και 3+1 επιλογές για αεροπορικό τουρισμό την Ελλάδα.

αεροπορικός τουρισμός Ελλάδα

Τι είναι ο αεροπορικός τουρισμός;

Αεροπορικός τουρισμός είναι η χρήση του αεροπλάνου ως μέσου για ταξίδια. Αντίστοιχα υπάρχει ο ακτοπλοϊκός τουρισμός, ο τουρισμός με τραίνο, που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένος στην Ελλάδα αλλά και ο οδικός.  Η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας διαθέτει 15 αεροδρόμια διεθνών συγκοινωνιών και 25 εσωτερικών συγκοινωνιών. 27 αεροδρόμια από αυτά βρίσκονται στα νησιά της χώρας, 14 μάλιστα αεροδρόμια ανακαινίστηκαν πρόσφατα, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους.

3+1 Επιλογές για αεροπορικό τουρισμό

Επιλέξαμε να σας προτείνουμε νησιωτικούς προορισμούς, καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Επίσης διαλέξαμε για εσάς προορισμούς που είναι ιδανικοί για σύντομες αποδράσεις.

Σκιάθος

Το νησί του Παπαδιαμάντη αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στις βόρειες Σποράδες και όχι άδικα. Καταπράσινο νησί με όμορφες αμμουδιές και μοναδική φυσική ομορφιά. Δεν είναι όμως μόνο το φυσικό τοπίο που ξεχωρίζει το νησί αυτό και αξίζει να το επισκεφτείτε. Η νυχτερινή ζωή και τα αξιοθέατά που διαθέτει αναδεικνύουν το νησί αυτό σε μια μοναδική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές ή για μία σύντομη απόδραση. Το σπίτι του Παπαδιαμάντη, το Κάστρο και ο υδροβιότοπος αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Αν στις καλοκαιρινές σας διακοπές οι παραλίες είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, θα πρέπει να επισκεφτείτε σίγουρα τις «Κουκουναριές», το «Βρωμόλιμνο» και την «Μεγάλη άμμο».

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι πλήρως ανακαινισμένο

Σαρακήνικο Μήλος nonstoptravellers

Μήλος

Το νησί της Μήλου αποτελεί έναν ιδιαίτερο, σε φυσική ομορφιά, κυκλαδίτικο προορισμό. Το υφαιστιογενές τοπίο της Μήλου, οι φανταστικές της παραλίες αλλά και το φαγητό είναι βασικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε. Η παραλία Κλέφτικο με τα κρυστάλλινα νερά, το Σαρακήνικο με την άγρια του ομορφιά και το μοναδικό Τσιγκράδο, αποτελούν μερικές από τις κορυφαίες επιλογές του νησιού. Η παραδοσιακή κουζίνα του νησιού αποτελεί επίσης έναν άλλο λόγο για να την επισκεφτεί κανείς. Τσιράκια (ψάρια λιαστά), κατσίκι στην γάστρα με ντόπιο μπελτέ και σκοτυροκολόκυθα είναι μερικές από τις γεύσεις του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε και οι οποίες θα σας εκπλήξουν. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το νησί της Μήλου δείτε το άρθρο μας 19+1 πράγματα να κάνεις στο νησί της Αφροδίτης.

Λήμνος

Το νησί είναι μια έκπληξη και οι διακοπές σε αυτό θα σας μείνουν αξέχαστες. Αξιοθέατα όπως ο προϊστορικός οικισμός στην Πολιόχνη, τα γραφικά χωριουδάκια, οι χρυσές αμμοθίνες και οι αλμυρές λίμνες σας περιμένουν για εξερεύνηση.   Η αμμώδης παραλία της Χαβούλης, ο Τούρκικος γιαλός μέσα στην Μύρινα και το Στβί, μία ήρεμη και απομονωμένη παραλία, είναι τρείς από τις πολλές διαφορετικές επιλογές που έχετε για μια βουτιά.

Η Λήμνος φημίζεται επίσης για τον οινοτουρισμό της!

έλληνες travel bloggers στη Σαντορίνη nonstoptravellers

Σαντορίνη

Κλασική επιλογή αλλά μοναδική. Αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό και όχι άδικα. Η υπέροχη θέα της καλντέρας, το ηφαίστειο, οι δρόμοι του κρασιού, ο αρχαιολογικός χώρος  στο Ακρωτήρι και το Εμπορίο με την πανοραμική θέα του νησιού αποτελούν κορυφαίες επιλογές για κάποιον που επισκέπτεται το νησί. Για καλοκαιρινές βουτιές μπορείτε να επισκεφτείτε την κόκκινη παραλία, την μαύρη παραλία στον Περίβολο, την μαγευτική παραλία της Φλυχάδας και το Αμμούδι για βουτιές στην Καλντέρα. Αν θέλετε περισσότερα tips για την επίσκεψή σας στην Σαντορίνη διαβάστε το άρθρο μας εδώ. Το αεροδρόμιο επίσης της Σαντορίνης είναι ανακαινισμένο και φιλοξενεί διεθνείς πτήσεις.

Μυκονος αεροπορικός τουρισμός

Είναι φθηνός ο αεροπορικός τουρισμός;

Η χρήση του αεροπλάνου αποτελεί μια γρήγορη επιλογή ειδικά αν η πτήση ξεκινάει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που είναι και τα βασικά αεροδρόμια της χώρας. Από άποψη κόστους η χρήση το αεροπλάνου έχει εξελιχθεί σε οικονομική επιλογή. Όλα βέβαια εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. 

Ο αεροπορικός τουρισμός είναι ένα νέο trend στη χώρα και αναμένεται να αναπτυχθεί. Ίσως τα ανακαινισμένα αεροδρόμια και η βελτίωση στην άνεση του ταξιδιού, αποτελέσουν την καλύτερη αφορμή για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η ανάπτυξη των υδατοδρομίων. Εμείς σας ευχόμαστε καλές πτήσεις αλλά περισσότερο καλές βουτιές!  

 

 

 

You may also like

Close