Μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι

by Dimosthenis
φαρος μελαγκαβι Ηραίο μονοήμερη εκδρομη στο λουτρακη nonstoptravellers

Αν μένετε στην Αθήνα, μια μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι, αποτελεί ιδανική επιλογή για το Σαββατοκύριακο. Το Λουτράκι απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι αναγνωρισμένη λουτρόπολη και τουριστικό θέρετρο. Τόσο η πόλη όσο και η γύρω περιοχή έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα. Είσαστε έτοιμοι, πάμε λοιπόν για την μονοήμερη μας εκδρομή στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή!

Λουτράκι Αξιοθέατα

Ποικιλία με αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος! Ξεχωρίσαμε τα πιο σημαντικό για εσάς. Χρησιμοποιήστε το χάρτη για μεγαλύτερη ευκολία.

Ισθμός Κορίνθου

Η εκδρομή ξεκινάει από το περίφημο ισθμό της Κορίνθου και τον διάπλου του. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία να περάσετε τον ισθμό της Κορίνθου με καραβάκι έστω και μία φορά. Διαβάστε αναλυτικά την εμπειρία μας εδώ.

Λουτράκι – Λίμνη Βουλιαγμένης

Συνεχίζουμε με μια σύντομη στάση στο Λουτράκι. Εκεί μπορείτε να ξαπωστάσετε για το καφεδάκι σας, για να ξεκινήσει όμορφα η ημέρα. Μπορείτε να πάτε είτε στην παραλία είτε να τον πάρετε στο χέρι για να συνεχίσετε την εκδρομή σας για να μην χάνετε χρόνο!

Ιερά μονή Οσίου Ποταπίου

Σε μια απότομη πλαγία στα Γεράνεια όρη, επάνω από το Λουτράκι, θα βρείτε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα. Είναι η ιερά μονή του Οσίου Ποταπίου. Η θέα και η φυσική ομορφιά θα σας ανταμείψει. Σήμερα λειτουργεί γυναικείο μοναστήρι με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

Το μοναστήρι αποτελεί προέκταση του αρχαίου ασκητηρίου του 12ου αιώνα

Παραλία Φλάμπουρο

Αν είναι καλοκαίρι και ήρθε η ώρα για την πρώτη σας βουτιά, η παραλία Φλάμπουρο είναι η κατάλληλη επιλογή. Απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το Λουτράκι, έχει βοτσαλάκι και δεν είναι πολύβουη.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Η μονοήμερη εκδρομή μας συνεχίζει, και 17 χιλιόμετρα από το Λουτράκι θα βρείτε μια γαλάζια λίμνη, έναν αληθινό παράδεισο. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μία λιμνοθάλασσα πολύ κοντά στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος δύο χιλιομέτρων και μέγιστο πλάτος περίπου ενός χιλιομέτρου. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα σαράντα μέτρα. Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου μέσω ενός καναλιού πλάτους 6 μέτρων. Εκεί θα βρείτε παραλία με άμμο και ένα καταπληκτικό εκκλησάκι, τον Αγίου Νικολάου. Στο δρόμο περιμετρικά της λίμνης θα βρείτε, επίσης πολλές ψαροταβέρνες! Αν σας αρέσει το ποδήλατο, θα μπορούσατε να κάνετε την διαδρομή χρησιμοποιώντας τον παραλίμνιο δρόμο.

Ηραίο Περαχώρας

Στο ακρωτήρι του Ηραίου θα βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου σε μια μοναδικής ομορφιάς μικρή παραλία. Το Ηραίο είναι ένας αρχαιολογικός χώρος αφιερωμένος στην θεά Ήρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος είναι αρκετά προσεγμένος. Θα δείτε κτίσματα όπως το ιερό της Ήρας, τον αρχαϊκό ναό, το βωμό, υδραυλικά έργα και χώρους εστίασης.

Η ίδρυση του λατρευτικού χώρου υπολογίζεται στα τέλη του 9ου αι. π.Χ. ή και νωρίτερα

Δίπλα από το αρχαιολογικό χώρο, θα βρείτε μια μικρή παραλία με κρυστάλλινα νερά. Αν είναι καλοκαίρι σίγουρα πρέπει να δροσιστείτε! Επίσης στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου θα ανακαλύψετε και το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Πριν φύγετε από τη περιοχή του ακρωτηρίου μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τον φάρο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ηραίο Περαχώρας μονοήμερη εκδρομη στο λουτρακη nonstoptravellers

Φάρος Μελαγκάβι

Ο φάρος αυτός γνωστός ως φάρος στην Άκρα Μελαγκάβι ή Φάρος Ηραίον, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1897. Oδηγεί τα πλοία που πλέουν στον Κορινθιακό και κινούνται προς το λιμάνι και τη διώρυγα της Κορίνθου. Σήμερα χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το ρεύμα.

Παραλία Μυλοκοπή

Στη γύρω περιοχή θα βρείτε καταπληκτικές παραλίες. Εμείς θα σταθούμε στην παραλία της Μυλοκοπής. Είναι πραγματικά μια καταπληκτική παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε. Έχει καταγάλανα νερά, είναι πολύ καθαρή παραλία και το γύρω τοπίο είναι καταπράσινο. Για να φτάσετε εκεί θέλει λίγη προσοχή γιατί ο δρόμος είναι χωμάτινος και καλό θα ήταν να έχετε κατάλληλο αυτοκίνητο.

μυλοκοπη μονοήμερη εκδρομη στο λουτρακη nonstoptravellers

Γεράνεια όρη

Αφού περιηγηθήκατε στην περιοχή, ήρθε η ώρα για λίγη δράση. Πεζοπορία λοιπόν στα Γεράνεια Όροι με μια διαδρομή που ξεκινάει στο χωριό Πίσια. Το μονοπάτι ξεκινάει από το κέντρο του χωριού, έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 3 ώρες περπατήματος. Αναλυτικά τη διαδρομή θα την βρείτε εδώ. Στο χωριό θα βρείτε επίσης πολλές ταβέρνες με ωραίο φαγητό και θέα.

Λουτράκι ξανά

Η εκδρομή κλείνει ξανά στο Λουτράκι. Μια βόλτα στην παραλία της πόλης, μπάνιο στα θερμά λουτρά στο Loutraki Thermal Spa ή μια βόλτα από το καζίνο της πόλης (αν και δεν είμαστε του τζόγου).

Που να φάτε στο Λουτράκι

Φάγαμε και σας προτείνουμε, για διαφορετικούς λόγους, μία από τις παρακάτω επιλογές:

μονοήμερη εκδρομη στο λουτρακη nonstoptravellers

Που να μείνετε

Σας προτείνουμε να πάτε για μονοήμερη εκδρομή, γιατί είναι κοντά στην Αθήνα και έχετε το χρόνο να επισκεφτείτε όλα όσα σας προτείνουμε. Αν θέλετε βέβαια περισσότερο χρόνο να απολαύσετε την εκδρομή σας, μπορείτε να την συνδυάσετε με διαμονή σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στην περιοχή του Λουτρακίου πατήστε εδώ.

Το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα. Πεζοπορίες, θάλασσα, σημεία αρχαιολογικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος δίνουν μια ποικιλία να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και να απολαύσετε την μονοήμερη εκδρομή σας στο Λουτράκι. Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για μονοήμερες εκδρομές διαβάστε το άρθρο μας. Κατεβάστε το χάρτη για καλύτερη πλοήγηση.

You may also like

Close