BOAT TRIP ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ALLOU TRAVEL

by Olga
ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ALLOU TRAVEL NONSTOPTRAVELLERS

Λίγο – πολύ όλοι έχουμε επισκεφθεί την Πελοπόννησο (όσοι δεν το έχετε κάνει… καιρός είναι!)…

Λίγο – πολύ όλοι έχουμε διασχίσει τον Ισθμό της Κορίνθου τη στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ή αλλιώς τη διώρυγα που έχει διανοιχτεί και ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο

Πόσοι όμως από εμάς έχουμε διασχίσει τη διώρυγα με καραβάκι; Και πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα από κάτω προς τα πάνω;

Εμείς ομολογούμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ενθουσιαστήκαμε με το Allou travel που διοργανώνει αυτή την εξόρμηση!

Λίγα λόγια για τον Ισθμό.

Έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893). Ήταν στρατηγικό σημείο και για το λόγο αυτό είχε κατασκευαστεί τείχος ήδη από τους αρχαίους χρόνους (τέλη 5ου αιώνα π.Χ.), που είχε διατηρηθεί μέχρι και τους Βυζαντινούς (Εξαμίλιον).

Η εμπειρία μας με το boat trip

Το ταξίδι μας ξεκίνησε πρωί Κυριακής από Αθήνα με κατεύθυνση τον Ισθμό! Σε λιγότερο από μία ώρα, λίγο πριν τις 10.00 φτάνουμε στην μία άκρη του καναλιού από την οποία θα ξεκινούσαμε την εξόρμηση. Μας περιμένει το σκάφος “ΑΡΓΩ” και ένα προσωπικό με πολλά χαμόγελα και κέφι! Το Αργώ  διαθέτει μπάρ για εσάς που δεν προλάβατε να πιείτε καφεδάκι το πρωί! Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε!

To Αργώ βάζει μπρος και μας βρίσκει να έχουμε πιάσει θέση μπροστά μπροστά για να απολαύσουμε το ταξίδι από την πρώτη στιγμή του διάπλου! Κάπως έτσι βρισκόμαστε ξαφνικά ανάμεσα στα δύο κομμάτια γης που τόσες φορές έχουμε περάσει από πάνω οδικώς και μια θάλασσα με ένα βαθύ μπλε χρώμα να μας περιτριγυρίζει! Η πρωινή δροσιά, σύμμαχος για τις καλοκαιρινές ημέρες και εμείς να προσπαθούμε να απαθανατίσουμε τις εικόνες στο μυαλό μας (και μερικές φωτογραφίες φυσικά!).

Το καλύτερο σημείο είναι φυσικά αυτό όπου η γή βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της και νοιώθεις πραγματικά δέος για την ομορφιά που αντικρίζεις!

Στο τέλος του καναλιού το Αργώ κάνει αναστροφή και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο μπλε της θάλασσας και να χαλαρώσουμε πριν διασχίσουμε για δεύτερη φορά τον Ισθμό!

Έτοιμοι για τη δεύτερη διέλευση… η οποία μας βρίσκει πιο άνετους, χωρίς φωτογραφική μηχανή, να απολαμβάνουμε την εμπειρία στο έπακρο! Αυτός είναι και ο λόγος που η δεύτερη διέλευση μας άρεσε πολύ περισσότερο! Οι επισκέπτες του Αργώ έχουν απλωθεί δεξιά κι αριστερά για να θαυμάσουν τον Ισθμό από κάθε προοπτική!

Στον γυρισμό, θα σας περιμένει και μία έκπληξη! Κοιτάξτε επάνω στην πεζογέφυρα και χαιρετήστε τον κόσμο που έχει σταματήσει να θαυμάσει από ψηλά τον Ισθμό! (Ωραίο στιγμιότυπο για φωτογραφία!!!).

Ο διάπλους ολοκληρώνεται φτάνοντας στο σημεία της έναρξης με εμάς να ευχαριστούμε καπετάνιο και πλήρωμα και να κοιταζόμαστε μεταξύ μας απορώντας γιατί δεν το είχαμε δοκιμάσει τόσο καιρό!

Για τη συνέχεια της εκδρομής σας, προτείνουμε να περάσετε από την περιοχή της αρχαίας Ηραίας και για μπάνιο να πάτε στην παραλία της μυλοκοπής!

  • Extra hint: Nα σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής ακούγεται και μίνι “ξενάγηση” στην ιστορία του Ισθμού!
  • Extra tip: Υπάρχει ιδιαίτερη ευελιξία από το Allou travel  καθώς μπορούν να ρυθμιστούν και έκτακτα δρομολόγια από οργανωμένες ομάδες!

Ελπίζουμε να σας άρεσε το “ταξίδι” μας και να επιλέξετε να το δοκιμάσετε κι εσείς κάποια στιγμή!

Για περισσότερες πληροφορίες βρείτε το  Allou travel  στους παρακάτω συνδέσμους:

Ευχαριστούμε το Allou travelγια την όμορφη εξόρμηση που έχει σχεδιάσει!

*Το post δεν είναι χορηγούμενο!

 

You may also like

Close