Διακοπές στα Σύβοτα – Ταξιδιωτικός οδηγός

by theadmintraveller
πάργα σύβοτα nonstoptravellers visitgreece gr

Οι διακοπές στα Σύβοτα, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να επισκεφτείτε την Ήπειρο. Είτε για καλοκαίρι ή άλλη εποχή αποτελούν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό προορισμό. Τι να δείτε, τι να κάνετε, που να μείνετε στα Σύβοτα; Ετοιμάσαμε για εσάς έναν mini ταξιδιωτικό οδηγό για τις διακοπές σας στα Σύβοτα!

Τι να δείτε στα Σύβοτα

Παραδοσιακός Οικισμός του Βράχωνα

Κοντά στα Σύβοτα, σε ένα λόφο, θα ανακαλύψετε τον εγκαταλειμμένο παραδοσιακό οικισμό του Βραχωνά. Αποτελείται από περίπου 50 ερειπωμένα σπίτια, φτιαγμένα από πέτρα, διώροφα με θολωτές κατασκευές στο ισόγειο τα περισσότερα. Είναι κατασκευασμένα στο 18ο – 19ο αιώνα. Στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού. 

Ο φάρος του Μούρτου

Ο φάρος του Μούρτου κατασκευάστηκε το 1884 από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών φάρων και το ύψος του πύργου του είναι 14 μέτρα. Για να πάτε εκεί χρειάζεται να πάρετε βάρκα από τα Σύβοτα.

Ο φάρος εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο μετά τους Α΄Βαλκανικούς πολέμους

nonstoptravellers συβοτα παραλίες πάργα τι να δω

Παραλίες

Οι παραλίες της περιοχής απλά μαγικές!! Η παραλία Ζάβια, η Μπέλα Βάρκα, η παραλία ΔΕΗ και άλλες μοναδικές παραλίες! Καταγάλανα και καθαρά νερά, φανταστικές αμμουδιές και υπέροχα τοπία! Οι επιλογές για παραλίες πάρα πολλές, διαβάστε αναλυτικά το άρθρο μας για η μοναδικές ιδέες για παραλίες στα Σύβοτα.

Κάστρο Πολυνερίου

Είναι αρχαίος οικισμός στο όρος Βραχωνά. Περιβάλλεται από πολυγωνικό τείχος και βρίσκεται σε φυσικά οχυρωμένη θέση, από όπου ελεγχόταν ο όρμος της Πλαταριάς. 

Μαργαρίτι

Το Μαργαρίτι είναι ένα όμορφο χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε. Εκεί θα βρείτε το ιστορικό του κάστρο, την πολύ όμορφή του πλατεία και τον μιναρέ από ένα παλιά τζαμί. Επίσης μπορείτε να πιείτε καφέ κάτω από την παχιά σκιά του τεράστιου πλάτανου όπου δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Παραμυθιά

Παραμυθιά είναι μια γραφική κομώπολή, που διατηρεί το παραδοσιακό της χαρακτήρα. Πήρε το ονομά της από την κεντρική εκκλησία του χωριού, την Παναγία της Παραμυθιάς. Επίσης είναι μια καλή αφετηρία και πεζοπορικές διαδρομές στην γύρω περιοχή. Εμείς θα σας προτείναμε μια δύσκολη αλλά μικρή σε απόσταση επιλογή. Είναι μήκος 2,5 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου μία ώρα. Λεπτομέρειες για την διαδρομή θα βρείτε εδώ

nonstop travellers συβοτα παραλίες πάργα

Τι να κάνω στα Σύβοτα;

Εκδρομές σε Παξούς

Οι Παξοί είναι ένα υπέροχο νησί, μικρό με φανταστικές μικρές παραλίες! Είναι ακριβός προορισμός, όποτε μια ημερήσια εκδρομή από τα Σύβοτα, ίσως είναι ιδανική επιλογή!

Πεζοπορίες

Σας προτείναμε ήδη μια διαδρομή στην περιοχή της Παραμυθιάς, που ξεχωρίσαμε. Θα βρείτε πολύ περισσότερες επιλογές στην γύρω περιοχή αν επιθυμείτε να συνδυάσετε διακοπές με λίγη γυμναστική.

Καταδύσεις

Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις ή θέλετε να δοκιμάσετε, στα Σύβοτα θα βρείτε πολλές επιλογές για να απολαύσετε τους μοναδικούς βυθούς της περιοχής. Σχολές θα βρείτε τόσο στα Σύβοτα, όσο και στην Πάργα.

Που να μείνω στα Σύβοτα

Μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και διαμερισμάτων θα βρείτε κυρίως μέσα στα Σύβοτα και θεωρούμε ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή! Εναλλακτική επιλογή είναι η περιοχή της Πλαταριάς σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Σύβοτα. Για εναλλακτική διαμονή και αν είσαστε του κάμπινγκ υπάρχει ο Ναυτίλος με ωραία παραλία. Πατήστε εδώ για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

nonstoptravellers συβοτα παραλίες πάργα

Επιλογές για φαγητό

  • Castelio στα Σύβοτα, θαλασσινά
  • Ταβέρνα η Αυλή, στο Σύβοτα για παραδοσιακές καταστάσεις
  • Thalassa, για πολύ ωραία θέα!

Σύβοτα – Πάργα

Τα Σύβοτα απέχουν μόλις 28 χιλιόμετρα από την Πάργα, που αποτελούν άλλο ένα πολύ όμορφο προορισμό. Μπορείτε να συνδυάσετε εύκολα τα Σύβοτα με την Πάργα, αφού είναι πολύ κοντά και είναι εξίσου πολύ ωραίοι προορισμού. Για παραλίες στην Πάργα και αναλυτικές πληροφορίες για αυτήν διαβάστε τα σχετικά μας άρθρα.

Τα Σύβοτα είναι ένα ωραίος και διαφορετικός προορισμός! Έχει πολλές επιλογές για δραστηριότητες, μοναδικές παραλίες, είναι οικονομικός προορισμός και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με προορισμούς στην γύρω περιοχή.

 

You may also like

Close