Τι να δω στην Πάργα

by Olga
nonstoptravellers σύβοτα παραλίες πάργα

Τι να δω στην Πάργα, μία περιοχή που αποτελεί μοναδικό τουριστικό προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Στο άρθρο αυτό καταθέτουμε την δική μας εμπειρία για το ¨τι να δω¨ στην Πάργα με πληροφορίες για αξιοθέατα, διαμονή και προτάσεις για φαγητό.  

Αξιοθέατα στην Πάργα

Ενετικό κάστρο της Πάργας

Θα το βρείτε  να δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Πάργας. Αποτέλεσε σημαντικό φρούριο της περιοχής και καταστράφηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Αυτό που σώζεται σήμερα είναι χτισμένο τον 16ο αιώνα από τους Βενετούς. Επίσης θα βρείτε και προσθήκες που έκανε ο Αλή Πασάς, όπως το συμπαγές οχυρό στην κορυφή του κάστρου.

Το φρούριο χτίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 14ου αιώνα από τους Νορμανδούς

nonstop travellers συβοτα παραλίες πάργα

Το νησάκι της Παναγίας

Βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάργας. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με ποδήλατο θαλάσσης ή κολυμπώντας 15 λεπτά. Τι έχει να δω στο νησάκι της Παναγίας στην Πάργα; Στο νησάκι θα βρείτε, εκτός από πλούσια βλάστηση, το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής, στο ψηλότερο σημείο του νησιού.

Το κάστρο κτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους

Το κάστρο του Αλή Πασά

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ανθούσα. Ονομάζεται κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς ή κάστρο του Αλή Πασά και χτίστηκε το 1814 από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Λέγεται ότι χτίστηκε από αξιωματικό του Αλή Πασά που δεν είχε προηγούμενη εμπειρία. Έτσι εξηγείται η περίεργη σχεδίαση του κάστρου με τον δυσανάλογο πύργο,  την οχύρωση του που δεν είναι ίδια σε όλη της την έκταση και γενικότερα λάθη στην ομαλή λειτουργία του.

Μόλις τo 1816 το κάστρο εμφάνισε σοβαρά στατικά προβλήματα και κινδύνευσε να καταρρεύσει

Νεκρομαντείο Αχέροντα

Είναι το αρχαιότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Είναι χτισμένο πολύ κοντά στον Παταμό Αχέροντα που σύμφωνα με τη μυθολογία υπήρχαν οι πύλες του Άδη. Ο σκοπός του μαντείου ήταν διαφορετικός από των Δελφών, καθώς δεν ήταν η παροχή χρησμού αλλά η διευκόλυνση της επικοινωνίας των επισκεπτών με τις ψυχές των νεκρών συγγενών τους. Ο αρχαιολογικός χώρος έχει εισητίριο (8 €) και ωράριο λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ, στο site του Υπουργείου πολιτισμού.

Rafting στον Αχέροντα

Το μήκος του ποταμού Αχέροντα ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα.  Το rafting στον ποταμό Ax;eronta είναι μια υδάτινη  διαδρομή 15 περίπου  χιλιομέτρων , συνολικής διάρκειας περίπου 5-6 ωρών, που ξεκινάει από τη Γέφυρα των Σερτζιανών και καταλήγει στη Γλυκή.

Η ονομασία του ποταμού Αχέροντα προέρχεται από ἄχος και σημαίνει “o ποταμός των στεναγμών”

nonstoptravellers πάργα συβοτα

Παραλίες της Πάργας

Η Πάργα είναι φημισμένη τόσο για τον χειμώνα όσο και για καλοκαιρινές διακοπές. Έχει πολλές παραλίες και όχι άδικα χαρακτηρίζεται ως “Ελληνική Δαλματία”. Τι να δω στην Πάργα από παραλίες; Παραλίες όπως το Αλονάκι, ο όρμος του Οδυσσέα, το Σαρακήνικο και το Καραβοστάσι είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά, φοβερές αμμουδιές και water sports συνθέτουν ένα καταπληκτικό σκηνικό. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τις παραλίες της Πάργας διαβάστε το σχετικό μας άρθρο.

Πεζοπορίες

Υπάρχει πληθώρα πεζοπορικών μονοπατιών αναλόγως με τα γούστα σας. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε ένα σχετικά εύκολο μονοπάτι για να δούμε τον Αχέροντα ποταμό πεζοί. Έτσι διαλέξαμε μια διαδρομή μήκους 5 χιλιομέτρων και διάρκειας 3 ωρών. Για λεπτομέρειες διαδρομής πατήστε εδώ.

nonstoptravellers συβοτα παραλίες πάργα

Που να μείνω

Αναλόγως την εποχή θα σας λέγαμε και βάσει των γούστων σας. Αν δεν πάτε καλοκαίρι η Πάργα είναι ιδανικό σημείο επιλογής. Αν από την άλλη θέλετε ηρεμία και πάτε καλοκαίρι, ίσως αξίζει να κλείσετε σε κάποια από τις τριγύρω παραλίες. Πατήστε εδώ για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Που να φάω

Το ταξίδι μας στην Πάργα ήταν low cost, οπότε επιλέξαμε οικονομικές επιλογές όσον αφορά στο φαγητό. Σας προτείνουμε:

Η Πάργα αποτελεί απρόσμενα έναν καταπληκτικό ταξιδιωτικό προορισμό. Ξεχωρίζει για τις παραλίες της, τον ποταμό Αχέροντα, την σύγχρονή ιστορία της και θα σας καταπλήξει. Ελπίζουμε η απάντηση στην ερώτηση τι να δω στην Πάργα να έχει απαντηθεί μέσα από το άρθρο μας και γιατί όχι να εμπλουτιστεί με το τι άλλο να δω στην Πάργα! Σίγουρα ένας οικονομικός προορισμός και θεωρούμε ότι είναι μια καλή επιλογή για την περιοχή της Ηπείρου. Εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με τα Σύβοτα, μια ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη στο τουρισμό. Αν έχετε σκοπό να συνεχίσετε βορειότερα πάρτε ιδέες από το άρθρο μας…

You may also like

Close