7+1 Παραλίες στην Πάργα

by Dimosthenis
nonstop travellers συβοτα παραλίες πάργα

Οι παραλίες στην Πάργα αποτελούν μοναδική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές. Πανέμορφες, γαλήνιε, καθαρές και χωρίς πολύ κόσμο, θα σας κάνουν να τις λατρέψετε! Σας δίνουμε ιδέες για τις πιο όμορφες παραλίες της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής! Το οδοιπορικό μας ξεκινάει από το Νότο προς τον Βορρά, δείτε το χάρτη μας για καλύτερο προσανατολισμό.

Παραλία Αλωνάκι

Η παραλία Αλωνάκι ή Αλωνάκι Φαναρίου βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο. Είναι η νοτιότερη παραλία από την Πάργα σε απόσταση 25 χιλιομέτρων. Είναι η πρώτη παραλία που συναντάει κανείς από Πρέβεζα προς Πάργα. Για να φτάσετε στην θα χρειαστεί να κατηφορίσετε από ένα χωμάτινο μονοπάτι και να κατεβείτε μερικά σκαλιά. Η θέα είναι καταπληκτική. Γαλαζοπράσινα νερά, πλούσια βλάστηση μέχρι την ακροθαλασσιά και μια άγρια ομορφιά! Είναι μία πολύ καθαρή παραλία και δεν είναι οργανωμένη, οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα.

nonstoptravellers συβοτα παργα τι να δω

Όρμος του Οδυσσέα

Ο όρμος του Οδυσσέα είναι ένας μικρός κολπίσκος και σύμφωνα με την μυθολογία είναι το σημείο που οι σειρήνες μάγευαν τους ναυτικούς με τη μελωδία τους. Είναι αμμώδης παραλία και δίπλα της υπάρχει δάσος με πεύκα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για κατασκηνωτές. Θα βρείτε σταθερά τροχόσπιτα και καντίνες να σας εξυπηρετήσουν.

Αμμουδιά

Σε μόλις 24 χιλιόμετρα από την Πάργα θα βρείτε την παραλία Αμμουδιά. Όπως προδιαθέτει το όνομά της είναι μια πλατιά παραλία με ψιλή άμμο. Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά, ότι πρέπει για να παίξουν οι μικροί μας φίλοι. Στο νότιο σημείο της παραλίας βρίσκονται οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία και οργανωμένη. Εκεί θα βρείτε και θαλάσσια αθλήματα όπως jet ski και καταδύσεις. Επίσης υπάρχουν και οικονομικές επιλογές για διαμονή κοντά στην θάλασσα. Για αν δείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια πατήστε εδώ

Παραλία Λύχνος

Πλησιάζοντας στην Πάργα και σε απόσταση 4 χιλιόμετρων βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλείς αμμουδιές της περιοχής, η παραλία Λύχνος. Εκτός από δημοφιλής είναι και αρκετά όμορφη. Βρίσκεται σε έναν καταπράσινο κόλπο, με τιρκουάζ νερά και χρυσή αμμουδιά. Είναι οργανωμένη με πολλά water sports.

Δείτε την σπηλιά της Αφροδίτης, που σύμφωνα με το μύθο κολυμπούσε εκεί!

Πίσω Κρυονέρι

Η παραλία του Πίσω Κρυονερίου είναι ουσιαστικά μέσα στην Πάργα, στο λόφο του Αγίου Αθανασίου. Είμαι οργανωμένη παραλία αλλά και ήσυχη ταυτόχρονα. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολύβουη παραλία του Κρυονερίου, αποτελεί ιδανική επιλογή. Για να μείνετε στην Πάργα πατήστε το link για όλες τις διαθέσιμες επιλογές της περιοχής.

Εκεί θα βρείτε τους βράχους Σκορδάς και Κρεμμυδάς για βουτιές

Παραλία Βάλτος

Η παραλία Βάλτος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με έκταση που αγγίζει τα 3 χιλιόμετρα. Στο νότιο σημείο της παραλίας στέκεται επιβλητικά το κάστρο της Πάργας. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα και θεωρείτε αρκετά τουριστική επιλογή. Όχι άδικα βέβαια, έχει καθαρό νερά, χωρίς ισχυρούς ανέμους, είναι οργανωμένη και έχει εγκαταστάσεις για θαλάσσιες δραστηριότητες. Επίσης έχει και ξενοδοχεία για διαμονή, αν δε θέλετε να μείνετε στην Πάργα. Θα τα βρείτε εδώ.

Σαρακήνικο

Η παραλία Σαρακήνικο, όπως και όλες οι παραλίες με αυτή την ονομασία, βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάργας και για πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Η μικρή της παραλία έχει ψιλή άμμο και βότσαλο. Είναι οργανωμένη και έχει αρκετό κόσμο. Η διαμονή σας στην παραλία αυτή είναι καλή επιλογή, ειδικά αν θέλετε να χαλαρώσετε!

Καραβοστάσι

Το Καραβοστάσι είναι ίσως η διασημότερη από της παραλίες στην Πάργα. Μπορεί και η ομορφότερη. Η παραλία της είναι μεγάλη σε πλάτος και μήκος με χοντρή άμμο. Τα νερά της είναι καθαρά και βαθιά. Το τοπίο συμπληρώνεται από δύο καταπράσινους λόφους που περιβάλλουν την ακτή της. Απέχει 23 χιλιόμετρα από την Πάργα και αποτελεί την βορειότερη επιλογή μας για την περιοχή. Επίσης θα βρείτε καταλύματα αν δε θέλετε να μείνετε σε κεντρικές πόλεις όπως η Πάργα. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει εδώ.

Ποια παραλία της Πάργας να επιλέξω;

Η κάθε μια από της παραλίες της Πάργας που σας περιγράψαμε, έχει την ιδιαίτερη ομορφιά της και ξεχωρίζει για διαφορετικούς λόγους. Εμείς θα διαλέγαμε να μείνουμε, σαν κατασκηνωτές στον όρμο του Οδυσσέα, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες, βέβαια. Εσείς επιλέξτε βάσει των δικών σας προτεραιοτήτων, σίγουρα όμως αξίζει να επισκεφτείτε τις περισσότερες από αυτές. Εμείς ετοιμάσαμε έναν πίνακα για να σας διευκολύνουμε στην επιλογή.

Παραλία Οργανωμένη Άμμο Διαμονή Ήρεμη Απόσταση από Πάργα (χλμ)
Αλωνάκι 25
Όρμος του Οδυσσέα 26
Αμμουδιά 24
Λύχνος 4
Πίσω Κρυονέρι 0,5
Βάλτος 3
Σαρακήνικο 12
Καραβοστάσι 23

Οι παραλίες στην Πάργα και όλη η ευρύτερη περιοχή σας περιμένει για καλοκαιρινές και όχι μόνο περιηγήσεις. Κατεβάστε το χάρτη μας με της παραλίες της Πάργας και καλές βουτιές. Αν θέλετε να δείτε αναλυτικότερα το ταξίδι μας στην περιοχή διαβάστε τα άρθρα μας για την Πάργα και τις διακοπές στα Σύβοτα

You may also like

Close