Παραλίες στα Σύβοτα 6 μοναδικές ιδέες

by Dimosthenis
nonstoptravellers συβοτα παργα τι να δω

Τα Σύβοτα, όπως και η γειτονική Πάργα έχουν καταπληκτικές παραλίες για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την περιοχή οι παραλίες στα Σύβοτα θα σας εκπλήξουν. Ποια όμως να επιλέξετε. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα, εμείς απλά σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας και έναν οδηγό για να δείτε πια σας ταιριάζει.

Παραλίες στα Σύβοτα

Θα σας παρουσιάσουμε τις παραλίες από Νότο προς Βορρά. Για καλύτερο προσανατολισμό δείτε τον χάρτη μας με τις παραλίες στα Σύβοτα.

Αγία Παρασκευή

Η Παραλία οφείλει το όνομά της από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο νότιο άκρο της. Απέναντι ακριβώς από την παραλία βρίσκεται ένα μικρό καταπράσινο νησί, που δημιουργεί μια μαγευτική εικόνα. Η παραλία είναι οργανωμένη και τα νερά πολύ καθαρά. 

Αν θελήσετε να πάτε μέχρι το νησάκι, τολμήστε το! Προσοχή όμως στα ρεύματα της περιοχής!

Μικρή Άμμος

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι μια μικρή παραλία που θα λέγαμε ότι θυμίζει Μύκονος. Είναι οργανωμένη, έχει μπαρ και την προτιμούν πολλοί νέοι για διασκέδαση. Τα νερά είναι πεντακάθαρα με μοναδικά χρώματα. Δεν έχει άμμο αλλά ψιλό βότσαλο και θα βρείτε ξαπλώστρες.

Δεν προτείνεται για ήρεμες διακοπές, συνιστάται για έντονες καταστάσεις!!

Μεγάλη Άμμος

Η παραλία Μεγάλη Άμμος, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μικρή Άμμο, αλλά καμία σχέση. Είναι πολύ όμορφη παραλία με βότσαλο και φανταστικά νερά. Είναι οργανωμένη και οι ρυθμοί της είναι πιο χαλαροί. Προτείνετε περισσότερο για οικογένειες και διαθέτει ψαροταβέρνες για μεσημεριανό τσιμπολόγημα.

Παραλία Ζάβια

Η είναι οργανωμένη παραλία με καντίνα για να τσιμπήσετε κάτι ή να πιείτε το καφεδάκι σας. Το τοπίο είναι καταπράσινο και τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Είναι μια ήρεμη παραλία για χαλάρωση.

Παραλία Μπέλα Βράκα

Η παραλία βρίσκεται σε νησάκι και μπορείτε να την επισκεφτείτε με τα πόδια περνώντας κυριολεκτικά μέσα από την θάλασσα. Για να φτάσετε αρκεί να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε δημόσιο πάρκινγκ που θα βρείτε εκεί και να περπατήσετε ένα μικρό μονοπάτι. Τα νερά είναι πανέμορφα και η αμμουδιά αμμώδης. Παρόλο που είναι μικρή παραλία μαζεύει αρκετό κόσμο από τα παρακείμενα καταλύματα. Τέλος στην μικρή αυτή παραλία θα μπορέσετε να κάνετε summer sports. 

nonstop travellers συβοτα παραλίες πάργα

Blue Lagoon Στο Μούρτο

Η blue lagoon ή παραλία πισίνα είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία στα Σύβοτα. Για να την επισκεφτείτε πρέπει να πάρετε κάποιο καΐκι από το λιμανάκι στα Σύβοτα. Βρίσκεται στο νησάκι Μούρτο και έχει πάρει το όνομά της από το κρυστάλλινα νερά της. Αποτελεί τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς για αυτό αποτελεί τουριστική atraction της περιοχής. Είναι πολύ όμορφή και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείτε και να κάνετε τη βουτιά σας.

Παραλία ΔΕΗ

Έχει δύο παραλίες μια μικρή στα βόρεια και μια μεγαλύτερη στα νότια. Και οι δύο έχουν βότσαλο με ήρεμα, καθαρά και δροσερά νερά. Η μεγαλύτερη από τις δύο παραλίες είναι οργανωμένη αλλά ήρεμη!

Η παραλία αυτή οφείλει το όνομά της σε έναν πυλώνα ρεύματος της ΔΕΗ που βρίσκεται εκεί

nonstoptravellers σύβοτα παραλίες πάργα

Παραλίες στα Σύβοτα –  Ποια να επιλέξω;

Όλες είναι φανταστικές επιλογές και αξίζει να τις επισκεφτείτε, έστω και για μια βουτιά. Αν από την άλλη έχετε περιορισμένο χρόνο θα σας προτείναμε:

  • Χαλάρωση: Ζάβια, παραλία ΔΕΗ
  • Για περισσότερο κόσμο: Μπέλα Βράκα, Μικρή άμμος, Αγία Παρασκευή
  • Θαλάσσια σπορ: Μπέλα Βράκα 
  • Το κάτι διαφορετικό: Blue Lagoon 
  • Για οικογένειες: Μεγάλη άμμος, Αγία Παρασκευή

Που να μείνω στα Σύβοτα

Αν σκοπεύετε να μείνετε για μπάνια στις παραλίες της περιοχής, τα Σύβοτα είναι καλή επιλογή, από την άποψη ότι θα βρείτε αρκετές επιλογές. Για ιδέες περί διαμονής πατήστε εδώ. Αν ψάχνετε παραπάνω πληροφορίες για διαμονή στα Σύβοτα, που να φάτε και άλλες ιδέες, διαβάστε το άρθρο μας με αναλυτικές πληροφορίες.

Τα Σύβοτα αποτελούν ξεχωριστή επιλογή, μακριά από πολύ κόσμο, οικονομικές διακοπές και εκπληκτικά νερά! Ένα καλοκαίρι, τουλάχιστον, αξίζει να τα επισκεφτείτε! Αν θέλετε μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια ευρύτερη εκδρομή στην περιοχή. Πληροφορίες για την οργάνωση του ταξιδιού σας μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μας άρθρο. Καλές σας βουτιές!

 

You may also like

Close