ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

by Olga
nonstoptravellers greek travel bloggers

Η πόλη της Αθήνας αποτελεί ένα παζλ μικρών περιοχών που συνθέτουν τη μαγεία που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη. Η αρχαιότητα, η παράδοση και η ιστορία συναντούν το σύγχρονο και το μέλλον. Πεζόδρομοι, άνθρωποι, καταστήματα, ταβέρνες, χρώματα, γεύσεις, εικόνες … δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουμε καθεμιά από αυτές τις γειτονιές που αναφέρονται παρακάτω. Ένα είναι σίγουρο ότι κάθε μία από αυτές τις γειτονιές έχει κάτι μοναδικό που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους, και σας προσκαλούν να τις ανακαλύψετε, να σας παρέχουν οικειότητα και φιλική διάθεση, όλες σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και φυσικά όλες αξίζουν την προσοχή σας!

Πλάκα – Αναφιώτικα

Οπωσδήποτε η πιο ελκυστική περιοχή της Αθήνας! Η καλύτερη γειτονιά για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στην Αθήνα! Η Πλάκα, η “Γειτονιά των Θεών” ονομάστηκε έτσι λόγω της εγγύτητάς της με την Ακρόπολη και τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της. Ολόκληρη η περιοχή είναι χτισμένη πάνω από τις κατοικημένες περιοχές της αρχαίας πόλης της Αθήνας. Η Πλάκα είναι η παλιά ιστορική γειτονιά της Αθήνας που συγκεντρώνεται γύρω από τις βόρειες και ανατολικές πλαγιές της Ακρόπολης, ενσωματώνοντας στενάκια με νεοκλασική αρχιτεκτονική. Η περιοχή της Πλάκας είναι μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Αθήνας, καθώς μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά μνημεία, καφέ, μουσική, φιλικούς ανθρώπους και καταπληκτικά μικρά τουριστικά καταστήματα για να πάρετε τα αναμνηστικά σας.

Μοναστηράκι – Θησείο

Το Μοναστηράκι είναι μια διάσημη περιοχή της Αθήνας που εκτείνεται από την πλατεία Μοναστηρακίου στο τέλος της οδού Αθηνάς μέχρι το Θησείο. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα, ειδικά τις Κυριακές, όταν κάποια από τα βασικά καταστήματα κλείνουν οι πλανόδιοι πωλητές και ρακοσυλλέκτες μένουν άγρυπνοι φρουροί στη θέση τους! Θα βρείτε μπουτίκ ένδυσης, καταστήματα με σουβενίρ και καταστήματα όλων των ειδών αντίκας. Επίσης το Μοναστηράκι είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην Αθήνα, το οποίο πήρε το όνομά του από την πλατεία Μοναστηρακίου, επί της οποίας δεσπόζει η εκκλησία της Παντάνασσας.

Το Θησείο είναι μια περιοχή που διαθέτει πολλά καφέ και πολιτιστικά σημεία συνάντησης που περιβάλλεται από λόφους, ύψη και ιστορικά μνημεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Η αρχαία Αγορά, η Στοά του Αττάλου, ο Ναός του Ηφαίστου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η Ακρόπολη, το Μνημείο Φιλοπάππου, ο λόφος της Πνύκας και ο Λυκαβηττός…. Όλα εκεί! Οι πανοραμικές εικόνες που χαρίζει ο λόφος του Φιλοπάππου και η οδός Αρεοπαγίτου είναι εκπληκτικές, ειδικά τη νύχτα. Δοκιμάστε μια ρομαντική νυχτερινή βόλτα κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό!

acropolis nonstoptravellers

acropolis nonstoptravellers

Ιστορικό Κέντρο – οδός Ερμού

Είναι το ιστορικό κέντρο και η ραχοκοκαλιά της αρχαίας Αθήνας, όπου σήμερα πραγματοποιείται όλη η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Το ιστορικό κέντρο ακολουθεί τη σύγχρονη τάση επιστροφής στο κέντρο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε μητροπολιτική περιοχή. Η περιοχή είναι γεμάτη από ξενοδοχεία, airbnbs και φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης της πόλης. Η προσβασιμότητα είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν τρεις στάσεις του μετρό, μία στάση τρένου, σημείο εκκίνησης και των τριών διαδρομών τραμ, γραμμές λεωφορείων 130 και 12 γραμμές τρόλεϊ.

Από την οδό Ερμού με τα διάφορα πολυκαταστήματα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Πανεπιστήμιο και το Μοναστηράκι, το ιστορικό κέντρο είναι ένας από τους πιο πλήρεις και εμπορικούς χώρους της πόλης. Τι γίνεται με τον πολιτιστικό πλούτο; 7 αίθουσες κινηματογράφου, 10 θέατρα και πολλές καλλιτεχνικές καφετέριες που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αμέτρητα μπαρ, καφετέριες, χώροι εστίασης και κλαμπ. Τα meeting points πολλά… είναι η πλατεία Συντάγματος, η εκκλησία Καπνικαρέα (πλατεία), η πλατεία Καρύτση, ο μητροπολιτικός ναός της Αθήνας, η οδός Ερμού κά. Μην ξεχάσετε να δείτε την πλατεία Αγίας Ειρήνης  και να κάνετε check in στο Εθνικό Κήπο, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο λόφο της Ακρόπολης.

Κεραμεικός (Γκάζι – Μεταξουργείο – Βοτανικός)

Η περιοχή του Κεραμεικού αποτελείται από τα Γκάζι, το Μεταξουργείο και τον Βοτανικό και μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας που παραμένει αυθεντική, καλλιτεχνική και γνήσια. Μια όμορφη, κακώς φωτισμένη περιοχή, με στενούς πεζόδρομους γεμάτους καταστήματα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Αυτές οι περιοχές έχουν κάτι πραγματικό, κάτι που μας θυμίζει παλιές γειτονιές, ενώ συναντάμε το σύγχρονο βιομηχανικό ύφος και να συνυπάρχει αρμονικά με την παλιά Αθήνα, δίνοντας ζωή σε αυτήν την «υποβαθμισμένη» γειτονιά. Αυτή η ανακαινισμένη πρώην βιομηχανική περιοχή φιλοξενεί γκαλερί τέχνης, μουσεία, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, καφέ, μπαρ, κλαμπ και καταστήματα.

Κουκάκι-Δουργούτι

Η περιοχή Κουκάκι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου στην Αθήνα. Συνορεύει με τις περιοχές Πετραλώνων, Νέου Κόσμου και την Ακρόπολη. Επιβολή νεοκλασικού στυλ δίπλα σε φτωχογειτονιές. Εναλλακτικά μπαρ δίπλα σε εστιατόρια γκουρμέ. Ταβέρνες δίπλα στην αυθεντική ελληνική κουζίνα. Γκρουπ με ποδήλατα και τουρίστες σε κάθε σοκάκι. Το Κουκάκι έχει δύο κύριους πεζόδρομους με πολλές καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κλπ. Είναι στην δεκάδα των τοπ περιοχών σε Airbnb;s σε όλο τον κόσμος προκειμένου να εξυπηρετήσει κατοίκους και τουρίστες!  Σε κοντινή απόσταση από το Κουκάκι μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή του Δουργουτίου στην περιοχή Νέος Κόσμος, την οποία αγαπάμε και προτείνουμε να επισκεφθείτε! Η ιστορία των προσφυγικών… ξετυλίγεται μπροστά σας!

plaka acropolis nonstoptravellers

plaka acropolis nonstoptravellers

Πετράλωνα

Τα Πετράλωνα είναι μια περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται βόρεια του Ταύρου και της Καλλιθέας, στα ανατολικά του συνορεύει με το Κουκάκι, το Θησείο βορειοανατολικά και βορειοδυτικά με το Γκάζι. Τα Πετράλωνα κατάφεραν να γίνουν hot spot για τα μεσημέρια και τις νύχτες μας, αλλά διατηρεί ακόμα την πολύ ιδιαίτερη και όμορφη φύση της γειτονιάς που όλοι αγαπάμε. Μπορείτε να περπατήσετε τις γειτονιές των Άνω και Κάτω Πετραλώνων και να ανακαλύψετε πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό … με χαμηλό budget. Περπατήστε στην οδό Τρωών, ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες, θα ενθουσιαστείτε από τους ντόπιους, το κέφι, τις μυρωδιές και τη μουσική!

Παγκράτι

Μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της παλιάς κλασικής Αθήνας και ίσως ένα από τα τελευταία μέρη στα όρια του Δήμου Αθηναίων που διατηρούν τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής γειτονιάς. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, αλλά διαθέτει επίσης τη δική του αυτονομία σε αγορά και διασκέδαση. Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, γεμάτο από περιζήτητα διαμερίσματα, κοντά στο Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο και την οδό Ριζάρη!

Ψυρρή

Μια περιοχή με ζωντανή νύχτα και καλλιτεχνική ζωή, η γειτονιά του Ψυρρή έχει τώρα μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ και δεκάδες μικρά μπαρ που παίζουν σχεδόν κάθε είδους μουσική, από ηλεκτρονική μουσική μέχρι λάτιν. Η περιοχή έχει μαγέψει το αθηναϊκό κοινό, επιτυγχάνοντας ισορροπία μεταξύ τέχνης, ομορφιάς και διασκέδασης. Πολλές μικρές ταβερνούλες χαμηλού budget που σερβίρουν κρασί, ούζο και ρακή με μέλι καθιστά αυτή τη γειτονιά all time classic!

Εξάρχεια

Δεν είναι ούτε αναρχική ούτε αριστοκρατική γειτονιά. Ίσως είναι το πιο γνήσιο αστικό τμήμα της πόλης. Η αρχιτεκτονική με ταυτότητα και υψηλό πολιτισμικό στοιχείο συνδυάζει με επιτυχία το οικογενειακό με το νεανικό και το φοιτητικό ύφος. Μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας, φιλοξενεί τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια, την πλειονότητα του κόσμου των φοιτητών, και αποτελεί επίσης τόπο συνάντησης καλλιτεχνών. Στα Εξάρχεια μπορείτε να βρείτε πολλά κλαμπ και μπαρ με ροκ μουσική. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων και στους πρόποδες του λόφου του Στρέφη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα πιο κλασικά και παλιά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και υπάρχουν τρείς κινηματογράφοι και δύο θέατρα.

Κολωνάκι

Το Κολωνάκι υπήρξε μια από τις κύριες επιλογές της νυχτερινής ζωής των Αθηναίων εδώ και δεκαετίες με τα πιο γνωστά εστιατόρια και καφέ στην πόλη και εξακολουθεί να αποτελεί τόπο συνάντησης ανθρώπων από την πολιτική, τη δημοσιογραφική και την επιχειρηματική σκηνή. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κολωνάκι περιορίζεται μόνο σε αυτές τις επιλογές. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί εντυπωσιακοί σύλλογοι με χορευτική μουσική που συνήθως ευθυγραμμίζουν τις μουσικές επιλογές τους με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Το Κολωνάκι είναι μια κλασική επιλογή για όλες τις ηλικίες. Τα πιο διάσημα μπαρ και κλαμπ συγκεντρώνονται σε δρόμους όπως είναι οι Πλούταρχου, Σκουφά και γύρω από την πλατεία Κολωνακίου.

Αμπελόκηποι

Η περιοχή των Αμπελοκήπων παραμένει μια κλασική αστική συνοικία της Αθήνας. Το καλύτερο και πιο νεανικό κομμάτι υπάρχει από την πλατεία Μαβίλη μέχρι την οδό Πανόρμου. Περιτριγυρίζεται από δύο στάσεις μετρό και δεκάδες γραμμές λεωφορείων. Οι πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί και τα θέατρα είναι το κύριο πλεονέκτημα των Αμπελοκήπων. Η πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί μερικά από τα παλαιότερα μπαρ της Αθήνας και φυσικά την περίφημη καντίνα της Μαβίλης, το οποίο από το 1989 εξυπηρετεί clubbers, γιατρούς κλπ.

You may also like

Close