TRAVEL LIGHT ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΑ 4+1 TIPS

by Dimosthenis
travel light non stop travellers

Αποφασίσατε να ταξιδέψετε, έχετε κλείσει τα εισιτήρια σας και τη διαμονή σας, κατεβάσατε χάρτες, διαβάσατε τα αγαπημένα σας travel blog για tips και ήρθε η ώρα της… ΒΑΛΙΤΣΑΣ! Τη ζυγίζετε, την ξανά ζυγίζετε… αφαιρείτε μερικά λιγότερο σημαντικά αντικείμενα και κατευθύνεστε προς το αεροδρόμιο με την ανησυχία η βαλίτσα σας να βρίσκεται εντός των ορίων που προβλέπει η αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε!

Αρχικά μην ανησυχείτε! Για χρόνια είχαμε κι εμείς τις ίδιες ανησυχίες, τις οποίες με πολύ απλά βήματα ξεπεράσαμε… Πώς??? Κάνοντας πιο ελαφριές τις αποσκευές μας, κάνοντας δηλαδή light travelling!

Τι είναι όμως το light travel ή travel light???

Το Light travelling δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα και είναι ο τρόπος  να ταξιδεύεις με μικρό βάρος! Σε τι μας βοηθάει?

  • Μπορείς να τριγυρίσεις πιο εύκολα – Ευελιξία!
  • Δεν περιμένεις για βαλίτσες!
  • Δεν χάνεις βαλίτσες!
  • Περιορίζεις το κόστος του ταξιδιού είτε ταξιδεύεις με εταιρεία low cost είτε όχι!
  • Είναι πιο eco frienldy τρόπος ταξιδιού

Πώς όμως θα μπορέσετε να  κάνετε τις βαλίτσες σας πιο ελαφριές??? Διάβασε παρακάτω 5 απλά βήματα και tips που θα  σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε light!

Βήμα 1ο: Πλάνο ταξιδιού

Το τι ρούχα θα πάρετε εξαρτάται από τις ανάγκες του ταξιδιού που σχεδιάζετε να κάνετε. Έτσι λοιπόν η κατάρτιση ενός σχεδίου για το που θα πάτε είναι το πρώτο βήμα. Βασικά ερωτήματα μπορεί να είναι, ποια είναι τα αξιοθέατα που σχεδιάζετε να δείτε; Θα πάτε σε παραλίες; Θα ανεβείτε σε βουνά; Θα συμμετάσχετε σε κάποιο experience – event; Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει οδηγό για να διαλέξετε την κατάλληλη γκαρνταρόμπα και να πάρετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα ρούχα.

Βήμα 2ο: Λίστα με ρούχα

Η λίστα αυτή θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα πλεονάζοντα ρούχα που πολλές φορές παίρνετε χωρίς να τα χρειάζεστε. Για την επιλογή των ρούχων καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα εξής tip:

  • Τέλος πια τα ρούχα που ίσως χρειαστούν (what if scenario) … «και αν ρίξει χαλάζι όταν θα είμαι Σαντορίνη;».
  • Έλεγχος καιρού για να πάρετε κατάλληλα ρούχα. Σε περίπτωση που θα έχει και κρύες ημέρες καλό θα ήταν να έχετε ρούχα με τα οποία μπορείτε να κάνετε layering.
  • Επιλογή ρούχων που είναι σε αποχρώσεις neutral και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για όλα τα πιθανά outfit που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Δεν χρειάζεται να πάρετε ρούχα για όλες τις ημέρες, ας μην ξεχνάμε ότι τα ρούχα πλένονται. Ειδικά σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες καθαρισμού είναι εξευτελιστικά φθηνές, δεν το συζητάμε καν (βλέπε Νοτιοανατολική Ασία).
  • Δύο ζευγάρια παπούτσια το πολύ (το ένα θα το φοράτε), τα οποία θα είναι κατάλληλα για πολλές περιστάσεις.

Βήμα 3ο: Αποφυγή περιττού βάρους

  • Περιορίστε τα είδη περιποίησης ή προμηθευτείτε συσκευασίες ταξιδιού (travel size συσκευασίες). Για είδη όπως σαμπουάν, σαπούνια και λοιπά δεν το συζητάμε, τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν δωρεάν.
  • Το πορτοφόλι σε δίαιτα, δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας τη κάρτα από το γυμναστήριο.
  • Βάλτε στο «έξυπνο» κινητό σας εισιτήρια, βιβλία (προτιμήστε τα pocket size) και ότι άλλο μπορείτε για να αποφύγετε επιπλέον βάρος.
  • Καλά να souvenir αλλά με μέτρο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αναμνήσεις και η ίδια η εμπειρία του ταξιδιού είναι τα καλύτερα souvenir.

Βήμα 4ο: Επιλογή κατάλληλης τσάντας

Διαλέξτε βαλίτσα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Καλό είναι να γίνεται χρήση μίας βαλίτσας χαμηλού βάρους και όσο το δυνατόν πιο μικρή. Και γιατί μικρή βαλίτσα αφού το θέμα μας είναι το βάρος? Μα γιατί αυτό θα σας αναγκάσει να πάρετε μαζί σας λίγα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι όσο μεγαλύτερη βαλίτσα έχετε τόσα πιο άχρηστα πράγματα θα πάρετε μαζί σας. Το θέμα των διαστάσεων της βαλίτσας θα το συζητήσουμε σε άλλο άρθρο.

Βήμα 5ο: Πακετάρισμα

Είστε πλέον στο τελευταίο στάδιο, μην βιάζεστε όμως γιατί έχουμε τα τελευταία tip που πρέπει να προσέξετε:

  • Αποφυγή πακεταρίσματος την τελευταία στιγμή (κλασσικό Ελληνικό…το κάνουμε και εμείς), γιατί προκαλείται άγχος και σας οδηγεί να πάρετε πράγματα που δεν έχετε ανάγκη.
  • Διαχωρισμός των ρούχων σας σε κατηγορίες (παραλία, αθλητικά κτλ) και μετά δίπλωμα σε ρολό αν βολεύει… Πολύ των κριτικάρουν εμείς συνήθως το κάνουμε και μας έχει βολέψει, ιδίως όταν ταξιδεύουμε με backpack.
  • Όχι πολλά τσαντάκια και παρά τσαντάκια.
  • Ζύγισμα της τσάντας.

Μήπως τελικά είναι θέμα κουλτούρας;;;

Είσαστε έτοιμοι λοιπόν για travel lighting. Θα εκπλαγείτε πόσα μπορείτε να αφήσετε πίσω σας και δεν τα χρειάζεστε…

Και αυτό γιατί???.. Επειδή γεμίζουμε τις βαλίτσες μας με πράγματα γιατί νομίζουμε ότι τα έχουμε ανάγκη. Δεν τα έχουμε ανάγκη… άλλωστε όπως θα έλεγε και ο Pareto από τα ρούχα που θα πακετάρουμε θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το 80%!

Μάθατε πως να κάνετε πιο ελαφριές τις αποσκευές σας…??? ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε!!Καλή επιτυχία και καλά ταξίδια!!!

You may also like

Close