ROADTRIP ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

by Dimosthenis
plaza-espana andalucia non stop travellers

Η Ισπανία είναι μία χώρα που προκαλεί κάθε ταξιδιώτη να την επισκεφθεί. Λίγο το μεσογειακό ταμπεραμέντο, λίγο η μορφολογία, λίγο τα κρασιά, λίγο τα tapas, λίγο η μουσική, η γλώσσα, το φλαμένγκο και ούτω καθεξής! Στην Ισπανία λοιπόν, βρίσκεται και η Ανδαλουσία, η αυθεντική Ισπανία όπως την αποκαλούν πολλοί!

Η Ανδαλουσία, η καρδιά του Ισπανικού νότου είναι μια από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας και η νοτιότερη αυτής. Πρόκειται για τη δεύτερη σε έκταση και πρώτη σε πληθυσμό. Πρωτεύουσά της είναι η Σεβίλλη, και γενικά η Ανδαλουσία χωρίζεται σήμερα σε οκτώ επαρχίες: Σεβίλλη, Ουέλβα, Κόρδοβα, Χαέν, Αλμερία, Γρανάδα, Μάλαγα και Κάντιθ. Τέλος, κατοικείται σχεδόν από 8 εκατομμύρια κατοίκους, εκεί γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσο και ο ζωγράφος Velasquez, ενώ οι ομορφιές της γοήτευσαν και ενέπνευσαν τον μυθιστοριογράφο Ernest Hemingway και είναι ο ιδανικός προορισμός για roatrip!!!

Το budget για 2 άτομα!

Διανύσαμε 700 χλμ. σε 7 ημέρες! Ξοδέψαμε 50€ σε βενζίνη, νοικιάσαμε αυτοκίνητο με 10€ την ημέρα (οι τιμές ξεκινούν από 5€/ημέρα) και για έξοδα διαμονής, ποδηλάτων, φαγητού και αξιοθέατων άλλα 60€/ημέρα. Τα αεροπορικά με μία καλή αναζήτηση (όχι τελευταίας στιγμής!) κοστίζουν από Αθήνα γύρω στα 150€/άτομο, με αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean, Alitalia, Lufthansa, Turkish Airlines και ισχύουν για απευθείας πτήσεις ή μέσω Ιταλίας. Σύνολο για δύο άτομα για 7 ημέρες?

50 + 10*7 + 50*7 + 150*2 =  770€ + (περίπου 40€ από & προς Αεροδρόμιο) = 810€

Το κόστος φυσικά μπορεί να πέσει αρκετά εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με παρέα για να μοιραστείτε τα κοινά έξοδα, επίσης οι τιμές είναι ενδεικτικές ενός ταξιδιού με σχετικά καλή διαμονή. Σίγουρα πάει και low- budget, πχ.

50 + 5*7 + 40*7 + 150*2 = 665€ + (περίπου 25€ από & προς Αεροδρόμιο) = 690€

Και φυσικά πάει και πιο κάτω, εάν επιλέξετε να μείνετε σε hostel, να τρώτε fast food κάθε μέρα και να μην επισκεφθείτε κανένα μουσείο κτλ!

Το roadtrip

1 Ημέρα – Μάλαγα

Η πρώτη μέρα είπαμε… αφιερώνεται στο να νοιώσουμε τα vibes της πόλης (εφόσον το ταξίδι θα κρατήσει αρκετές ημέρες)! Δεν τρέχουμε πανικόβλητοι! Τακτοποιούμαστε, τριγυρνάμε, αφουγκραζόμαστε! Η Μάλαγα είναι η καρδιά του τουρισμού της Ανδαλουσίας, παρόλα αυτά έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της χαρακτήρα σχεδόν αναλλοίωτο! Ωραία σπιτάκια, πλούσια φύση και ένα παραθεριστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών! Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μουσείο του Πικάσο στο Palacio de Buenavista!

2 Ημέρα – Costa del Sol

Δεύτερη μέρα κινηθείτε παραλιακά προς την αγαπημένη παραλία εκατομμυρίων ταξιδιωτών στην περιοχή Marbella όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας με μεσογειακό αέρα! Την ίδια μέρα λίγο πιο Βόρεια επισκεφθείτε την πόλη Ronda, την πόλη βράχο με το γνωστό χτιστό γεφύρι (γνωστή εικόνα μεταξύ ταξιδιωτών). Μια πόλη γεμάτη ελιές που θυμίζουν κάτι από… Ελλάδα! Αργά το απόγευμα θα βρίσκεστε Βόρεια στη Σεβίλλη.

3-4-5 Ημέρα – Σεβίλλη (και ίσως μία μέρα Κόρδοβα?)

Στην αρχαία πόλη της Σεβίλλης,  η οποία είναι και η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας της Ανδαλουσίας προτείνουμε να μείνετε 3 μέρες! Η ιστορική διαδρομή της Σεβίλλης αποτελεί την απεικόνιση της ιστορίας όλης της Ανδαλουσίας και των διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της ανά τους αιώνες. Μία πόλη γεμάτη μαγεία και κάτι από παραμύθι, καθόσον είναι η πόλη του Δον Κιχώτη! Επίσης, επισκεφτείτε το Alcázar, ένα σύμπλεγμα παλατιών με εκπληκτικούς κήπους, που σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενεί τη βασιλική οικογένεια. Ιδανική πόλη για ατελείωτες βόλτες με ποδήλατο ή με πατίνια για να νοιώσετε πάλι παιδιά, σε μια παλιά πόλη στο ιστορικό κέντρο, πεζοδρομημένη και γεμάτη υποδομές για ποδήλατα! Καλοδιατηρημένοι κήποι γεμάτοι λουλούδια, πολλά πανεπιστήμια να προσδίδουν έναν νεανικό τόνο, βαρκάδα στην Piaza Espagna και υπέροχα μαγαζάκια με φρέσκα ψαρικά συνθέτουν το σκηνικό της πόλης.

Οι λέξεις που την περιγράφουν καλύτερα είναι η ξεγνοιασιά, οι χαλαροί ρυθμοί και ο γεμάτος χαμόγελο κόσμος της! Το τουριστικό στοιχείο ευτυχώς δεν έχει μεταβάλλει αρνητικά τη γνήσια ομορφιά της!  Για όσους από εσάς επιθυμούν κι άλλες περιπέτειες μπορείτε να αποδράσετε μία μέρα στην πόλη της Κόρδοβας, την πρωτεύουσα της μουσουλμανικής Ισπανίας η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Ανδαλουσίας!

Tips για τη Σεβίλλη:

  • Κλείστε online τα εισιτήρια σας για μουσεία κτλ.
  • Χορτάστε γαρίδες και μεζέδες ψαρικών σε όλες τις μορφές (ειδικά σε μαντέμι που καίει και με αρώματα να αναδύονται!)!

6 Ημέρα – Γρανάδα

Η Γρανάδα είναι… μουσική, ποίηση και πολιτισμός. Είναι το ρόδο της Ανδαλουσίας! Αυτή η επαρχία βρίσκεται σε πρόποδες βουνού και περιλαμβάνει τις απόκρημνες κορυφές της Σιέρα Νεβάδα, πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική σε ήρεμα οροπέδια, λευκά χωριά διασκορπισμένα σε λόφους και κοιλάδες που κατεβαίνουν προς τα βράχια και οι εντυπωσιακές παραλίες της Costa Tropical.  Η Alhambra, το «κόκκινο φρούριο» των Μαυριτανών μοναρχών στην πόλη της Γρανάδας, είναι το πιο εμβληματικό μνημείο της πόλης, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO το 1984. Η φύση στα καλύτερά της!!!

Τips για τη Γρανάδα:

  • Βρεθείτε ανάμεσα σε μουσικούς και καλλιτέχνες στο San Nicolas και παρατηρείστε την Αλάμπρα!
  • Αναζητήστε τις αυθεντικές σπηλιές του φλαμένκο!
  • Μάθετε τις τσιγγάνικες ιστορίες της περιοχής!

plaza-espana andalucia non stop travellers

7 Ημέρα – Μάλαγα

Επιστροφή στην κοσμοπολίτικη Μάλαγα. Απολαύστε για λίγο ακόμη ισπανικές μυρωδιές και πλούσια νυχτερινή ζωή και επιστρέψτε σπίτι πιο γεμάτοι, πιο χαρούμενοι και πιο σοφότεροι!

Extra tips!

  • Δοκιμάστε τα διάφορα κρασιά της περιοχής από 3€ το ποτήρι κατά μέσο όρο, sparkling και ημίγλυκα! Ειδικά στη Γρανάδα, θα χορτάσετε taparia αρκεί να αφεθείτε στα αγαπημένα όλων μας tapas!!!
  • Στη Σεβίλλη σε ένα χλιδάτο εστιατόριο μπορείτε να φάτε με 50€/2άτομα ενώ με περίπου 4 tapas θα είστε χορτάτοι όλη μέρα!
  • Δοκιμάστε ουρές ταύρου ψητές!!!
  • Για την ενοικίαση του αυτοκινήτου οι τιμες κυμαίνονται από 20- 30 € αλλά με μεγάλα ποσά εγγύησης!
  • Πάρκινγκ βρίσκεις σχετικά εύκολα και υπάρχουν και πολλοί “παρκαδόροι” στο δρόμο που ζητάνε να παρκάρουν το αυτοκίνητο σας , οπότε παίρνετε το ρίσκο! Εμείς προτιμάμε να παρκάρουμε κάπου πιο μακριά και να περπατάμε!
  • Η βενζίνη είναι λίγο πιο φθηνή από Ελλάδα!
  • Experience: για εσάς που είστε σε υπερένταση συνέχεια απολαύστε ένα hamam  από τα πολλά της περιοχής!
  • Γνωρίστε ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου και όλων των ηλικιών!

You may also like

Close