CITY BREAK ΣΤΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ

by Dimosthenis
genoa genova italy

City break στη χρωματιστή Γένοβα λοιπόν, καθώς έφτασε η ώρα να εξερευνήσουμε ακόμη μία Ιταλική πόλη. Μετά την Ρώμη, το Μιλάνο και την Βενετία κάναμε μια σύντομη εκδρομή στην Γένοβα. Είναι μια πόλη ξεχωριστή για το όμορφο και άλλοτε γνωστό λιμάνι της, τα πολύχρωμα σπίτια και τα μεγαλοπρεπή κτίρια που θυμίζουν κάτι από την παλιά αίγλη και δύναμη που είχε η πόλη στο πρόσφατα Γενοβέζικο παρελθόν της. Διαβάστε το άρθρο μας για να οργανώσετε και εσείς ένα city break στη χρωματιστή Γένοβα. 

Στη Γένοβα για city break…

Στη Γένοβα βρεθήκαμε για ένα από τα πολλά city breaks που αγαπάμε ιδιαίτερα. Η Γένοβα είναι ένας οικονομικός προορισμός, πολύ κοντά στην Ελλάδα (μόλις 2.50 ώρες από Αθήνα) και αποτελεί ιδανικός προορισμός για δύο ή τρεις ημέρες. Η πόλη προσφέρεται για περπάτημα, ατελείωτες ώρες εξερεύνησης, μαγαζιά με Ιταλική φινέτσα και καταπληκτικό φαγητό!

Αξιοθέατα

Μια υπέροχη πόλη θα αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά σας από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε σε αυτήν! Κλασικά κτίρια – αριστουργήματα, μοναδικοί ναοί, υπέροχες πλατείες και ένα μοντέρνο λιμάνι συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης από τον σταθμό του τραίνου (Genova Piazza Principe). Ο σταθμός αυτός βολεύει γιατί συνδέεται με το αεροδρόμιο της Γένοβας και μπορείτε εύκολα να αποδράσετε σε κοντινές περιοχές όπως είναι το Cinque Terre. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την βόλτα μας στον χάρτη που σας έχουμε ετοιμάσει στο google earth.

Via Balbi

Ξεκινώντας την περιήγησή σας στο δρόμο αυτό θα συναντήσετε μοναδικά κτήρια όπως εκείνα του βασιλικού ανακτόρου και του Πανεπιστημίου της Γένοβα. Επίσης η περιοχή είναι γεμάτη οικονομικά μαγαζάκια  ιδανικά για ένα γρήγορο espresso και μια ιταλική focaccia! Συνεχίζοντας θα πετύχετε ένα κτίριο που θυμίζει αρκετά Ελλάδα. Είναι η Βασιλική της Γένοβα και είναι κατάλευκη σε τέλεια αντίθεση με τα διπλανά Γενοβέζικα χρωματιστά κτίρια!

Οδός Garibaldi

Στρίψτε στην οδό Cairoli και προχωρήστε προς την οδό Garibaldi ρίχνοντας κλέφτες ματιές στα σοκάκια δεξιά και αριστερά του πεζόδρομου. Θα δείτε κρεμασμένα λαμπάκια να σχηματίζουν όμορφες λέξεις όπως ιστορία, χαρά, ανάμνηση κτλ (άρα μια βραδινή βόλτα επιβάλλεται οπωσδήποτε). Εκεί θα συναντήσετε το κόκκινο παλάτι, το λευκό παλάτι, το palazzo Doria Tursi και άλλα μεγαλοπρεπή κτήρια!
Η Γένοβα σε προκαλεί στο ινσταγκραμ με το hashtag #morethanthis

Via Roma

Αφού αφήσετε πίσω σας τον πανέμορφο αυτό πεζόδρομο θα βρεθείτε παραπλεύρως της οδού Via Roma, μια ξεχωριστή πινελιά σε αστικό περιβάλλον. Ο δρόμος περιβάλλεται από τα γνωστά πολύχρωμα κτίρια τριγύρω ενώ στη μέση του, κρεμασμένοι πολύχρωμοι ανεμόμυλοι δίνουν ακόμη πιο πολύ ένταση δημιουργώντας τέλειο insta σημείο, για φωτογραφίες! Μετά την Via Roma μπορείτε να κατευθυνθείτε στην Galleria Giuseppe Mazzini. Εκεί βρήκαμε μια σκεπαστή αγορά με αντίκες και ρετρό αντικείμενα σε υπαίθριο παζάρι, που θα σας κλέψουν την καρδιά! Επίσης θα βρείτε το Μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Γένοβα, Palazzo Doria Spinola.

Piazza ferrari και Genova

Κατηφορίζοντας προς το λιμάνι και σε λίγα βήματα συναντάτε την Piazza Ferrari. Ένα τεράστιο συντριβάνι και τρία κτίρια στο φόντο του, θα σας αποσπάσουν αρκετή ώρα για φωτογραφίες! Θα χαζέψετε τον κόσμο που περνάει, ενώ κάθεστε στα παγκάκια που θα βρείτε σε όλη την πλατεία. Ένα μνημείο με τη λέξη Genova είναι το τρίτο σημείο για Instagram shots!

Piazza Duomo

Η Piazza Duomo είναι η επόμενη στάση και ο ναός του San Lorenzo. Ο ναός αποτελεί ιδιαίτερο κόσμημα μέσα κι έξω και αξίζει να κάνετε μια στάση σε ένα από τα καφέ στα δεκάδες σοκάκια που θα συναντήσετε εκεί. Εμείς ήπιαμε καφεδάκι στο urban Tazze Pazze, το προτείνουμε!

Πανοραμική θέα μπορείτε να βρείτε στο καμπαναριό του San Lorenzo με 5€

Porto Antico

Αγαπημένο μας σημείο. Το Posrto Antico είναι το παλιό λιμάνι της Γένοβα.  Είναι πιο ζωντανό από ποτέ, με αποβάθρες, ενυδρείο, αντίγραφο γαλέρας, μοντέρνες αρχιτεκτονικές  προσθήκες εμπνευσμένες από το παρελθόν, παγκάκια, βιόσφαιρα, τροχό στα 8 €, πανοραμικό σημείο με θέα της πόλης στα 5 €, gelato, pizzerias και ανθρώπους όλων των ηλικιών! Σίγουρα θα φάτε αρκετό από τον χρόνο σας εκεί!

Διαμονή

Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε στην περιοχή του σταθμού του τραίνου (Genova Piazza Principe) γιατί υπήρχαν αρκετά ξενοδοχεία με φθηνή διαμονή. Επίσης, όπως αναφέραμε, είναι κοντά στα σημείο ενδιαφέροντος της πόλης, έχει σύνδεση με τραίνο για το αεροδρόμιο και εύκολα μπορείτε να ταξιδέψετε στο Cinque terre. Για να επιλέξετε διαμονή πατήστε εδώ. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει να μείνετε στην περιοχή του κέντρου! 

Που να φάω στη Γένοβα;

Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σας απαντήσουμε το ερώτημα αυτό…το μόνο σίγουρα είναι ότι ξέρουμε να σας απαντήσουμε στο “τι να φάτε στη Γένοβα;;”. Απολαυστική παραδοσιακή ιταλική κουζίνα φυσικά!!! Πίτσες, focaccia, διάφορες πίτες, μακαρονάδες και νιόκι με βασιλικό είναι σίγουρα μερικές από τις επιλογές που θα έχετε. Από εστιατόρια ξεχωρίσαμε ένα πολύ μικρό μαγαζάκι, το Fuori menu, στην πλατεία Giacomo matteotti. Εκεί απολαύσαμε υπέροχη μακαρονάδα με 6 €.  

Η Γένοβα το βράδυ

Μην παραλείψετε να κάνετε βραδινή βόλτα σε όλα τα παραπάνω μέρη! Η νύχτα έχει άλλη ομορφιά και γοητεία και θα το διαπιστώσετε τόσο στο ιστορικό κέντρο και τα γραφικά μπαράκια όπου μπορείτε να απολαύσετε aperitivos, όσο και στο παλιό λιμάνι με τα άπειρα φωτάκια που θα δείτε σκαρφαλωμένα στο λόφο, επί του οποίου είναι χτισμένη η πόλη.

Κόστος ταξιδίου

Κάθε φόρα που κάνουμε την ανάλυση του κόστους το τονίζουμε, εξαρτάται! Εμείς προτιμήσαμε μια low budget απόδραση γιατί επιλέγουμε τα city break να είναι οικονομικές επιλογές. Όποτε και οι επιλογές μας ήταν αρκετά οικονομικές. Έτσι για ένα ζευγάρι δύο ατόμων δαπανήσαμε:
  • 100 € τα αεροπορικά με low cost και light travel
  • 20 € οι αστικές μετακινήσεις
  • 70 € η διανυκτέρευση την ημέρα
  • 40 € για φαγητό και καφέδες
Το City break στη χρωματιστή Γένοβα τελειώνει εδώ! Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, κλασική ομορφιά, ιταλική Ριβιέρα, οικονομική διαμονή και πολύ καλό φαγητό κάνουν τη Γένοβα ιδανική επιλογή για city break! Αν θέλετε να συνεχίσετε το ταξίδι σας, διαβάστε το άρθρο μας για το εθνικό πάρκο Cinque Terre και δεν θα χάσετε! Κατεβάστε τον χάρτη μας με τα αξιοθέατα στη Γένοβα για ευκολότερη βόλτα!

Arrivederci!!!!!!

You may also like

Close