MAMMA MIA – ΣΚΟΠΕΛΟΣ HERE WE GO AGAIN

by Olga
insula-skopelos-grecia.de

Γίνεται μία ταινία να ζωντανέψει ένα νησί; Όταν μιλάμε για το Mamma Mia και τη Σκόπελο, μάλλον γίνεται! Μία ταινία  που έγινε τεράστια επιτυχία το 2008 κι επανέρχεται τώρα με το sequel της, ενέπνευσε χιλιάδες τουρίστες να επισκεφθούν τις Σποράδες και ειδικότερα τη Σκόπελο ευτυχώς χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα που προσέφεραν τα νησιά αυτά τους καλοκαιρινούς μήνες στους επισκέπτες τους!

Με καλοκαιρινές εικόνες, στάρ του Hollywood και ήχους των Abba η εικόνα του ελληνικού νησιού καλοκαίρι, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κυρίως στη Σκόπελο, στη Σκιάθο αλλά και στο Πήλιο (Νταμούχαρη)! Δείτε τα σημεία όπου έγιναν τα γυρίσματα:

Σκόπελος

  • Στην Παραλία Καστάνη
  • Στην Περιοχή Νησί Γλυστέρι
  • Στον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί

Σκιάθος

  • Στο παλαιό λιμάνι δίπλα από το γραφικό Μπούρτζι
  • Στον Άγιο Νικόλαο

Πήλιο – Βόλος

  • Στη Νταμούχαρη στο Μούρεσι

Μετά την πρώτη ταινία το 2008 ο τύπος έγραψε χαρακτηριστικά

 it’s clear that life will never be quite the same again for the 4,969 Skopelites.

Λίγα λόγια για τη Σκόπελο

Η Σκόπελος είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο νησί και ανήκει στις Βόρειες Σποράδες. Είναι σίγουρα αυτό που θα αποκαλούσαμε εναλλακτικό νησί για διακοπές, διατηρεί την ομορφιά και τη γαλήνη του ανέπαφες και φυσικά τον παραδοσιακό της χαρακτήρα!

Οι παραλίες 

Στη Βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού. Στη νότια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες: ο Στάφυλος, το Βελανιό, ο Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, οι Αντρίνες, η Μηλιά, το Καστάνι, το Έλιος, η Αρμενόπετρα, ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί και πολλές άλλες, «πνιγμένες» στο πράσινο του πευκοδάσους.

Διαμονή

Θέλεις να νοιώσεις κι εσύ πρωταγωνιστής του Mamma Mia; Αν η απάντηση είναι ναι, δεν έχεις παρά να μείνεις κι εσύ στο μέρος όπου έμειναν οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί ή να κάνεις και το γάμο σου στο όμορφο νησί!

Πρόσβαση

Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο, οπότε οι επιλογές είναι μέσω πλοίου από Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή Σκιάθο και αεροπορικώς μέσω Σκιάθου!

Πρόταση

Το νησί διαθέτει και ένα υπέροχο camping, οπότε οι λάτρεις της φύσης δεν έχουν παρά να το επιλέξουν για τη διαμονή τους!

You may also like

Close