TOP 10 ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

by Olga
Bratislava

Ταξίδι στην Μπρατισλάβα, μία πανέμορφη και γραφική πόλη, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας! Εμείς αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας, αν και το σκηνικό (για καλή μας τύχη) δεν ήταν και τόσο χειμωνιάτικο! Σίγουρα αποτελεί προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και μια ευχάριστη επιλογή. Είναι μια από τος πιο ιδανικές πόλεις για τριήμερη απόδραση ή για μέρος μεγαλύτερης εκδρομής που συνήθως περιλαμβάνει την Βιέννη και την Βουδαπέστη. Την επισκεφτήκαμε, την εξερευνήσαμε και σας την παρουσιάζουμε! 

Λίγα λόγια για τη Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα είναι μία από τις γειτόνισσες πόλεις που βρίσκονται επί του Δούναβη ποταμού, μαζί με την Βουδαπέστη και την Βιέννη.  Πρόκειται για τη μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία) ενώ η οροσειρά των Καρπαθίων ξεκινά εντός της περιοχής της πόλης. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας με 460.000 κατοίκους. Βρεθήκαμε στη μικρή πλην όμως πανέμορφη Μπρατισλάβα, ακριβώς μετά το ταξίδι μας στην αυτοκρατορική Βουδαπέστη και οι εντυπώσεις μας είναι πέρα για πέρα θετικές! Μπαρόκ διάθεση, αρκετά μέρη ενδιαφέροντος, ήρεμη ρυθμοί και οικονομική επιλογή!

Bratislava

Bratislava

 

Bratislava

Top 10 αξιοθέατα της Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα έχει πολλά αξιοθέατα, είναι όμως αρκετά “μαζεμένα” και θα τα επισκεφτείτε με μεγάλη ευχαρίστηση. Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα αξιοθέατα και αν θέλετε κατεβάστε το χάρτη μας για μεγαλύτερη ευκολία:

  1. Η παλιά πόλη της Μπρατισλάβα και το ιστορικό κέντρο Stare mesto
    ή αλλιώς παλιά πόλη εντός των τειχών της οποίας προτείνουμε να μείνεις. Ατελείωτα πλακόστρωτα σοκάκια και χρωματιστά μπαρόκ κτίρια περιμένουν να τα ανακαλύψεις.
  2. Το κάστρο της Μπρατισλάβα – Bratislava castle – Η είσοδος για τους ενήλικες είναι στα 10€ αλλά δεν προτείνουμε να μπείτε μέσα καθώς δεν έχει πλούσια εκθέματα ενώ και μόνο η περιήγηση γύρω από το κάστρο που είναι δωρεάν θα σε εντυπωσιάσει το ίδιο!
  3. Τα μπρούτζινα αγάλματα, σαν το mans at work στο κέντρο της παλιάς πόλης
  4. Η πλατεία με το δημαρχείο, ειδικά τα Χριστούγεννα με το δέντρο θα την λατρέψετε
  5. Ο ναός του St Martin – St Martins cathdral, μια πραγματικά πολύ μεγάλη εκκλησία
  6. UFO tower, για να απολαύσετε πανοραμικά τη θέα στην πόλη. Η είσοδος είναι 7.40 € και αν το πάρετε απόφαση να ανεβείτε καλύτερα θα ήταν να πιείτε και τον καφέ σας!
  7. Καινούργια γέφυρα
  8. Η παραλία από τη νέα γέφυρα μέχρι το εμπορικό κέντρο Eurovea
  9. Μπλε εκκλησία της Ελισάβετ
  10. Η πύλη του St MIchael – St Michaels gate, που αποτελεί και την μοναδική πύλη της παλιάς πόλης που διατηρείται στις ημέρες μας. Ακριβώς δίπλα από την πύλη θα ανακαλύψτε ένα από τα πια στενά σπίτια της Ευρώπης.

Αναζητείστε τη διαδρομή της στέψης των Ούγγρων βασιλιάδων με τις κορώνες που θα βρείτε κοιτάζοντας… χαμηλά!

Bratislava

Τι άλλο να κάνεις στην Μπρατισλάβα

Την πόλη μπορείς να την τριγυρίσεις εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα. Αν έχεις αρκετό χρόνο μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψή σου στην πόλη με δραστηριότητες. Προτείνουμε:

  • Επίσκεψη μονοήμερη στο κάστρο Devin
  • Εκδρομή στα πέριξ χωριά
  • Επίσκεψη σε μουσεία ή εκθέσεις, όπως εκείνη του Matej Kren
  • Bόλτα με το παλιό τράμ
  • Βόλτα στον Δούναβη ποταμό
  • Επίσκεψη στο memorial Slavin

Μπρατισλάβα Διαμονή

Η πόλη αποτελεί ένας οικονομικός προορισμός και οι επιλογές διαμονής αρκετές. Αν και οι μετακινήσεις είναι σχετικά εύκολες, εμείς θα σας προτείναμε να μείνετε κοντά στο παλιό κέντρο, την περιοχή που θα κινήστε περισσότερο! Για επιλογές ξενοδοχείων και δωματίων πατήστε εδώ.

Προτείνουμε την Μπρατισλάβα για μίνι οικονομικές αποδράσεις τριών ημερών για εσένα που σου αρέσουν οι γραφικές ευρωπαϊκές πόλεις με χρωματιστά vibes και ξέγνοιαστους πεζόδρομους ή για όποιον αποφασίσει να επισκεφθεί Βιέννη Βουδαπέστη καθώς η πρώτη απέχει μόλις μια ώρα με αυτοκίνητο ενώ ή δεύτερη 2,30 ώρες με τρένο!

Που να φας στην Μπρατισλάβα

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τις 3 επιλογές που ξεχωρίσαμε, με παραδοσιακό και οικονομικό φαγητό. Γενικά είναι καλό να αποφύγεις τα εμπορικά μαγαζιά της παλιάς πόλης:

Εάν επισκεφθείτε την Μπρατισλάβα τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα βρείτε χριστουγεννιάτικες αγορές, υπαίθριες, ζεστό κρασί, παγοδρόμια και πολλά περίπτερα με οικονομικά σουβενίρ!

bratislava

 

bratislava

Η Μπρατισλάβα, άλλοτε πόλη της Αυστροουγγαρίας, έχει κρατήσει το κλασικό και γοτθικό στυλ, ύφος και αρχιτεκτονική που είχαν όλες οι πόλεις της περιοχής! Ο πεζόδρομος της παλιάς πόλης θα σας χαρίσει αμέτρητες βόλτες, χρώματα και εικόνες! Το ταξίδι στην Μπρατισλάβα αποτελεί αγαπημένη μας επιλογή για μίνι απόδραση με light traveling στυλ η οποία συνδυάζεται ιδανικά με μία επίσκεψη στην Βιέννη και τη Βουδαπέστη (διαβάστε το νέο μας άρθρο εδώ)! 

You may also like

Close