Εκδρομή στο Νέστο

by Olga
ποταμι νεστος ξανθη nonstoptravellers

Εκδρομή στο Νέστο, μια από τις must εκδρομές αν έχετε δει την πόλη της Ξάνθης και θέλετε να τριγυρίσετε στην γύρω περιοχή. Στο άρθρο μας αυτό σας προτείνουμε μέρη, πεζοπορικές διαδρομές, experiences και σας προτείνουμε που μπορείτε να μείνετε γνωρίζοντας από κοντά τον Νέστο ποταμό. 

Νέστος πληροφορίες

Ο Νέστος ποταμός είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας. Η συνολική του πορεία καλύπτει 243 χιλιόμετρα, 130 από τα οποία βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος. Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας, ενώ εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος. Σήμερα βρίσκουν καταφύγιο ή τροφή 300 είδη πουλιών, 30 είδη αρπακτικών, 11 είδη αμφιβίων, 21 είδη ερπετών, ενώ αρκετά είναι και τα είδη ψαριών που ζουν στις λιμνοθάλασσες του δέλτα.

Ο ποταμός Νέστος, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, αποτελούσε το βόρειο όριο εξάπλωσης των λιονταριών στην Ελλάδα.

Εκδρομή στο Νέστο

Η πορεία μας ξεκινάει από την Ξάνθη με κατεύθυνση βόρεια προς την Σταυρούπολη. Δείτε μέσω google earth τη διαδρομή μας…

Σταυρούπολη

28 χιλιόμετρα μετά την Ξάνθη συναντάμε το γραφικό χωριό της Σταυρούπολης με την καταπληκτική πλατεία, με τον πλάτανο στη μέση. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας για να ξεκινήσει ωραία η ημέρα σας.  

καταρρακτης χειμωνας ελλαδα nonstoptravellers

Καταρράκτης Λειβαδίτης

Κάνοντας μια καταπληκτική διαδρομή θα φτάσετε στο φτάσετε στο σημείο εκκίνησης του μονοπατιού, λίγο πριν (3,6 χλμ) από το δασικό χωριό του Ερύμανθου. Εκεί θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας και θα κάνετε μια υπέροχη πεζοπορία, απόστασης 6,25 χιλιομέτρων, περίπου 3 ωρών. Το μοναδικό θέαμα του καταρράκτη θα σας ανταμείψει. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων, ύψους 40 μέτρων. Εντυπωσιακό θέαμα όλες τις εποχές του χρόνου.

Πεζοπορία στο Νέστο

Η πεζοπορία είναι ένας φανταστικός τρόπος να απολαύσετε τον Νέστο. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την Σταυρούπολη και να φτάσετε, μέσα από μια υπέροχη σηματοδοτημένη διαδρομή, στην Γαλάνη. Το μήκος της διαδρομής είναι 15 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 5 ώρες. Πραγματικά απολαυστική εμπειρία… Λεπτομέρειες για τη διαδρομή θα βρείτε εδώ.

Κομνηνά

Είναι ιδιαίτερος προορισμός… Εδώ θα βρείτε εγκαταστάσεις οικοτουρισμού, τον τηλεματικό σταθμό “Ιχνηλάτης” και ένα μουσείο πλεκτών. Με τον τηλεματικό σταθμό στα Κομνηνά, μπορείτε να δείτε μέσω ειδικού συστήματος τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και κυρίως τους μαιανδρισμούς του ποταμού Νέστου.

Παρατηρητήριο ποταμού Νέστου

Η εκδρομή στο Νέστο συνεχίζεται και στο δρόμο σας, μετά το Κρωμνικό, θα συναντήσετε το παρατηρητήριο του ποταμού. Πραγματικά ένα μπαλκόνι με θέα στους μαίανδρους του Νέστου. Καταπληκτική, πανοραμική θέα απλώνεται μπροστά σας όλος ο Νομός Ξάνθης.

Παραλία Γαλάνης Νέστου

Πολύ κοντά στην πόλη της Ξάνθης, η παραλία Γαλάνης του Νέστου αξίζει και για μονοήμερη απόδραση. Εκεί μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να ψήσετε και να κάνετε διάφορες δραστηριότητες. Επίσης με λίγη πεζοπορία, παράλληλα με τον Νέστο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε της γαλαρίες του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τι μπορείτε να κάνετε – δραστηριότητες

Ο Νέστος συνδυάζει καταπληκτική φύση και φοβερές δραστηριότητες. Ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζουμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας;

Πεζοπορίες

Περπατήσετε και ας μην είναι το χόμπι σας, πραγματικά θα το απολαύσετε! ‘Ήδη σας προτείναμε κάποιες διαδρομές μικρές ή μεγάλες και μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή. Σίγουρα συνιστούμε την πεζοπορία Σταυρούπολη – Γαλάνη, μην φοβηθείτε την απόσταση, η διαδρομή θα σας ενθουσιάσει.

Rafting

Μπορείτε να κάνετε rafting σε πολλά σημεία του ποταμού. Θα βρείτε διαδρομές από 45 λεπτά μέχρι 5 ώρες με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Με το rafting στο Νέστο θα δείτε το ποτάμι με διαφορετική οπτική γωνία. Ξεχωρίζουμε τη διαδρομή που ξεκινάει από Σταυρούπολη και καταλήγει στη Γαλάνη.

Zipline 

Στην παραλία της Γαλάνης θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε zipline και να διασχίσετε το ποτάμι. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Riverland outdoor activities που δραστηριοποιείται σε experiences στον Νέστο.

Φεστιβάλ Δημήτρεια στο Δάφνωνα

Στο χωρίο Δαφνώνα, 5 χιλιόμετρα δυτικά της Σταυρούπολης,  διοργανώνεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ “Δημήτρεια”. Είναι τριήμερο φεστιβάλ μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων και διοργανώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Που να μείνετε

Οι επιλογές πολλές ξεχωρίζουμε όμως τις εγκαταστάσεις οικοτουριμού στα Κομνηνά. Το ξενοδοχείο Nemesis με τη μορφή 8 πέτρινων πύργων είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Για λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ

Που να φάτε

Κουραστήκατε με όλες αυτές τις δραστηριότητες;;… ώρα για καταπληκτικό φαγητό…

  • Αναψυκτήριο Νέστου στην Παραλία Γαλάνης. Καντίνα φάση με φοβερές γεύσεις!!
  • “Ψητοπωλείο πλατεία” στην Σταυρούπολη
  • “Τσεγγελίδης Ι” στα Κομνηνά

Η εκδρομή στο Νέστο είναι ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για την φυσική ομορφιά όσο για τις μοναδικές εμπειρίες που θα σας προσφέρει. Η περιοχή έχει βέβαια και άλλες ομορφιές που περιμένουν να ανακαλύψετε. Οδοιπορικό στα Πομακοχώρια, επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης και φυσικά στην παλιά πόλη και εκδρομή στις παραλίες της Ξάνθης, είναι κάποιες από αυτές. Κατεβάστε στο κινητό σας το χάρτη μας για την εκδρομή στο Νέστο που σας προτείνουμε.


Καλή αναζήτηση…

You may also like

Close