5 ιδέες για φθινοπωρινές αποδράσεις

by Dimosthenis
φθινοπωρινες αποδρασεις ελλαδα

5 Ιδέες για φθινοπωρινές αποδράσεις γιατί το καλοκαίρι ήρθε προ του τέλος του και το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. Μία υπέροχη εποχή για σύντομες αποδράσεις αφού μπορείτε να κάνετε υπέροχες βόλτες στην εξοχή να συνδυάσετε θάλασσα και βουνό, να κάνετε outdoor δραστηριότητες και όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές! Στο άρθρο μας αυτό σας παρουσιάζουμε συνοπτικά 5 ιδέες για αποδράσεις σας το φθινόπωρο!

Γιατί το φθινόπωρο;

Το φθινόπωρο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή γιατί…

  • Είναι πιο οικονομικό και μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές, σε σχέση με το καλοκαίρι!
  • Συνδυάζει θάλασσα και βουνό. Ο καιρός είναι κατάλληλος για βουτιές αλλά και σύντομες εξορμήσεις στα όμορφα μονοπάτια των βουνών της χώρας μας.
  • Ιδανικό καιρός για outdoor δραστηριότητες λόγω θερμοκρασίας, λίγων βροχοπτώσεων και ικανοποιητική διάρκειας ημέρα.
  • Επαφή με τη φύση, που μας αποχαιρετά με υπέροχα χρώματα για να τη λήθη του χειμώνα. 

Προτάσεις για φθινοπωρινές αποδράσεις

Ναύπλιο για μαθήματα ιστορίας

Ένας ιστορικός προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα. Στην επαύριον της επετείου των 200 ετών της Ελληνική Επανάστασης, η επίσκεψή σας στην πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, θα σας εντυπωσιάσει. Αν ψάχνετε γραφικό αστικό προορισμό με, ιστορία, υπέροχο φαγητό και θέα θάλασσα το Ναύπλιο θα σας αποζημιώσει. Μπορείτε να το επισκεφτείτε για μία ημέρα ή και λίγο παραπάνω. Για tips και ιδέες για την πόλη του Ναυπλίου διαβάστε το άρθρο μας για την εκδρομή στο ιστορικό Ναύπλιο. Επίσης καλή ιδέα είναι να συνδυαστεί η επίσκεψή σας με έναν από τους δρόμους του κρασιού της περιοχής, όπως είναι αυτός της Νεμέας. 

ναυπλιο nonstoptravellers

Ορεινή Αρκαδία για μοναδική φύση

Τι λέτε για ένα τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία; Αποτελεί έναν αμιγώς ορεινό προορισμό για όσους επιθυμούν χαλάρωση, επαφή με τη φύση και μοναδικές Outdoor δραστηριότητες.  Μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές, κατάβαση στον Λούσιο ποταμό, ποδηλασία, επισκέψεις σε απομονωμένα μοναστήρια και περιπλανήσεις σε γραφικά χωριά από μία άλλη εποχή. Είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να γνωρίσετε αυτήν την όμορφη περιοχή της Ελλάδος. Θέλετε ιδέες για φαγητό, διαμονή και αξιοθέατα, ρίξτε μια ματιά στο αναλυτικό άρθρο μας για την ορεινή Αρκαδία

χειμερινοί προορισμοί Ελλάδα στεμνίτσα ορεινή αρκαδία

Φθινοπωρινές αποδράσεις στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές

Η Καλαμάτα είναι ο συνδυασμός μιας όμορφης πόλης και ενός “ορμητηρίου”  προκειμένου να περιπλανηθείτε στον νομό Μεσσηνίας και στις γύρω περιοχές. Ακόμα και το φθινόπωρο, λόγω του κλίματος θα μπορέσετε (…και γιατί όχι)  να κάνετε το μπανάκι σας στις μοναδικές της παραλίες. Αποτελεί  έναν τόπο με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης και πολιτικής τα οποία συνδυάζονται όμορφα με τη σύγχρονη και κοσμοπολίτικη ζωή. Η παραλία της Καλαμάτας, ο ναός των Αγίων Αποστόλων, η Αρχαία Μεσσήνη, η ιστορική Πύλος, η γραφική Μεθώνη, η μοναδική Μεσσηνιακή Μάνη και ένας κατάλογος με αμέτρητα αξιοθέατα, που σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες, με σχετικούς χάρτες στα αναλυτικά μας άρθρα Διακοπές στην Καλαμάτα και 7+1 εκδρομές κοντά στην Καλαμάτα

Ορεινή Ναυπακτία για φύση και ηρεμία

Για εσάς που αγαπάτε τη φύση και δεν σας αρέσει ο μαζικός τουρισμός η ορεινή Ναυπακτία είναι η κατάλληλη επιλογή. Δάση από κέδρο, απολαυστική οδήγηση, απομονωμένα φαράγγια, υπέροχα μονοπάτια και εκπληκτική ντόπια κουζίνα. Γαλήνη και παρθένα φύση είναι οι δύο λέξεις που θα χαρακτήριζαν αυτή την εκδρομή. Πάρτε μια ιδέα για του τι να δείτε στην ορεινή Ναυπακτία στο αναλυτικό μας άρθρο.

Βόλος και Πήλιο για δράση

Μία πόλη που συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό. Αναφερόμαστε φυσικά στον Βόλο και στο μαγευτικό Πήλιο. Τα φιλόξενα χωριά του Πηλίου θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους, τη γραφικότητά τους, το φυσικό τους τοπίο και τους φιλόξενους κατοίκους. Περιπλανηθείτε στην Μακρυνίτσα, την Τσαγκαράδα, την Βυζίτσα, τις Μηλιές και στα άλλα καταπληκτικά χωριά. Πεζοπορίες, mountain bike, το τρενάκι του Πηλίου και πλήθος δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε νέες εμπειρίες και να γεμίσετε με δράσεις την εκδρομή σας. Διαβάστε περισσότερο για τα χωριά του Πηλίου και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε.

Η κάθε εποχή του χρόνου έχει τη δική της ομορφιά και χάρη. Απολαύστε το Φθινόπωρο, την εποχή μετάβασης από το καλοκαίρι στον χειμώνα, με μοναδικές επιλογές για εκδρομές. Καλές φθινοπωρινές αποδράσεις και καλό χειμώνα!!

 

You may also like

Close