Τι να κάνω στο Πήλιο;

by Dimosthenis
πήλιο τι να κάνω nonstoptravellers aegean trails Pelion-steam-train_Slider01

Τι να κάνω στο Πήλιο; Εάν ο επόμενος προορισμός σας είναι το Πήλιο, στο άρθρο μας αυτό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα! Αφού επισκεφτείτε τα χωρία του Πηλίου, διαβάστε αν θέλετε τον σχετικό οδηγό μας, ήρθε η ώρα για λίγη δράση. Τι να κάνω στο Πήλιο, λοιπόν, με ιδέες και προτάσεις για να περάσετε υπέροχα στην εκδρομή σας.

Τι να κάνω στο Πήλιο;

Είμαστε από τους ταξιδιώτες, όσοι μας ακολουθείτε το γνωρίζετε ήδη, που τους αρέσει να εντάσσουν στα ταξίδια τους, δράσεις και αθλητισμό. Το Πήλιο λοιπόν είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εκδρομή τους με κάποια δραστηριότητα. Δεν θα επεκταθούμε σε όλα τα experiences του Πηλίου αφού δεν είμαστε αρκετά friendly με όλα όσα θα συναντήσετε (για παράδειγμα off road jeep διαδρομές). Διαβάστε λοιπόν τις επιλογές μας… 

Σκι και snowboard

Στο Πήλιο υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τις πίστες του κάνοντας σκι, snowboard και άλλες χειμερινές δραστηριότητες.  Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου το 1967, οπότε και λειτούργησε ο πρώτος εναέριος αναβατήρας. Διαθέτει 7 πίστες όλων των δυσκολιών και έχει όλες τις παροχές. Είτε πάτε για σκι, snowboard ή απλά για καφέ… το χιονοδρομικό του Πηλίου είναι μια καλή επιλογή! Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το site του χιονοδρομικού.

Το χιονοδρομικό κέντρο διοργανώνει κάθε χρόνο νυχτερινό σκι!!

Το χωριό που βρίσκεται πιο κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και θα σας βολέψει είναι τα Χάνια. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων, περίπου 5 λεπτά. Εκεί θα βρείτε πολλές επιλογές σε ξενοδοχεία για διαμονή και εστιατόρια για φαγητό. Ρίξτε μια ματιά για ξενοδοχεία στα Χάνια εδώ. Επίσης μπορείτε να μείνετε στον Ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου.

Πεζοπορίες στο βουνό των Κενταύρων

Το trekking είναι καταπληκτική outdoor επιλογή για την επίσκεψή σας στο Πήλιο. Θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα, τις αποστάσεις, την αντοχή, την ηλικία. Εμείς σας προτείνουμε ανά περιοχή της παρακάτω διαδρομές…

Πορταριά

Εκεί θα βρείτε το μονοπάτι των Κενταύρων. Το μονοπάτι αυτό είναι μικρό, μόλις 2 χιλιόμετρα, εύκολο και διαρκεί 50 λεπτά. Για αρχάριους και ζέσταμα είναι ότι πρέπει. Το μονοπάτι μέσα από το χωριό της Πορταριάς. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε γιατί υπάρχουν πινακίδες.

Μακρινίτσα

Κυκλική διαδρομή που ξεκινάει από Μακρινίτσα και καταλήγει εκεί. Περνάει από Σταγιάτες και Πορταριά. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά. Είναι 8,86 χιλιόμετρα, μέτριο και διαρκεί 5 ώρες. Εδώ θα βρείτε τη διαδρομή του

Ζαγορά

Υπάρχει μια κυκλική διαδρομή που οδηγεί από τη Ζαγορά, παραθαλάσσια στο Χορευτό. Θα περπατήσετε μέσα από καλντερίμια στο χωρία της Ζαγοράς και θα οδηγηθείτε στην όμορφη παραλία της περιοχής. Είναι 6,30 χιλιόμετρα, μέτριο σε δυσκολία και διαρκεί 3,30 ώρες. Για λεπτομέρειες της διαδρομής πατήστε εδώ.

Τσαγκαράδα

Ωραία διαδρομή, και ωραίας προορισμός. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει, μέσω Φακίστρας, στην Νταμούχαρη. Την θυμάστε αυτήν την παραλία;… είχε πρωταγωνιστήσει στο mama mia!! Έχει μήκος 7,20 χιλιόμετρα και διαρκεί 5,30 ώρες. Εδώ θα βρείτε τον χάρτη της διαδρομής.

Βυζίτσα

Για το τέλος σας έχουμε κάτι εύκολο. Από την Βυζίτσα θα βρείτε διαδρομή που καταλήγει στον σταθμό τραίνου στις Μηλιές. πολύ ωραία διαδρομή και εύκολη. Η απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1 ώρα.

τι να κάνω στο πήλιο τρένο nonstoptravellers

Το τρενάκι του Πηλίου

Τι να κάνω στο Πήλιο για μια πιο ξεκούραστη εμπειρία; …μα τρενάκι φυσικά! Καταπληκτική εμπειρία και μια μυθική διαδρομή!!! Αποτελεί μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) και φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου. Η διαδρομή του τραίνου ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές. Η διαδρομή είναι ορεινή, περίπου 15 χιλιομέτρων και χρόνου 90 λεπτών. Το τραίνο κάνει μια μοναδική στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα. Περνάει μέσα από τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου και είναι μοναδική διαδρομή. Το τραινάκι λειτουργεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, με ειδικό πρόγραμμα κυκλοφορίας, με 1 ημερήσιο δρομολόγιο στην ορεινή διαδρομή. Πληροφορίες στο site του ΟΣΕ με τιμές και δρομολόγια.

Τι να κάνω στο Πήλιο παραλίες και χωριά nonstoptravellers

Ποδήλατο (Mountain bike MTB)

Το Πήλιο προσφέρεται και για ποδηλασία, δρόμου ή mountain bike. Φορτώστε λοιπόν τα ποδήλατά σας και φύγαμε… Η πλευρά του Παγασητικού είναι πιο επίπεδη όποτε αν είσαστε αρχάριοι ή θέλετε κάτι πιο ξεκούραστο επιλέξτε αυτή την πλευρά του Πηλίου. Θα ξεκινήσετε παράλληλα από τις γραμμές του “Μουτζούρη” και παραλιακά αφού περάσετε χωριά όπως τα Πλατανιδία, τα Καλά Νερά, την Κορωπή, την Άφφησο, το Λεφόκαστρο, τον Κάλαμο, το Χόρτο θα φτάσετε στη Μηλίνα. Στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε προς Μαραθία , Τζαστένη , Κόττες και το χωριό Τρίκερι. Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου οι διαδρομές έχουν μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές. Βέβαια θα συναντήσετε καταπράσινα τοπίο και ωραίες διαδρομές. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και να κατηφορίσετε προς Ζαγορά ή τον Κισσσό. Στη συνέχεια μπορείτε να πάτε προς Τσαγγαράδα και από εκεί να κατευθυνθείτε στις όμορφες παραλίες τις περιοχής όπως την Νταμούχαρη, την Φακίστρα και τον Μυλοπόταμο.

Επιλέξτε τις εκτός δρόμου διαδρομές γιατί είναι πιο όμορφες, ήσυχες και πιο ασφαλείς. 

Προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες από τις ιδέες μας για το τι μπορείτε να κάνετε στο Πήλιο σε συνδυασμό με την επίσκεψή σας εκεί. Σίγουρα θα βρείτε και άλλες εμπειρίες που θα σας μαγέψουν. Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να διαβάσετε τo σχετικό μας άρθρα για τα χωριά και της παραλίες του Πηλίου

Καλή απόδραση στο όμορφο Πήλιο!

 

You may also like

Close