12 ΗΜΕΡΕΣ ROAD TRIP ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

by Olga
nonstoptravellers roadtrip california usa route

Road trip στην Αμερική για εμάς σημαίνει περιπέτεια, σημαίνει ελευθερία, ρομαντισμός, εικόνες και πολλά ταξίδια σε ένα…! Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) είναι για εμάς μια υπέροχη χώρα γι΄ αυτό έχουμε ταξιδεύσει τρεις φορές, μέχρι στιγμής. Η ανατολική ακτή και οι περιοχές που την περιβάλλουν μας μάγεψαν με την ομορφιά τους. Los Angeles, San Fransico, ο δρόμος του χρυσού στην Καλιφόρνια, τα εθνικά Πάρκα, Las Vegas, το Grand Canyon, το Monument Valley, τι να πρώτο θυμηθούμε. Στο άρθρο μας αυτό θα σας μιλήσουμε για τις 12 ημέρες road trip που κάναμε στην Αμερική, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, για να πάρετε ιδέες. Όσοι επιθυμείτε ένα πιο αναλυτικό άρθρο με μίλια, χρόνους κτλ. μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο με όλο το αναλυτικό πρόγραμμα του ταξιδιού! Δέστε τις ζώνες σας και ξεκινάμε.

Road trip Αμερική – Επισκόπηση

Η περιπέτεια μας ξεκίνησε από την πόλη των Αγγέλων, το Los Angeles και καταλήξαμε στο Las Vegas για την επιστροφή στην Ελλάδα. Συνοπτικά είχαμε:

  • 12 ημέρες
  • 4 πολιτείες της Αμερικής
  • 2.497 μίλια – 4.018 χιλιόμετρα
  • πάνω από 16 πόλεις
  • άγρια φύση
  • ανεκτίμητη αξία!

Όπως συμβαίνει σε κάθε ταξίδι, πόσο μάλλον σε ένα μεγάλο roadtrip στην Αμερική, οι αρχικές μας σκέψεις για τα μέρη που θα επισκεπτόμασταν δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά που ανακαλύψαμε τελικά! Πέρα από τα λίγο – πολύ γνωστά σε όλους Λος Άντζελες, Χόλυγουντ, Καζίνο, Λας Βέγκας, Γκράν Κάνυον, Route 66 κτλ. η Αμερική έχει χιλιάδες μοναδικά μέρη, απόκοσμα, δύσβατα, φύση ατελείωτη και ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης… Για αυτό μην περιοριστείτε στα γνωστά από τις τηλεοράσεις μέρη, βγείτε εκτός πόλεων και ανακαλύψτε την όμορφη φύση της περιοχής, δεν θα το μετανιώσετε!

nonstoptravellers artists pallete death valley

nonstoptravellers artists pallete death valley

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

  1. Los Angeles – Uber LA city Ride – Ride Proper Sightseeing (hop on – off bus) – Santa Monica – Bike Center (The Bike Center in Santa Monica)
  2. Los Angeles – Universal Studios – Malibu – San Simeon – Karmel
  3. Karmel- Silicon Valley – San Francisco
  4. San Francisco – Uber SF city Ride – Jump bikes at Golden Gate Bridge
  5. San Francisco – Dylan’s Tous (The original City Loop on Electric Bikes) – Wine country – Mendocino Country – Redwood Valley – Fair Oaks
  6. Wine country – Mendocino Country – Redwood Valley – Fair Oaks
  7. Fair Oaks – Sacramento – Amador city – Sutter Creek – Columbia State Park – Sonora – Jamestown
  8. Yosemite National Park (Tunnel view – Bridalveil fall viewing point – El capitan meadow – Lower Yosemite Fall Vista Point – Mirror lake) – Tuolumne Grove Trailhead – Olmsted point – Whoa Nellie Deli – Mono Lake – South Tufa Area – Mammoth lakes
  9. Devil’s Postpile National Monument – Bishop – Lone Pine – Death Valley National Park (Devils Golf Course, Badwater Basin, Artist’s Palette, Zabriskie Point) – Las Vegas
  10. Las Vegas – Route 66 California Highway – Hooover Dam – Grand Canyon – Grand Canyon Village and Navajo Point – Page
  11. Horseshoe Bend – Antelope Canyon – Gooseneck’s state park – Glen Canyon Dam Overlook – Mexican Hat – Monument Valley
  12. Monument Valley – Camping at Monument Valley – Monument Valley Safari (2.5 hours tour) – Las Vegas

Και επειδή δεν μας έφταναν όλα αυτά, πεταχτήκαμε και ένα Μαϊάμι, αλλά αυτό είναι άλλo story, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ!!!

Η οργάνωση του ταξιδιού

Γενικότερα ένα τέτοιο ταξίδι, σε μία χώρα που ως γνωστόν αποτελεί αρκετά ακριβό προορισμό, απαιτεί καλή οργάνωση! Σας έχουμε ετοιμάσει έναν πρακτικό οδηγό για να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν ταξιδέψετε και μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! Δείτε τον οδηγό μας εδώ! Επίσης αφιερώσαμε αμέτρητες ώρες για να καταλήξουμε στις διαδρομές, στα σημεία ενδιαφέροντος κτλ… κουραστήκαμε αρκετά αλλά σίγουρα το χτίσαμε με αγάπη από το μηδέν! Το αναλυτικό μας πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ. Επειδή οι ώρες ανατολής – δύσης ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών απαιτούνται προσαρμογές, μην το ξεχάσετε!

nonstoptravellers horseshoe bend

nonstoptravellers horseshoe bend

Μετακινήσεις

Αυτοκίνητο για το roadtrip

Για τις  μετακινήσεις μας κατά τη διάρκεια του roadtrip νοικιάσαμε αυτοκίνητο, αν και η αρχική επιθυμία ήταν για mini campervan ή κάτι αντίστοιχο. Δυστυχώς όμως το κόστος για εμάς δεν ήταν προσιτό! Ενδεικτικά το αυτοκίνητο κόστιζε 20$/ημέρα (240$/12 ημέρες) ενώ τα campervan πάνω από 1.000$ χωρίς κλινοσκεπάσματα… Η επιλογή δική σας! Αν αποφασίσετε να νοικιάσετε campervan σημειώστε ότι στην επαρχία θα βρείτε αρκετά parking ή σημεία camping που μπορείτε να διανυκτερεύσετε. Στις πόλεις θα δυσκολευτείτε λίγο αλλά και για εκεί υπάρχουν λύσεις.

Μετακινήσεις στις πόλεις

Για τις μετακινήσεις μας στις πόλεις του Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας και στο Μαϊάμι χρησιμοποιήσαμε μόνο την Uber, τη γνωστή εταιρεία μετακινήσεων, για εύκολη, γρήγορη, ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομική μετακίνηση! Είχαμε ήδη κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στο κινητό μας (για να την κατεβάσετε κι εσείς πατήστε εδώ για  google play ή app store)! Στην Αμερική όσοι έχετε ήδη πάει θα ξέρετε ότι είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης στις πόλεις, είναι οικονομικός και είναι ο λόγος που η κίνηση στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο είναι ανύπαρκτη σε σχέση με αυτήν της Αθήνας (κι όμως!!!)!

Εναλλακτικές διαδρομές

Επίσης, ταξιδεύοντας Αμερική, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέες κουλτούρες και συνήθειες τις οποίες προσωπικά ευχόμαστε να δούμε σύντομα και στην Ευρώπη και γιατί όχι στην Ελλάδα, όπως είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα Jump Bikes με υποβοηθούμενη κίνηση, και φυσικά μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε!!!

Φαγητό

Το φαγητό, το μεγάλο κεφάλαιο κάθε ταξιδιού! Δυστυχώς στην προσπάθεια να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός αλλά και για λόγους πρακτικούς, καθόσον σε πολλές απομονωμένες περιοχές (βλέπε death valley, page κτλ.) οι επιλογές είναι περιορισμένες, το διατροφολόγιο περιλάμβανε ένα καλό σουπερμάρκετ. Εκεί αγοράζαμε donuts, χυμούς, νερά και μπάρες δημητριακών στα 50$ για πρωινό. Το μεσημέρι τρώγαμε γύρω στα 6 μπέργκερ (τί άλλο;) του 1$ την ημέρα για γεύμα. Επίσης πίναμε περίπου 4 καφέδες του 1$ από γνωστή αλυσίδα γρήγορων γευμάτων! Σύνολο; 50+120=170$ Δεν είναι ό,τι καλύτερο από διατροφική άποψη,  αλλά έτσι βγαίνουν τα ταξίδια μάτια μου (και χάνεις και κιλά χεχε)!!!

nonstoptravellers goosenecks state park

nonstoptravellers goosenecks state park

Διαμονή

Επίσης σημαντικό στοιχείο και βασικό για την ολοκλήρωση μιας σωστής ταξιδιωτικής εμπειρίας είναι η διαμονή! Αγαπημένα, λατρεμένα, cult motel στην άκρη του αυτοκινητόδρομου! Η διαμονή μας λοιπόν στηρίχτηκε σε τέτοια μοτέλ κατά τη διάρκεια του Roadtrip, άλλα αρκετά καλά, άλλα αρκετά άσχημα, όλα όμως να κυμαίνονται από 70$-150$ ανά διανυκτέρευση. Το χειρότερο ήταν σίγουρα αυτό στο Χόλυγουντ, αλλά μέναμε ακριβώς πάνω στο Walk of fame! Η συνταγή κλασική, φτάνεις βράδυ, πληρώνεις, γεμίζεις μπαταρίες για την επόμενη μέρα, ξυπνάς με black coffee και έφυγες για τον επόμενο προορισμό! Για να κλείσετε διαμονή τσεκάρετε στην booking. Λεπτομέρειες για τις δικές μας επιλογές θα δείτε στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.

Έτοιμοι για απογείωση;

Πώς σας φάνηκε το πρόγραμμα μας; Θα το επιχειρήσετε ή ακόμα να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια; Μην ξεχνάτε ότι για κάθε ταξίδι υπάρχει η κατάλληλη περίοδος και μία σωστή προετοιμασία και οργάνωση θα βοηθήσει στην πραγματοποίησή του με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος και λιγότερα απρόοπτα, οπότε συμβουλευτείτε τον πρακτικό οδηγό Roadtrip στην Αμερική, διαβάστε τα χρήσιμα άρθρα μας για όλες τις εμπειρίες που δοκιμάσαμε και ετοιμαστείτε για απογείωση!

Πολλοί μας ρωτάνε ποιο ταξίδι ξεχωρίζουμε… είναι δύσκολο να δώσεις απάντηση! Tο road trip, όμως στην ανατολική ακτή της Αμερικής είναι ένα ταξίδι που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στις μνήμες μας.

Τέλος, θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε στην παρέα μας για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και ταξιδιωτικές προτάσεις! Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ:

Subscribe our Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Do it now! 5.. 4.. 3.. 2.. No spam!

You may also like

Close