ROAD TRIP ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

by Dimosthenis
usa roadtrip

Κάθε ταξίδι, ή καλύτερα η κάθε προετοιμασία ενός ταξιδιού, έχει πάνω κάτω τα ίδια βήματα, τα ίδια στάδια οργάνωσης και τον παρόμοιο τρόπο υλοποίησης! Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση ενός roadtrip; Τι αλλάζει; Είναι πιο εύκολη η οργάνωσης Πιο δύσκολη; Τι πρέπει να ξέρω; Αυτές κι άλλες πολλές απορίες θα σας λύσουμε παρακάτω μέσα από πρακτικές συμβουλές – tips για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων όταν δοκιμάσετε ένα roadtrip στην Αμερική!

usa roadtrip

usa roadtrip

Κάρτα κινητού – Ίντερνετ

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες καρτοκινητής στην Αμερική (πχ. Τ-MOBILE). Τις εταιρείες αυτές εμείς δεν τις εντοπίσαμε σε κανένα αεροδρόμιο όπως στις περισσότερες χώρες, παρά μόνο στους δρόμους των πόλεων που επισκεφθήκαμε. Είχαμε όμως προνοήσει! US Mobile! Μπείτε στην ιστοσελίδα, ζητήστε να σας στείλουν ένα starter kit με κάρτες sim σε ένα από τα καταλύματα στα οποία σκοπεύετε να μείνετε στην Αμερική! Όταν φτάσετε ζητήστε το πακέτο και ενεργοποιήστε με απλά βήματα το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς! Δεν θα βρείτε πιο φθηνό τρόπο από αυτόν, ειλικρινά! Βέβαια σε περιοχές δύσβατες και ερήμους δεν υπάρχει σήμα αλλά μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν παντού τουρίστες και ντόπιοι για όποια βοήθεια τυχόν χρειαστείτε!

roatrip usa

roatrip usa us mobile

Πάρκινγκ

Για εσάς που θα νοικιάσετε αυτοκίνητο, σίγουρα θα σας απασχολήσει το θέμα του πάρκινγκ. Και αυτό γιατί ενώ υπάρχει παντού χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος ο χρόνος που σου επιτρέπεται η στάθμευση είναι πάντα προκαθορισμένος πχ. για δύο ώρες τη Δευτέρα μεταξύ 9.00-10.00 το πρωί κοκ. Πάντα να συμβουλεύεστε τις πινακίδες που υπάρχουν σε κάθε δρόμο! Οπότε ή θα το μετακινείτε συνέχεια ή θα το βάλετε σε ένα δημόσιο πάρκινγκ! Δημόσιο πάρκινγκ λέγοντας εννοούμε 20 δολάρια την ημέρα στην καλύτερη με έξτρα χρέωση για βραδινή στάθμευση! Μην το διακινδυνεύετε, περνάνε συνέχεια αυτοκίνητα του δήμου και σηκώνουν τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, όλη μέρα, κάθε μέρα!

Βενζίνη

Εδώ γελάσαμε, όπως θα γελάσετε κι εσείς προσπαθώντας να καταλάβετε το σύστημα self service ενώ θα δείτε ότι κανείς δεν θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει! Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αφήνετε το αυτοκίνητο δίπλα στην αντλία επιλογής σας, πηγαίνετε εντός του καταστήματος να πληρώσετε και βγαίνοντας προχωράτε στη διαδικασία γεμίσματος! Θα σας κάνει εντύπωση ότι υπάρχει μία χαλαρότητα στα βενζινάδικα, όπου μπορεί να μείνεις ακόμη και ένα τέταρτο, γιατί απλά κανείς δεν βιάζεται! Οπότε κανονίστε τους χρόνους σας! Θα σας ετοιμάσουμε και σχετικό βιντεάκι μόλις τα καταφέρουμε μες τις σχετικές προσπάθειες μας για γέμισμα!!

Uber

Στην Αμερική η χρήση της Uber είναι πολύ διαδεδομένη! Χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες που η Uber παρέχει με πολύ μικρό κόστος, εύκολα, γρήγορα και χωρίς το άγχος της εξεύρεσης πάρκινγκ κτλ. Θα δείτε αυτοκίνητα της Uber γεμάτα κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για το περιβάλλον αφού μοιράζεται τη διαδρομή και με άλλους συνταξιδιώτες! Το ίδιο ισχύει και για τους ταξιδιώτες σαν εμάς! Καταφέραμε να ανακαλύψουμε ολόκληρες πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Μαϊάμι με τη χρήση της Uber με απίστευτη ευκολία και χωρίς κανένα απολύτως άγχος, ενώ παράλληλα απολαμβάναμε και το sightseeing κατά τη διαδρομή! Ειδικά εάν μοιραστείτε τις διαδρομές σας με άλλους η τιμή για να μετακινηθείτε από το Hollywood μέχρι το κέντρο του Λος Άντζελες μπορεί να κοστίσει μόνο 3 δολάρια!

roatrip usa

roatrip usa

Διόδια

Διόδια; Τι διόδια; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στην Αμερική, ή μάλλον υπάρχουν αλλά μην σας ανησυχούν γιατί όλα χρεώνονται αυτόματα στο αυτοκίνητο σας όταν περνάει πχ. από γέφυρες κτλ!

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Εμείς επιλέξαμε την εταιρεία Alamo car, η οποία έχει δωρεάν shuttle bus που σε παραλαμβάνει από τα αεροδρόμια, σε μεταφέρει στο πάρκινγκ και εκεί αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία δήλωσης των στοιχείων σου διαλέγεις. ένα από τα τεράστια αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα και απλά βάζεις μπρος και φεύγεις! Στη λήξη του ταξιδιού σου το αφήνεις σε ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις και πάλι φεύγεις με την ίδια ευκολία και με αντίστοιχο shuttle bus! Τιμή ανά ημέρα κάτω από 20 δολάρια!

Κόκκινο φανάρι

Γενικότερα η οδηγική συνείδηση των Αμερικανών είναι αξιοζήλευτη! Δεν βιάζονται, δεν τρέχουν, ακολουθούν τους κανόνες και σέβονται τους υπόλοιπους οδηγούς! Η εμπειρία σας στους δρόμους της Αμερικής θα είναι σίγουρα ευχάριστη και ξεκούραστη! Μάλιστα εάν έχετε μπροστά σας κόκκινο φανάρι και θέλετε να στρίψετε δεξιά ενώ είστε ελεύθερος από αριστερά, απλά περάστε σιγά σιγά και μην ανησυχείτε!

Επιπλέον:

  • Πιστωτική κάρτα παντού (κρατήστε όμως και μερικά ψιλά)!
  • Μην μπερδευτείτε με τις διαφορετικές ζώνες αλλαγής ώρας από πόλη σε πόλη και χάσετε καμιά πτήση ή ξενάγηση!
  • Να σταματάτε μόνο σε vista points – ειδικά διαμορφωμένα σημεία στους αυτοκινητοδρόμους με θέα!
  • Κατεβάστε μία καλή εφαρμογή με χάρτες όπως το maps.me και φυσικά χάρτες της google που λειτουργούν εκτός σύνδεσης!

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις συμβουλές μας και να τις ακολουθήσετε όταν κάνετε κι εσείς ένα roadtrip στην Αμερική!

 

 

 

You may also like

Close