TRANSIT ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

by Olga
miami beach florida

Προσγειωνόμαστε Μαϊάμι ξημερώματα και η επόμενη πτήση μας για Ελλάδα είναι σε λιγότερες από 12 ώρες! Μένουμε αεροδρόμιο ή αποφασίζουμε να εξερευνήσουμε την πόλη ως γνήσιοι transit ταξιδιώτες; Εννοείται πως επιλέγουμε να ξεχυθούμε στην πόλη, είναι άλλωστε κάτι το οποίο συνηθίζουμε και συνήθως επιδιώκουμε στα ταξίδια μας. Διαλέγουμε μία πόλη ως transit στάση – προορισμό πριν τον τελικό προορισμό.

Προορισμός Μαϊάμι… Και μόνο από την ονομασία του φαντάζεστε πως πρόκειται για ένα μέρος παραθαλάσσιο, χαλαρό, με μουσική, ζεστή και ήλιο! Και ναι λοιπόν το Μαϊάμι είναι όλα αυτά μαζί (και σίγουρα και πολλά παραπάνω…)..

Καταρχάς πρόκειται για μια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της! Πρόκειται για μια μεγαλούπολη με ψηλά κτίρια και απρόσωπους δρόμους! Έχει όμως και μια απέραντη αμμουδιά που σίγουρα έχετε δει σε κάποια ταινία η σειρά του Χόλιγουντ με τα γνωστά πολύχρωμα σπιτάκια του ναυαγοσώστη και ζεστούς ανθρώπους (ειδικά στην Κουβανική συνοικία)!

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο μην διστάσετε να ζητήσετε πληροφορίες (ειδικά αν είστε transit ταξιδιώτες όπως ήμασταν εμείς οπότε η παραμονή μας ήταν ιδιαίτερα σύντομη, λιγότερη από 24 ώρες αλλά περιεκτική). Προσοχή με τη βίζα βέβαια, εμείς για παράδειγμα είχαμε ήδη βίζα καθώς επιστρέφαμε από Καλιφόρνια οπότε βγήκαμε εύκολα από το αεροδρόμιο και επιστρέψαμε χωρίς πρόβλημα. Για τη μετακίνηση σας προς το κέντρο της πόλης αν δεν βιάζεστε, ακολουθήστε τις ροζ γραμμές στο δάπεδο του αεροδρομίου και θα οδηγηθείτε σε αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και αμέσως μετά στις αποβάθρες. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα βρίσκεσαι στο γνωστό Maiami beach!

Γενικότερα η αίσθηση στο αεροδρόμιο είναι ότι πλέον δεν βρίσκεσαι στις ΗΠΑ! Οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί, χαμογελαστοί, μετανάστες στην πλειοψηφία τους και φυσικά πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν! Αφού λοιπόν αποβιβαστείτε από το αεροπλάνο, τρέξτε προς την έξοδο, χωρίς ελέγχους και ερωτήσεις απλά ακολουθήστε τις ροζ γραμμές που θα σας οδηγήσουν στο shuttle bus που θα σaw πάει απευθείας στο Miami south beach σε πολύ χαμηλή τιμή. Σταματήστε σε όποια στάση θα σας αρέσει κατά μήκος της παραλίας και ξεκινήστε την περιήγηση!

Miami beach
Σταματήστε σε μία από τις πρώτες στάσεις του λεωφορείου για να πάρετε λίγο αέρα Ατλαντικού ωκεανού! Επισκεφθείτε την παραλία, βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε πλάι στο κύμα και στους λουόμενους.  Περπατήστε μέχρι το σημείο του Ocean’s drive.

Ναι ναι ναι! Είναι μια υπέροχη πλατιά παραλία, έχει άπειρους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ (τι κι αν ήταν 7 πρωί Σαββάτου…), ομάδες να παίζουν βόλεϋ στα δεκάδες γήπεδα για beach volley και φυσικά γυμνασμένους τύπους που κάνουν τα πρωινά τους push ups υπό τους ήχους τεράστιων στερεοφωνικών! Τέλειο;

Αφού περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας, μπορείτε να φάτε πρωινό σε ένα από τα καταστήματα που θα βρείτε κατά μήκος της παραλίας, ετοιμαστείτε όμως για πολυυυυ υψηλές τιμές (εμείς πήραμε δύο σάντουιτς από μίνι μάρκετ με 10 δολάρια το ένα!) και μυρίσετε διάφορα είδη πούρων, τσιγάρων και όχι μόνο, θα βρεθείτε μπροστά από διάσημα κτίρια όπως το The Colony Hotel South Beach που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως Scarface. Το σημείο αυτό αποτελεί αγαπημένη στάση των τουριστών (για εμάς δεν είχε τόσο ενδιαφέρον αλλά… Συνεχίστε τη βόλτα σας προς την επόμενη στάση..

Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το τέλος της παραλίας, η ζέστη εκεί είναι αρκετά κουραστική λόγω της υγρασίας οπότε ειδικά αν σκοπεύετε να το πάτε σερί όπως κάναμε κι εμείς θα συστήναμε να μετακινηθείτε  με uber. Το πιο όμορφο σημείο για να δείτε την γνωστή παραλία του Μαϊάμι να απλώνετε μπροστά σας! Περπατήστε πάνω στην ξύλινη αποβάθρα και απολαύστε τη θέα. Γεμίστε μπαταρίες γιατί σίγουρα θα έχετε ζεσταθεί αρκετά από τον ζεστό ήλιο! Από εδώ περπατήστε μέχρι τα πιο κοντινά ναυαγοσωστικά περίπτερα!

Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται ένα από τα πιο instagrammable spots για να βγάλετε φωτογραφίες με θέα παραλία και να περπατήσετε στην καλοδιατηρημένη αποβάθρα!  Μην παραλείψετε να νιώσετε την άμμο στα γυμνά σας πόδα ή και να κάνετε ένα μπανάκι!

Metro Miami
Ίσως το πιο fun fact στην πόλη του Μαϊάμι είναι το υπέργειο μέτρο Metro mover  που σε πηγαίνει σε όλα τα μέρη της πόλης εντελώς δωρεάν! Το καλύτερο είναι ότι δεν έχει οδηγό!!! Έτσι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάθε γωνιά του κέντρου αναπαυτικά και οικονομικά!

Το Metromover είναι ένα τρένο με τρεις διαδρομές η μία εκ των οποίων κυκλική διαδρομή! Το πιο διασκεδαστικό στοιχείο του είναι ότι δεν έχει οδηγό! Είναι αυτόματο, υπέργειο, προσφέρει ωραία θέα σε όλα τα κεντρικά σημεία του κέντρου της πόλης στα οποία μάλιστα μπορείτε να κατεβείτε για να τα απολαύσετε από κοντά! Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι και δωρεάν! Για εσάς που θα έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας προτείνουμε να πάρετε κατευθείαν την κυκλική διαδρομή και να σταματήσετε εκεί ακριβώς που ξεκινήσατε! Αφού τελειώσει και αυτή η βόλτα κατευθυνθείτε οικονομικά και γρήγορα με Uber στην περιοχή της Little Havana! Παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στο κέντρο του Μαϊάμι δεν συστήνουμε να περπατήσετε μόνοι, πρώτον γιατί θα εξουθενωθείτε από τη ζέστη και την υγρασία και δεύτερον γιατί η εικόνα στους δρόμους εύκολα θα καταλάβετε πως δεν δείχνει ιδιαίτερα ασφαλής.

Little Havana

Η περιοχή της μουσικής, των χρωμάτων και της Κούβας! Μία περιοχή αρκετά τουριστική για τα δικά μας γούστα αλλά σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε για μια δόση ξεγνοιασιάς με γεύση από ρούμι, άρωμα πούρου  και λάτιν ήχους! Δοκιμάστε εδέσματα στο ιστορικό κατάστημα Βερσαλίες και παγωτό  στο Azucar απέναντι από την πλατεία Maximo gomez.

Δεν γίνεται βέβαια να επισκεφθείτε το Μαϊάμι και να μην περπατήσετε στην περιοχή της μικρής Αβάνας… Μια μικρή Κούβα έχει μεταναστεύσει εκεί! Η Κούβα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μαϊάμι  οπότε με τα χρόνια οι Κουβανοί έχουν δημιουργήσει τη δική τους γειτονιά, με δικά τους καφέ και εστιατόρια! Εκεί θα βρείτε και το λατινοαμερικάνικο walk of fame, calle ocho! Στο δρόμο των αστέρων θα συναντήσετε τον Ricky Martin, την Thalia και πολλούς διάσημους αστέρες! Συνεχίζοντας το περπάτημα θα συναντήσετε και Κουβανούς να παίζουν domino στο Maximo Gomez Park. Δοκιμάστε παγωτό από το Azucar Ice Cream Company και φάτε στο Versallies.

Wyndwood walls
Κι επειδή αγαπάμε hipsterο περιοχές… Σας αφήσαμε την αγαπημένη νεο-αναδυόμενη γειτονιά του Μαϊάμι την Wyndiwood walls! Είναι μια περιοχή υποβαθμισμένη την οποία γενικότερα έχουν αναβιώσει καλλιτέχνες, δημιουργώντας το νέο talk of the town! Θα βρείτε εκθέσεις, πίνακες, πολύ γκράφιτι, νέους, φαγητό, ποτό και γενικότερα θα πάρετε μια όμορφη γεύση μεταμοντέρνου Μαϊάμι προτού φύγετε!

Για εσάς που θα μείνετε παραπάνω υπάρχουν κι άλλα να κάνετε φυσικά όπως το να πάτε ημερήσια βόλτα στα Key Biscayne islands,  αλλά σε γενικές γραμμές να ξέρετε ότι τα hot σημεία της πόλης σας τα είπαμε όλα!

Επιστροφή στο αεροδρόμιο με uber και η μονοήμερη περιπέτεια μας έφτασε στο τέλος της! Miami beach λοιπόν και καλή απογείωση!

You may also like

Close