ΣΤΗ ΣΑΝΤΑ ΜΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΜΕ ΤΟ THE BIKE CENTER

by Olga
bike center santa monica

Σάντα Μόνικα ία υπέροχη περιοχή στη δυτική Καλιφόρνια, που βλέπει τον Ειρηνικό ωκεανό, έχει απέραντη παραλία, χιλιάδες λουόμενους, ποδηλάτες και skaters. Μία περιοχή που αποτελεί πρότυπο στην Καλιφόρνια και όχι μόνο καθώς προωθεί εμπράκτως το sustainable travel, τη χρήση εναλλακτικών μεταφορικών μέσων προς αποφυγή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και σημαντική μείωση της κίνησης (Shared mobility pilot program in Santa Monica)! Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε αυτήν τη φιλοσοφία απολαμβάνοντας μία τετράωρη περιήγηση σε όλη την παραλία της Σάντα Μόνικα, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη!

Επιλέξαμε το The Bike Center Santa Monica, έναν χώρο για τους λάτρεις της ποδηλασίας με χρόνια εμπειρίας και προώθησης της κουλτούρας μετακίνησης που θα είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον!

Στην είσοδο του χώρου του καταστήματος δύο υπέροχα ποδήλατα με τα απαραίτητα κράνη μας περίμεναν στην είσοδο του καταστήματος! Εκτός από τα ποδήλατα μας υποδέχτηκαν η γλυκύτατη Sandie, η φοβερή και δραστήρια Sandra, ο Iggy και φυσικά ο φιλικότατος Ron ο ιδιοκτήτης του The Bike Center Santa Monica. Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του Bike Center, μας εξήγησαν πως το μήνυμα “Γιατί να πάρω ποδήλατο, αντί για αυτοκίνητο;” αποτελεί βασική φιλοσοφία και μέλημά τους!

Συμμετέχουν ενεργά  στην ανάδειξη της Σάντα Μόνικα σε περιοχή πρότυπο για μετακινήσεις με ποδήλατα και βλέπει θετικά την επικράτηση του ποδηλάτου στο μέλλον προσφέροντας αξέχαστες ποδηλατικές βόλτες και όχι μόνο! Βασικό σημείο του The Bike Cemter είναι να εγκαθιδρυθεί η χρήση του ποδηλάτου στο μυαλό όλων, είτε πρόκειται για έναν τουρίστα ο οποίος θέλει να απολαύσει την υπέροχη παραλία μέσα από μία ενδιαφέρουσα ποδηλατική εμπειρία, είτε πρόκειται για τον ντόπιο που μετακινείται για να πάει στο χώρο εργασίας του! Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν διαμορφώσει κατάλληλους χώρους με ντουζιέρες και αποθηκευτικούς χώρους όπου δύναται να φυλάσσονται με ασφάλεια τα προσωπικά αντικείμενα των ποδηλατών!

Το The Bike Center Santa Monica εκτός από ενοικίαση ποδηλάτου και εξοπλισμού προσφέρει και διάφορα tour και ποδηλατικές εμπειρίες συνδυασμένες με τα βασικά αξιοθέατα της περιοχής, τουρ που συνδυάζουν και γευστικές γλυκές απολαύσεις, segway tours και walking food tour! Το κέντρο ποδηλάτων καλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με το ποδήλατο! Εκτός από την ενοικίαση και πώληση ποδηλάτων και εξοπλισμού, προσφέρουν μια σειρά από άλλες υπηρεσίες. Συμβουλευτείτε τους έμπειρους ειδικούς, εγγραφείτε σε ένα από τα προγράμματα μετακινήσεων με ποδήλατο. Και φυσικά ενώ κάνετε ποδηλασία ή εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια, οι αποσκευές σας είναι ασφαλείς  στα ειδικά ντουλαπάκια φύλαξης προσωπικών αντικειμένων!

Εμείς δεν κάναμε κάποιο τουρ, επιλέξαμε να κάνουμε μόνοι μας τη βόλτα αλλά πήραμε τις απαραίτητες οδηγίες της ειδικού Sandra η οποία λατρεύει να ηγείται των τουρ και μάλιστα μας αποκάλυψε το αγαπημένο της σημείο για να ζήσουμε την εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ένα υπέροχο σημείο, όπου αφήνεις πίσω την πόλη και τον δρόμο και μέσα από μία μοναδική κυκλική κατάβαση με το ποδήλατο βρίσκεσαι ξαφνικά μπροστά σε μια απέραντη παραλία με θέα τον Ωκεανό! Υπέροχη και απερίγραπτη θέα… το συναίσθημα ήταν σκέτο δέος!

Το  The Bike Center Santa Monica βρίσκεται σε αρκετά προσβάσιμη περιοχή, κοντά στο Pier της Σάντα Μόνικα αλλά και πολύ κοντά στο Μετρό για εσάς που θα επιλέξετε να μετακινηθείτε με αυτό! Η ομάδα είναι πρόθυμη και έτοιμη να  σας βοηθήσει να διαλέξτε – προσαρμόσετε το κατάλληλο ποδήλατο για εσάς, ενώ αν έχετε επιλέξει το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς προς τη δουλειά σας, έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα ντουζ αφού χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο και να μην ανησυχείτε για τα προσωπικά σας αντικείμενα τα οποία θα φυλάσσονται ασφαλώς σε ιδιωτικές θυρίδες!

Tα τρία πράγματα που χαρακτηρίζουν αυτήν την ομάδα είναι experience – mobility – locals too, not just tourists και εμείς ευχόμαστε στην ομάδα αυτή να φτάσει πραγματικά ψηλά γιατί κοιτάει μπροστά καινοτομεί και ξεχωρίζει χτίζοντας μία κοινότητα μοναδικών ποδηλατών!

Μία υπέροχη εμπειρία την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όποιον από εσάς έχει την τύχη να βρεθεί στη Σάντα Μόνικα! Για εσάς που βρίσκεστε ήδη εκεί, δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, το The Bike Center Santa Monica και η υπέροχη ομάδα του σας περιμένουν στο μοντέρνο και φιλικό χώρο τους για να σας μυήσουν στον κόσμο των ποδηλάτων! Η ομάδα είναι ενθουσιώδης και πρόθυμη να μοιραστεί τα μυστικά της και συμβουλές για πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης! Στηρίζουμε απόλυτα τέτοιες προσπάθειες και είναι χαρά και τιμή μας να μπορούμε να αναδείξουμε τέτοιους επαγγελματίες στο ευρύ ταξιδιωτικό και όχι μόνο κοινό!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το  The Bike Center Santa Monica για την ευγενική τους προσφορά προς εμάς! Η βόλτα με τα ποδήλατα ήταν προσφορά του  The Bike Center Santa Monica αλλά όλες οι απόψεις που περιγράφονται παραπάνω αποτελούν προσωπική μας γνώμη η οποία στηρίχτηκε στην προσωπική μας εμπειρία τόσο από την άριστη εξυπηρέτηση και τα ποιοτικά ποδήλατα που μας χορηγήθηκαν αλλά και από την φανταστική βόλτα που απολαύσαμε ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας!

 

You may also like

Close