ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

by Olga
usa travel

Ταξίδι στην Αμερική και όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με πολύ πρακτικά θέματα σχετικά με την οργάνωση ενός ταξιδιού σε ένα τόσο μακρινό προορισμό! Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), για πολλούς αποτελεί ένα ταξίδι όνειρο ενώ για άλλους η οργάνωση και μόνο του ταξιδιού φαίνεται βουνό! Για να βοηθήσουμε λοιπόν, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Road trip στις ανατολικές ακτές, βόλτα στη Νέα Υόρκη, επίσκεψη στο Las Vegas, Route 66, η Χώρα αυτή θα σας εντυπωσιάσει με τις αμέτρητες επιλογές. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να οργανώσετε το ταξίδι σας πλην αεροπορικών εισιτηρίων είναι εδώ! Θεωρούμε δεδομένο ότι έχετε κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια οπότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο, είσαστε ήδη στη μέση της διαδρομής!

Κεφάλαιο Ταξιδιωτικά έγγραφα!

Διαβατήριο

Όσοι έχετε διαβατήριο ελέγξτε την ημερομηνία λήξεως να μην είναι μικρότερη των έξι μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Σε περίπτωση που είστε οριακά προτείνουμε να το ανανεώσετε αμέσως. Όσοι δεν έχετε ακόμη διαβατήριο καιρός να βγάλετε! Μπείτε εδώ! Μαζέψτε τα δικαιολογητικά και καταθέστε τα στα γραφεία διαβατηρίων της αστυνομίας. Σε τρεις μέρες θα το έχετε ήδη! Να έχει και λευκές σελίδες για τη θεώρησή του! Να έχετε μαζί σας και μία φωτογραφία του διαβατηρίου στο κινητό σας ή εκτυπωμένη.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο βίζα

Στην Αμερική δεν θα χρειαστείτε VISA αλλά Electronic System for Travel Authorization η με πιο απλά ESTA. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ESTA, πατώντας εδώ και αφού περάσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία προσεκτικά, αναμένετε την έγκριση της. Όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και θα σας πάρει περίπου δύο ώρες. Κοστίζει περίπου 15 ευρώ και διαρκεί για ένα έτος. Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας φωτοτυπία την έγκρισή σας.

Κεφάλαιο μετακίνηση προς το αεροδρόμιο

Park Around σε περίπτωση που θέλετε να μετακινηθείτε με την άνεση του αυτοκινήτου σας, να αφήσετε το αμάξι σε ασφαλές μέρος και να το βρείτε καθαρό όταν επιστρέψετε, με πολύ λίγα χρήματα! Για εσάς που θέλετε μεγαλύτερη άνεση, δεν διαθέτετε όχημα ή θα είστε με μεγάλη παρέα συνιστούμε ταξί, θα σας αφήσει και θα σας παραλάβει με ασφάλεια, γρήγορα και ξεκούραστα έξω από την πύλη σας.

roatrip usa

roatrip usa

Κεφάλαιο διαμονή

Που να μείνετε; Σε όλες τις ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές διαμονής. Γενικά το κόστος διαμονής είναι σχετικά υψηλό, οπότε μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε το ιδανικό κατάλυμα για εσάς, εφόσον το budget είναι περιορισμένο. Παρόλα αυτά ειδικά αν ταξιδεύετε με παρέα θα συστήναμε Airbnb, hostel και φυσικά couch surfing! Θα σας συστήναμε να μην κλείσετε εκτός πόλεων (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας) λόγω κόστους, πρέπει να νιώσετε τα vibes της κάθε πόλης. Καλό θα ήταν επίσης να είστε κοντά σε στάση μετρό για να είστε ευέλικτοι. Να έχετε μαζί σας φωτοτυπία την κράτησή σας, εμείς είχαμε αντιμετωπίσει πρόβλημα στην Καλιφόρνια σε ένα motel που είχαμε μείνει, όταν κάναμε roadtrip.

Κεφάλαιο Αεροδρόμιο

Τα μεγάλα αεροδρόμια είναι πραγματικά μεγάλα για αυτό προσοχή! Ειδικά όσοι δεν έχετε ξαναπάει σε τέτοια, υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε ακόμη και μία ώρα για να μετακινηθείτε από gate σε gate. Υπολογίστε σωστά τους χρόνους σας και μάλιστα στην περίπτωση που έχετε και μετεπιβίβαση σε άλλο αεροδρόμιο, προσοχή γιατί σε κάθε αεροδρόμιο ισχύουν άλλοι κανόνες και ενδέχεται να χρειαστεί να βγάλετε νέες κάρτες επιβίβασης. Πριν πετάξετε φροντίστε να γνωρίζετε σε ποιο αεροδρόμιο προσγειώνεστε για να οργανώσετε και τη μετάβασή σας στο κατάλυμά σας και πίσω. Εννοείται φωτοτυπία όλα τα boarding passes – check ins.

Κεφάλαιο check in

Εννοείται πως κάνουμε ηλεκτρονικό check in πριν την πτήση μας, όμως  εάν το αεροδρόμιο δεν υποστηρίζει αυτόματες διαδικασίες ενδέχεται να πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να αφήσετε αποσκευές και να επιδείξετε τις κάρτες σας. Μπορεί ακόμη και να απαιτείται να έχετε τυπωμένες τις κάρτες επιβίβασης! Για αυτό να τις έχετε τυπωμένες μαζί σας.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο βαλίτσα

Σιγουρευτείτε για τα όρια αποσκευών και χειραποσκευών ανάλογα με την εταιρεία και το εισιτήριο που έχετε αγοράσει. Για την οργάνωση της βαλίτσας διαβάστε το ειδικό μας άρθρο. Προσοχή γιατί τα υπέρβαρα και η εξτρά βαλίτσα ειδικά στην Αμερική κοστίζουν αρκετά. Για να μειώσετε το κόστος μπορείτε να ταξιδέψετε με backpack μέχρι Νέα Υόρκη και να προσθέσετε εκεί αποσκευή την οποία μόλις θα έχετε αγοράσει από κάποιο outlet! Εμείς επιλέγουμε να ταξιδεύουμε travel light!

Δείτε τις συμβουλές μας για να ταξιδέψετε και εσείς travel light!

Κεφάλαιο εφαρμογές

Uber, google maps offline, maps me, whats up, Jump bikes κοκ. Φροντίστε να αποθηκεύσετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που θέλετε να επισκεφθείτε, το κατάλυμά σας κτλ. Κατεβάστε χάρτες για να λειτουργούν ακόμη και χωρίς σύνδεση ίντερνετ. Αποθηκεύστε την πιστωτική σας κάρτα στην Uber για να μην χάνετε χρόνο όταν την χρησιμοποιήσετε.

Κεφάλαιο πιστωτικές κάρτες

Είστε Αμερική ξεχάστε τα μετρητά και χρησιμοποιήστε πλαστικό χρήμα, μόνο! Πετυχαίνετε καλύτερη ισοτιμία (συνήθως…)! Πάρτε μαζί σας μια ακόμη κάρτα, ποτέ δεν ξέρεις. Φροντίστε να έχετε πιστωτικό όριο, αρκετά καλό και να ενημερώσετε την τράπεζα σας για το που θα ταξιδέψετε (κάποιες τράπεζες το χρειάζονται). Πάρτε και λίγα μετρητά μαζί σας (λίγα ε;). Το δολάριο δεν είναι από τα αγαπημένα μας νομίσματα σε περίπτωση ταξιδιού και δυστυχώς συνήθως η ισοτιμία με το ευρώ δεν είναι πολύ ευχάριστη! Βεβαιωθείτε πριν ταξιδέψετε ότι γνωρίζετε το συνάλλαγμα!

Κεφάλαιο είσοδος στη χώρα

Με την άφιξη στο αεροδρόμιο σας περιμένει μία σειρά δοκιμασιών (χαχα καλό ε;) όχι εντάξει δεν χρειάζονται υπερβολές. Υπάρχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και μία μίνι συνέντευξη του τύπου ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας κτλ. Φροντίστε να είστε σοβαροί για να τελειώνετε σύντομα.

Κεφάλαιο αξιοθέατα – πρόγραμμα

Εδώ θα χρειαστεί η δική σας καλή αναζήτηση μέσω διαδικτύου (μέσω ενός ενημερωμένου ταξιδιωτικού blog καλή ώρα όπως το δικό μας!), μέσω ταξιδιωτικού οδηγού είτε με κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για να κλείσετε κάποιο τουρ! Επιστρατεύστε όρεξη, φαντασία και πάρτε κόλλα χαρτί και μολύβι κυριολεκτικά και ξεκινήστε να σχεδιάζετε! Μόλις τελειώσετε περάστε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στο google maps και αφού υπολογίσετε και τις αποστάσεις, έχετε έτοιμο το πρόγραμμά σας! Αν οι χρόνοι δεν σας βγαίνουν στο περπατητό, να παίρνετε Jump bikes από σημείο σε σημείο που θα σας βγει απίστευτα οικονομικά! Για τις περιοχές που έχουμε επισκεφτεί έχουμε αναλυτικά προγράμματα, όπως:

Κεφάλαιο ταξιδιωτική ασφάλιση

Στην περίπτωση των ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική, είναι όμως κάτι που καλό είναι ειδικά για μεγάλα ταξίδια να μην αμελείτε να κανονίζετε. Μία φορά θα συμβεί κάποια ατυχία και θα σας φανεί πολύ χρήσιμη η ταξιδιωτική ασφάλιση. Δοκιμάστε γνωστές ασφάλειες όπως είναι η Mondial assistance κοκ.

Κεφάλαιο tipping

Είστε στις ΗΠΑ που σημαίνει ότι όλα θα σας φανούν πανάκριβα (ανάλογα και με την ισοτιμία που θα πετύχετε)! Το ίδιο συμβαίνει και με το φιλοδώρημα το οποίο συνήθως δεν αναφέρεται στις αρχικές τιμές και είναι υποχρεωτικό. Τα ποσοστά παίζουν μεταξύ 10%, 15% κοκ. Αν σας παρηγορεί, βέβαια να ξέρετε πως τα φιλοδωρήματα αποτελούν πολλές φορές τον μισθό των εργαζόμενων ειδικά σε εστιατόρια και καφέ.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο Ίντερνετ

Όπως σας είχαμε αναφέρει και στον πρακτικό οδηγό του roadtrip στην Καλιφόρνια, μπείτε στην US Mobile και κάντε την παραγγελία σας για να έχετε αριθμό και ίντερνετ παντού στις ΗΠΑ! Εμάς μας βόλεψε αφάνταστα!

Κεφάλαιο αυτοκίνητο

Για εσάς που επιθυμείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο  επιλέξτε γνωστό ενοικιαστή που συνήθως επιτρέπει take up  – drop off σε διαφορετικά σημεία που βολεύουν ειδικά αν αναχωρείτε από διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που προσγειωθήκατε! Επιλέξτε παρόχους όπως το Alamo car με το οποίο μπορείτε να φτάσετε ακόμη και μέχρι west coast!

 

Το ταξίδι στην Αμερική, νοώντας τις ΗΠΑ, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Για πολλούς θεωρείται η οργάνωση του βουνό. Δεν είναι όμως. Σίγουρα απαιτεί οργάνωση και καλή προετοιμασία για να μην προκύψουν απρόοπτα και το κόστος εκτιναχθεί. Προσπαθήσαμε να σας καλύψουμε όλα τα θέματα που θα σας απασχολήσουν για την γενική σας προετοιμασία. Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, tips και προγράμματα διαβάστε τα σχετικά μας άρθρα, που θα βρείτε εδώ. Ευχόμαστε μοναδικές εμπειρίες και αναμένουμε να τις μοιραστείτε μαζί μας!

 

 

You may also like

Close