ROUTE 66 ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

by Olga
route 66

Ο νοσταλγικός και ιστορικός πλέον δρόμος 66 ή καλύτερα Route 66 είναι ίσως ο πιο διάσημος αυτοκινητόδρομος σε όλο τον κόσμο!

Το Route 66 εκτείνεται από το Σικάγο μέχρι το Λός Άντζελες (Σάντα Μόνικα) και ήταν ο κυριότερος αυτοκινητόδρομος ανατολής – δύσης στην Αμερική για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα ενώ γίνει διάσημος από το ομώνυμο τραγούδι “Route 66” που έχουν τραγουδήσει μεταξύ άλλων οι Rolling Stones και οι Depeche Mode.

Μετανάστες αγρότες από την εποχή της μεγάλης κρίσης τον αποκάλεσαν δρόμο-μητέρα και τον ακολούθησαν δυτικά προς την Καλιφόρνια. Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι που απέμεινε από τον αυθεντικό  Route 66  βρίσκεται στην Αριζόνα και αποτελεί έναν ύμνο νοσταλγίας για εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν μια αγνότερη εποχή!

Στην περιοχή της Αριζόνα, στις κεντρικές οδούς των πόλεων Χόλμπρουκ, Φλάγκσταφ και Ουίλιαμς υπάρχουν ακόμη μοτέλ και εστιατόρια με κλασικό στύλ  Route 66 σε μία πιο τουριστική έκδοση όμως!

Μπορείτε να οδηγήσετε όλο τον χρόνο στο  Route 66  όμως λόγω θερμοκρασίας θα προτείναμε αρχές άνοιξης ή φθινοπώρου που πήγαμε κι εμείς, ειδικά για εσάς που θέλετε να εξερευνήσετε και τις τριγύρω περιοχές και κοιλάδες! Σίγουρα το πρόγραμμα είναι πάντα συνυφασμένο με το κόστος και το χρόνο αλλά με 3-5 ημέρες σε ότι αφορά στην Αριζόνα, θα προλάβετε να δείτε όλα τα βασικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής!

Επειδή οι αποστάσεις είναι τεράστιες, εφοδιαστείτε με άφθονο νερό, χάρτες που λειτουργούν εκτός σύνδεσης και φυσικά κάντε καλή πρόβλεψη της βενζίνης και των σημείων εφοδιασμού!

Και επειδή ο κλασικός  Route 66  είναι τόσο απαρχαιωμένος που δεν τον χρησιμοποιούν – εκτιμούν ιδιαίτερα στην Αμερική, προσέξτε γιατί μπορεί να μην σας το προτείνει το gps σας οπότε σιγουρευτείτε ότι τον έχετε εντοπίσει σωστά στους χάρτες σας! Από τα βασικότερα αξιοθέατα του  Route 66  πέραν των μοτέλ στην άκρη του δρόμου, είναι φυσικά το Γκράν Κάνυον! Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε καταλύματα τύπου Ινδιάνικης σκηνής για μια πιο Native American  εμπειρία ή να δοκιμάσετε να κάνετε κάμπινγκ όπως κι εμείς!

Γενικότερα, από την εμπειρία που έχουμε πλέον θα τολμήσουμε να πούμε μια μικρή αλήθεια χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε το όνειρο του route 66 για εσάς που δεν τον έχετε επισκεφθεί ακόμη! Σαφώς και είναι ένας υπέροχος και ιστορικής σημασίας δρόμος, αξίζει να περάσετε έστω ένα τμήμα του! Αξίζει να σταματήσετε στην άκρη του δρόμου και να αφουγκραστείτε την ιστορία του, αξίζει να επισκεφθείτε ένα καφέ – παλιό βενζινάδικο πλάι στο δρόμο αλλά χωρίς υπερβολές! Πρόκειται για έναν απλό δρόμο, που δεν συγκρίνεται φυσικά με τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής και που μάλλον θα σας κάνει να θέλετε να ξαναγυρίσετε σε εκείνους. Παρόλα αυτά σίγουρα η εμπειρία και μόνο του να δεις από κοντά την ταμπελίτσα που γράφει Historic Route 66  αξίζει! Εμείς οδηγήσαμε περίπου 100 μίλια – (1 ώρα και περίπου 25 λεπτά) του δρόμου στην περιοχή της Αριζόνα! Θα θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε και όλη την κλασική διαδρομή από ανατολική προς δυτική ακτή,  ποιός ξέρει;

Ουσιαστικά εάν επιλέξετε να βρεθείτε μόνο στην περιοχή της Αριζόνα, θα απολαύσετε μόνο ένα μέρος ου αυτοκινητόδρομου και όχι το σύνολό του! Για τους πιο τολμηρούς θα χρειαστεί αρκετή υπομονή για να φτάσετε μέχρι την Ανατολική ακτή!

 

You may also like

Close