48 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

by Olga
nonstoptravellers athens

Οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Αθήνα, μένουν μόνο για μία ή δύο ημέρες λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για κάποιο νησί το γνωστό μας πλέον island hopping! Αλλά τι γίνεται με την Αθήνα; Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, καταπληκτικό φαγητό και θεαματικές εμπειρίες για να απολαύσετε!

Είναι μία πόλη που επιτρέπει τη μία μέρα να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο, επισκεπτόμενος τη γειτονιά των θεών, την πλάκα, στην περιοχή της Ακρόπολης για μία ολόκληρη ημέρα ενώ την επόμενη να χαλαρώσεις σε μία από τις αμέτρητες παραλίες απολαμβάνοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα! Έχεις φτάσει στο αεροδρόμιο, το πλοίο φεύγει σε δύο μέρες και εσείς αναρωτιέστε πως θα περάσετε αυτές τις δύο ημέρες; Κατευθυνθείτε στο κέντρο και ξεκινήστε αμέσως την περιήγηση!

Ημέρα 1η

Αν θέλετε να ζήσετε την Αθήνα θαυμάζοντας τη μαγευτική θέα από τους πιο εμβληματικούς λόφους του κέντρου της πόλης θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια!

Ξεκινώντας από τον Ευαγγελισμό (σταθμός του μετρό), περπατάμε μέχρι τον Λυκαβηττό, τον ασβεστολιθικό λόφο από τον οποία θα απολαύσετε τη θέα της πόλης ακριβώς κάτω από τα πόδια σας. Επιστρέφουμε στο Κολωνάκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Εθνικό κήπο, στο ναό του Ολυμπίου Διός και στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, πριν προσεγγίσουμε το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Άρειο Πάγο το δικαστήριο των ευγενών της πόλης. Μετά την επίσκεψη στη φυλακή του Σωκράτη, συνεχίζουμε με το λόφο του Φιλοπάππου, το λόφο των Μουσών και το Εθνικό Παρατηρητήριο του 19ου αιώνα. Κινούμαστε προς την Πνύκα και το λόφο των Νυμφών! Τερματίζουμε την περιήγησή μας στην περιοχή Θησείο!  Εάν ξεκινήσετε από νωρίς τη βόλτα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε και μερικές από τις αγαπημένες μας γειτονιές της Αθήνας! Αποκτήστε τον προτεινόμενο χάρτη της Αθήνας για την περιήγηση σας με τα πόδια!

Ημέρα 2η

Εάν βρεθείτε στην Αθήνα θα σας προτείναμε να απολαύσετε οπωσδήποτε μια γραφική παραλιακή διαδρομή γύρω από τη Βουλιαγμένη και να εξερευνήσετε την Αθηναϊκή Ριβιέρα! Ξεκινήστε την ημέρα σας από το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπάρχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το Σύνταγμα! Κολυμπήστε δίπλα σε ψάρια με την υπέροχη θέα στη λίμνη της Βουλιαγμένης! Γίντε μάρτυρες ενός ηλιοβασιλέματος που κόβει την ανάσα από το ναό του Ποσειδώνα! Θαυμάστε το Sounio sunset – adventure st forst sight! Και αφού ταξιδέψετε κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας,  θα καταλήξετε στο ακρωτήριο Σούνιο για να απολαύσετε την ιστορία και τον πολιτισμό μακριά από τους ήχους της πόλης μπροστά από το απέραντο γαλάζιο! Πάρτε το χρόνο σας, χαλαρώστε και  απολαύστε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα μαζί με ένα ποτήρι κρασί! Στο τέλος της ημέρας Περιπλανηθείτε στη Γλυφάδα για μια γεύση από την τοπική ελληνική σκηνή!

Ενναλακτικά

Εάν μία από τις δύο παραπάνω ημέρες δεν σας έπεισε μπορείτε να δοκιμάσετε μία μονοήμερη εκδρομή στην Κόρινθο και να διασχίσετε τον Ισθμό της Κορίνθου ή να επιλέξετε να κάνετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό κόλπο!

Απολαύστε την Αθήνα σε 48 ώρες, είμαστε σίγουροι ότι τα δελεαστικά φώτα αυτής της μαγικής πόλης θα σας κάνουν να επιστρέψετε σύντομα!

You may also like

Close