ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

by Olga
nonstoptravellers thessaloniki skg greece
  1. Πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη ως φοιτητής, ως επισκέπτης, ως περαστικός, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις να γευτείς ξανά λίγη από τη μαγεία που σου χάρισε! Και τι εννοούμε όταν λέμε μαγεία; Μία πόλη που συνδυάζει και σου προσφέρει απλόχερα μέρη, δραστηριότητες, αξιοθέατα και το χαλαρό θεσσαλονικιώτικο τρόπο ζωής που σίγουρα θα λατρέψεις.
  • Προσβασιμότητα: Μιλώντας πάντα για το κέντρο δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και σε μία μέρα έχεις γυρίσει όλη την πόλη. Αν είσαι, βέβαια, λάτρης του ποδηλάτου , μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να χαρείς τη βόλτα σου στην παραλία. Αν πάλι είσαι κουρασμένος, έχουμε τη λύση. Το λεωφορείο γραμμή 50 σε πηγαίνει ένα γρήγορο tour στα αξιοθέατα της πόλης με σύντομες στάσεις και πληροφορίες.
  • Πολυπολιτισμικότητα: Αδιαμφισβήτητα είναι μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες Erasmus με έντονο νεανικό χαρακτήρα, ενώ προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας από όλον τον κόσμο που επιλέγουν να διαμείνουν σε ένα από τα φιλόξενα hostels της πόλης. Η μακρά ιστορία χαραγμένη στις γωνιές της πόλης (π.χ. λιμάνι, εβραϊκή κοινότητα, κτλ) περιμένει να την ανακαλύψεις.
  • Αξιοθέατα: Από τον λευκό τον Πύργο έως το γεντί κουλέ (κάστρα) στην Άνω πόλη , σίγουρα θα θελήσεις να κάνεις κάποιες στάσεις σε μουσεία όπως αρχαιολογικό, βυζαντινό ,  μακεδονικής ιστορίας, εβραϊκό, λαογραφικό , κινηματογράφου, σύγχρονης τέχνης , καθώς και σε μνημεία όπως αψίδα του Γαλερίου (η γνωστή καμάρα) , ροτόντα, ελληνορωμαϊκή αγορά, σκεπαστή αγορά.
  • Εναλλακτική διασκέδαση: Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να απολαύσεις κάθε μορφή διασκέδασης. Από τα αγαπημένα ρεμπετάδικα , μεζεδοπωλεία και τα περίφημα λαδάδικα έως φεστιβάλ κινηματογράφου, μουσικής, φωτογραφίας αλλά και αμέτρητα clubs για να διαλέξεις. Μπορείς επίσης να επιβιβαστείς σε ένα πειρατικό καράβι και να κάνεις το γύρο  της παραλίας πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου, ενώ οι μουσικοί του δρόμου δίνουν μια μελωδική νότα στα σοκάκια της πόλης.

Την Θεσσαλονίκη την αγαπάμε ιδιαιτέρως, εκεί περάσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια, ξενυχτήσαμε, διαβάσαμε, χαρήκαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, απολαύσαμε χαλαρούς καφέδες! Είναι μία πόλη που θα σε κερδίσει με τους ζεστούς ανθρώπους της και τα χαμόγελά τους, μία πόλη που σε ανανεώνει μέσα από τους φοιτητές της, μία πόλη στην οποία θέλεις πάντα να γυρνάς…

You may also like

Close