ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΜΟΣΧΑ

by Olga
russia moscow nonstoptravellers

Αυτό το άρθρο για τη Ρωσία έχει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το διαφορετικό και κάτι το μοναδικό… έχει γραφτεί με αγάπη από έναν φίλο ταξιδιώτη ο οποίος μπήκε πρόσφατα στην παρέα των Nonstoptravellers! Πρόκειται για τον Σάκη ο οποίος μας γράφει…:

Ρωσία γη Αυτοκρατόρων

Το άρθρο αυτό ξεκίνησε σαν μια πλάκα με μια φίλη στην οποία είπα πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει promotion σε προηγούμενο άρθρο της για ένα ταξίδι στη Μόσχα μιας και έχει μισή σχετική καταγωγή:

Γιατί δε γράφεις εσύ ένα άρθρο τότε;>>, ήταν η απάντηση της.  Τι ήθελα και μίλαγα, σκέφτηκα. Αλλά πάλι ποτέ δεν κάνω πίσω σε μια πρόκληση.

Αν και ο όρος <<ταξίδι ζωής>> είναι από τους πιο συνήθεις στην ορολογία της περιγραφής των ταξιδιών δεν είναι εύκολο να σκεφτείς κάτι πιο δόκιμο για τη Ρωσία. Με έκταση και πλούτο πολύ περισσότερο από ολόκληρη η Ευρώπη και ιστορία η οποία καθόρισε την πορεία του κόσμου η επίσκεψη αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία!

Moscow Russia bridgetomoscow.com

Moscow Russia bridgetomoscow.com

Ο θρύλος ονόμασε τη Μόσχα τρίτη Ρώμη, μιας και η ανιψιά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου παντρεύτηκε εκεί μετά την πτώση της Πόλης (ο τίτλος του Τσάρου είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος του Καίσαρα στη Ρωσική γλώσσα και ο αετός στη Ρωσική σημαία έχει τις ρίζες του στο Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό.). Φτάνοντας στη Μόσχα αυτό που σε αφήνει άναυδο είναι το μέγεθος. Όλα είναι τεράστια! Οι ουρές των αυτοκινήτων, ο όγκος των κτιρίων και κυρίως, ο πλούτος των μουσείων αλλά και των παλατιών και των χαρακτηριστικών εκκλησιών με τους χρυσούς τρούλους. Cadillac και Bugatti στην οδό Τβερσκάγια, αλλά και άστεγοι έξω από τη Boutique της Rolex μερικά στενά παρακάτω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα ενδείκνυται για κοινωνικό προβληματισμό.

 

Moscow Russia bakeryandsnacks.com

Moscow Russia bakeryandsnacks.com

Το πρώτο σοκ…Η κόκκινη πλατεία

Ποτέ δεν θα ξεχάσεις τη στιγμή που περνάς την πύλη της Κόκκινης Πλατείας. Είναι αλήθεια σαν να μπαίνεις σε παραμύθι όπου τα κτίρια είναι ζαχαρωτά. Αντικρίζεις τρία από τα πιο όμορφα κτίρια που θα δεις ποτέ στη ζωή σου.

(Για να μη λέτε ότι δεν έχω πάει και σας κοροϊδεύω!!)

Ένας ζεστός καφές ή ένα γλυκό στο Gum, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία επιβάλλεται όπως και ένας περίπατος στη συνέχεια καθώς το κέντρο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Τα Βασικά

Ας παραδεχτούμε κάτι χαμηλόφωνα. Οι Ευρωπαίοι με ταξιδιωτική παιδεία καταλήγουν πολλές φορές να γυρνάνε από μουσείο σε μουσείο απλά και μόνο επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουμε ή γιατί σχεδιάσαμε άσχημα τον ταξιδιωτικό μας χρόνο. Στη Μόσχα αυτή η πρακτική απλά θα σε οδηγήσει να γυρνάς περιμένοντας ατελείωτες ουρές και ελέγχους (τύπου αεροδρομίου) καταναλώνοντας άπειρο χρόνο τον οποίο θα μπορούσαν να διαθέσουν σε πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Παραθέτουμε λοιπόν τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και πρωτότυπα μουσεία που κάποιος μπορεί να δει.

  • Μουσείο Διαμαντιών: Μοναδικό στο είδος του!
  • Διαστημικό Μουσείο: Μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι κατέκτησαν πρώτοι το διάστημα και στη Μόσχα ο Γιούρι Γκαγκάριν είναι εθνικός Ήρωας.
  • Μουσείο Πούσκιν
  • Μαυσωλείο Λένιν: Συμφωνείτε ή όχι με τις ιδέες του ανήκε στις προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο. Το θέαμα είναι συγκλονιστικό!

Τα Ωραία!

Τα ωραία στη Μόσχα δεν τελειώνουν ποτέ. Η πόλη είναι απέραντη και το μόνο που σε περιορίζει από τα ωραία της είναι ο χρόνος και το budget σου μιας και η πόλη είναι από τις ακριβότερες του κόσμου. Με έναν καλό καταμερισμό των δύο είσαι υπερκαλυμμένος.

Ritz Carlton-Κόκκινη Πλατεία

Αξίζει πραγματικά να ανέβετε στην ταράτσα του Ritz για έναν καφέ για να δείτε την εκπληκτική θέα της κόκκινης πλατείας. Αυτό που θα σας κρατήσει εκεί για πάντα είναι η Θέα των 7 «Αδερφών», των 7 επιβλητικών κτιρίων που έφτιαξε ο Στάλιν για να συμβολίσει τα θεμέλια πάνω στα οποία πρέπει να πατάει ένα κράτος.

Καφέ Pushkin

Το αγαπημένο μου! Το καφέ Πουσκιν χρονολογείται από το 1999 και είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε όσο είστε στη Μόσχα. Κάποιοι το συγκρίνουν με το καφέ Γκρέκο στη Ρώμη.  Μόνο που είναι πολύ καλύτερο!! Η ρωσική κουζίνα αναμιγνύεται με τη Γαλλική παράγοντας υπέροχα πιάτα (και γλυκά, δοκιμάστε τα!) αλλά το σημαντικότερο: Η τσαρική Ρωσία αναβιώνει μπρος στα μάτια σας! Σερβιτόροι με προεπαναστατικές Ρωσικές στολές, ρολόγια τσέπης αλλά και κάποιοι με τις χαρακτηριστικές φαβορίτες (!!) της εποχής σε τοποθετούν 200 χρόνια πίσω.

Ρωσικό Μπαλέτο

Έχετε δει τον Μαύρο Κύκνο που χάρισε στην Νάταλι Πόρτμαν το ¨Όσκαρ. Ετοιμαστείτε να το δείτε και ζωντανά μιας και είστε στη γενέτειρα χώρα αυτής της Τέχνης. Το μπαλέτο ήταν η διασκέδαση της Τσαρικής Αυλής και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες μεταξύ των μπαλαρίνων για να κερδίσουν την εύνοια των Τσάρων, αλλά και για να ανέλθουν στην ιεραρχία, (όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση θραυσμάτων γυαλιών μέσα στις πουέντ της Prima Ballerina). Αν και μπορείτε να απολαύσετε το μπαλέτο και στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα βρίσκεται το Θέατρο Μπολσόι. Κλείστε τα εισιτήρια σας από νωρίς μιας και οι τιμές μπορεί να είναι εξαιρετικά ψηλές και προσπαθήστε να το δείτε σαν μια καινούρια εμπειρία καθώς δε μοιάζει με τίποτα παρόμοιο που ενδεχομένως έχετε δει στην Ευρώπη. (όπως Όπερα ή Musical). Σίγουρα θα το θυμάστε για πάντα.

Red Square Street Food

Όσοι λατρεύετε το φαγητό του δρόμου, και ξέρω ότι είμαστε πολλοί, μην παραλείψετε με τίποτα να δοκιμάσετε το Street Food που σερβίρετε στην Κόκκινη Πλατεία. Υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια με δικά τους τραπέζια στα οποία μπορείτε να καθίσετε αμέσως μετά την περιήγηση στα μουσεία. Το street food  είναι κατά βάση ψητό κρέας (χοιρινό κοτόπουλο αλλά και αρνί) σκέτο ή σε σάντουιτς και επίσης κάποια ιδιαίτερα burger. Είναι πεντανόστιμα και πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Να θυμάστε πάντα ότι ο κόσμος είναι σαν ένα βιβλίο. Και όποιος δεν ταξιδεύει πάντα διαβάζει την ίδια σελίδα!

Περιμένουμε τις εμπειρίες σας και (всегда путешествие)!

Αυτή ήταν η εμπειρία του Σάκη από το ταξίδι του στη Μόσχα, ήταν η δική του αφήγηση και η δική του ιστορία! Ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο άρθρο, εκτιμάμε πολύ το δώρο σου προς το blog μας! Αν σας άρεσε η ιστορία του Σάκη και θα θέλατε να μοιραστείτε κι εσείς κάποια ταξιδιωτική ιστορία σας με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες της παρέας μας, μπορείτε να μας τη στείλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας και μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe στο newsletter μας για να ταξιδεύουμε παρέα:

Subscribe our Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Do it now! 5.. 4.. 3.. 2.. No spam!

 

Μόσχα Ρωσία Moscow Russia

    Μόσχα Ρωσία Moscow Russia

Γνωρίστε τον Σάκη!

To whom they may concern… I am Sakis, the man who wrote this article for you. In case you wannna know my story, I come from a little town with big dreams, an amazing family, friends and a brother. I had the privilege to have an amazing mother who is the greatest traveler I’ve ever known, (only compared to Olga!). For whatever came later she is to blame…! Since I was 9 when I travelled for my first time to Czechs Republic I knew that I would travel till I die.  Several years later I have been to many countries and the more I travel the less i think they are.  My purpose is to give you information’s to manage your travelling time the best you can only from places I have been.
Always Remember … The world is a book and those who do not travel only read the same page!

 

You may also like

Close