ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑ POCKET – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by Dimosthenis
ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑ POCKET - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αν τα βιβλία αποτελούν αγαπημένη συντροφιά και συνήθεια των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο, τα pocket βιβλία έχουν έναν λόγο παραπάνω για να τα επιλέξουμε! Τα pocket βιβλία, ή τα βιβλία τσέπης τα γνωρίσαμε μέσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και φυσικά τα λατρέψαμε αμέσως!

Οι λόγοι; Μικρά σε μέγεθος, ελαφριά σε βάρος εξίσου “μυρωδάτα”  με αυτά του κανονικού μεγέθους! Είναι τα αγαπημένα μας, ειδικά για τα ταξίδια με χειραποσκευές, light travelig, που δεν επιδέχονται περιττά βάρη και ακόμη και το γραμμάριο μετράει! Επιπλέον για εσάς που μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διανύοντας χιλιόμετρα κάθε μέρα, συγχαρητήρια γιατί μόλις βρήκατε την καλύτερη συντροφιά για τις διαδρομές σας! Προσωπικά, κατά τις μετακινήσεις μας στο μετρό όλο και κάπου θα μας πετύχετε να έχουμε απορροφηθεί στο διάβασμα μέσα από τις σελίδες των Pocket βιβλίων!

Στο άρθρο μας αυτό θα μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα μαζί σας τις σκέψεις και τη γνώμη μας, από την ανάγνωση του ταξιδιάρικου  pocket που έχουμε διαλέξει για εσάς και σας χαρίζουμε  μέσω του υπέροχου διαγωνισμού μας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Pocket 1:  Ταξίδια με τον Ηρόδοτο του Ryszard Kapuscinski

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑ POCKET - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

pocket book travel metaixmio

Ο Ηρόδοτος είναι ο πρώτος ιστοριογράφος, ο οποίος ανακάλυψε την πολυπολιτισμική φύση του κόσμου, διαπίστωσε ότι κάθε πολιτισμός απαιτεί αποδοχή και κατανόηση, και ότι για να τον καταλάβεις πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματά του Ηροδότου, ο αναγνώστης γνωρίζει διαφορετικούς πολιτισμούς και ιστορικά γεγονότα τα οποία αντιπαραβάλλονται με αυτά που κατέγραψε ο ίδιος. Αν θεωρήσουμε ότι τα ταξίδια διδάσκουν ταπεινοφροσύνη και συμβάλουν στην αποδοχή της διαφορετικότητας του ανθρώπου τότε το ταξίδι σας με τον Ηρόδοτο θα σας γοητεύσει.

Εύκολο στην ανάγνωση, μεστό από πληροφορίες και προπάντων ταξιδιάρικο θα σας συνοδεύσει στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τι λέτε πάμε να τους ακολουθήσουμε;

Pocket 2: Ο βασιλιάς της Αβάνας του Pedro Juan Gutierez

Ο Βασίλιας της Αβάνας metaixmio

Ο Βασίλιας της Αβάνας metaixmio

Ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγεται τη δεκαετία του 90 στους δρόμους της Αβάνας. Ένας έφηβος μπροστά σε μια σκληρή πραγματικοτητα, στην πραγματικότητα της Κουβας. Η Κούβα που κάτω από τη μουσική και τα χρώματα της κρύβει πείνα, σεξ, κακομεταχείριση, αναγκη, ποτό και παράλληλα ο αγώνας για αγάπη και ελπίδα!

Ρεαλισμός και αγριότητα, σκηνές και λεξεις ωμές… Χωρίς ντροπή και προσπάθεια εξωραϊσμού μιας χωρας που αποτελεί όνειρο χιλιαδων ταξιδιωτων σε όλο τον κόσμο..

Ένα βιβλίο στις σελίδες του οποίου το σεξ έχει σε πρώτη όψη κυρίαρχο ρόλο, πίσω όμως από την σκληρότητα της επιβίωσης ανααναδεικνύε σε ελπίδα για τρυφερότητα κι αγαπη μεταδίδοντας βαθύτερα μηνύματα στον αναγνώστη!

Pocket 3: Πέρα από την Αφρική της Κάρεν Μπλίξεν

: Πέρα από την Αφρική της Κάρεν Μπλίξεν

: Πέρα από την Αφρική της Κάρεν Μπλίξεν

Κλασικό μυθιστόρημα το οποίο δικαίως μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και αποδόθηκε υπέροχα! Η ιστορία ξετυλίγεται στην Ανατολική (Βρετανική) Αφρική και αφηγείται την εμπειρία της Κάρεν ΜπΛίξεν λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ηρωίδα, συγγραφές από τη Δανία, φιλόδοξη και δυναμική, έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες και τα εμπόδια της αφρικανικής κοινωνίας ενώ παράλληλα γεύεται τις ομορφιές της φύσης ακόμα και τον έρωτα!

Η ζωή της περιπλέκεται ανάμεσα στις φυτείες καφέ που καλλιεργεί στην Κένυα και στην αγάπη της για τη μαύρη ήπειρο! Προδομένη από τον άντρα της γνωρίζει την αγάπη σε έναν κυνηγό…

Η κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου απέσπασε πολλά Όσκαρ ενώ το βιβλίο αποτελεί μία ολοζώντανη περιγραφή της Αφρικής μεταφέροντας στον αναγνώστη εικόνες χρώματα και συναισθήματα με τον καλύτερο τρόπο!

Pocket 4: Ο Χιονάνθρωπος του Jo Nesbo

jo nesbo snowman χιονανθρωπος nonstoptravellers μεταιχμιο

jo nesbo snowman μεταιχμιο

Διεθνώς αναγνωρισμένος στη συγγραφή βιβλίων με εγκλήματα και μυστήριο ο συγγραφέας Jο Nesbo παρουσιάζει τον αντιήρωα αστυνομικό ερευνητή, Χάρι Χολ σε ένα πραγματικό θρίλερ που φτάνει στα όρια της παραφροσύνης.

Όσλο, Νοέμβριος. Το πρώτο χιόνι της σεζόν έχει πέσει. Ένα αγόρι που τον λένε Τζόνας ξυπνάει τη νύχτα για να βρει τη μητέρα του. Έξω από το παράθυρό του, στο κρύο σεληνόφως, βλέπει τον χιονάνθρωπο που ανεξήγητα εμφανίστηκε στην αυλή νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Γύρω από το λαιμό του είναι το ροζ κασκόλ της μητέρας του.

Ο Χολ υποψιάζεται μια σύνδεση ανάμεσα σε μια απειλητική επιστολή που έχει λάβει και την εξαφάνιση της μητέρας του Τζόνας και ίσως μια ντουζίνα άλλες γυναίκες, οι οποίες εξαφανίστηκαν από την ημέρα της πρώτης χιονόπτωσης. Καθώς η έρευνά του βαθαίνει, κάτι άλλο προκύπτει: γίνεται πιόνι σε ένα όλο και πιο τρομακτικό παιχνίδι του οποίου οι κανόνες επινοούνται και συνεχώς αναθεωρούνται από τον δολοφόνο.

Έντονη αγωνία και απίστευτη ατμόσφαιρά  που μεταφέρεται αυτούσια στον αναγνώστη, θα λέγαμε πολύ καλύτερα από την ομώνυμη ταινία!

Pocket 5: Κύματα του Βοσπόρου της Μαίρης Μαγουλά

κυματα του βοσπορου μαιρη μαγουλα μεταιχμιο pocket

κυματα του βοσπορου μαιρη μαγουλα μεταιχμιο pocket

Για κάποιο λόγο τα μυθιστορήματα με φόντο την Κωνσταντινούπολη μας μαγεύουν πάντα! Τα διαβάζουμε συνέχεια, τα αγαπάμε, μας ξυπνάνε αισθήματα και μας ταξιδεύουν σε υπέροχους, μυρωδάτους δρόμους, στον σημαδεμένο Ελληνισμό, στη σύγχρονη ιστορία και σε μια χαμένη πατρίδα.

Αυτό που λατρέψαμε και ξεχωρίσαμε στο βιβλίο αυτό είναι το γεγονός ότι δεν περιορίζεται σε μία απλή θεωρητική καταγραφή της κατάστασης της περιόδου από 1922 και έπειτα αλλά εξιστορεί γεγονότα, τα οποία κινούνται σε παράλληλα επίπεδα με την πραγματικότητα και τις ιστορικές πηγές.

Μέσα από αυτήν την προσέγγιση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων εντάσσονται και οι ιστορίες των ηρώων ενώ παράλληλα περιγράφονται τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι προκαταλήψεις και η καθημερινότητα της εποχής και της περιοχής! Ένα βιβλίο με ζωντάνια και εκφραστικότητα που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κάνει εικόνα κάθε του σελίδα! Πραγματικό ταξίδι!

Pocket 6: Αιχμηρά Αντικείμενα της Gillian Flynn 

Pocket 6: Αιχμηρά Αντικείμενα της Gillian Flynn 

Αιχμηρά Αντικείμενα

Αιχμηρά αντικείμενα… αιχμηρές λέξεις… αιχμηρές σκέψεις…

Ένα δυνατό και ανατριχιαστικό τρίπτυχο… εξελίξεις που δεν μπορείς να φανταστείς όταν ξεκινάς της ανάγνωση αυτού του βιβλίου.  Γραφή άκρως παραστατική! Γλώσσα κοφτερή και γλυκόπικρη! Δικαίως έγινε η μεταφορά του βιβλίου της Gillian Flynn σε ομώνυμη τηλεοπτική σειρά  που προβάλλεται αυτό το διάστημα από το HBO και στην Ελλάδα από τα κανάλια της Nova! Είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς!

Διαβάζοντας το βιβλίο δεν μπορείς να αποφύγεις να κάνεις εικόνα κάθε του σελίδα, κάθε σκηνή, κάθε πρωταγωνιστή και κάθε ύποπτο… Η υπόθεση ξετυλίγεται σε μία επαρχιακή πόλη όπου ερευνώνται ένας και περισσότεροι φόνοι, μία δημοσιογράφος επιστρέφει στην πόλη όπου μεγάλωσε για να αναδείξει την αλήθεια, ένας ντετέκτιβ αναζητεί το δολοφόνο και ολόκληρη η κοινωνία κρύβει μυστικά, τα οποία μάλλον δεν ήταν και τόσο μυστικά όσο δείχνουν στην αρχή!

Ένα ψυχολογικό θρίλερ εκτυλίσσεται παράλληλα με στοιχεία που παρέμεναν καιρό στην αφάνεια! Καθηλωτική ιστορία και γραφή και πολύ γλαφυρή, σε προκαλεί συνεχώς να διαβάσεις τη συνέχεια!

Pocket 7: Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακριβού

πανδαιμονιο κωστασ ακριβοσ μεταιχμιο

πανδαιμονιο κωστας ακριβος μεταιχμιο

Άγιο Όρος, 2004 και ένα πτώμα! Ένα πτώμα… γυναικείο! Μπορείτε να το διανοηθείτε;  Το πτώμα έρχεται να ταράξει με έναν έξυπνο ακόμα και ειρωνικό τρόπο τα ήρεμα και αθώα, κατά τα άλλα, πνεύματα…

Οι καλόγεροι της μονής φανερά αναστατωμένοι αρχίζουν να αναρωτιούνται και να υποπτεύονται! Τα σενάρια πολλά… από την εθνική συνωμοσία μέχρι και το ερωτικό σκάνδαλο!!

Αυτό που μας άρεσε στο εν λόγω βιβλίο είναι ότι η ιστορία του συγγραφέα χτίζεται σιγά σιγά μέσα από την απλή, κατανοητή και γεμάτη σαφήνεια γραφή καθώς και ο συνδυασμός αστυνομικής γραφής και πραγματολογικής προσέγγισης της ζωής στο Άγιο Όρος. Στο τέλος αφήνει στον αναγνώστη το αίσθημα της εσωτερικής ανασκόπησης!

Διαβάστε τις περιλήψεις μας και προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας pocket από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!!!!

Τέλος, μην ξεχνάτε τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης pocket που μπορεί να σας στείλει 3 ήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και τη Celestyal Cruises!

You may also like

Close