ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

by Olga
usa travel

Σήμερα έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με πολύ πρακτικά θέματα σχετικά με την οργάνωση ενός ταξιδιού σε μακρινό προορισμό! Διαλέξαμε μία πόλη η οποία για πολλούς αποτελεί ταξίδι όνειρο ενώ για άλλους η οργάνωση και μόνο του ταξιδιού φαίνεται βουνό! Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, την γοητευτική αυτή μητρόπολη! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να οργανώσετε το ταξίδι σας πλην αεροπορικών εισιτηρίων είναι εδώ!Θεωρούμε δεδομένο ότι έχετε κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια οπότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο, είσαστε ήδη στη μέση της διαδρομής!

Κεφάλαιο Ταξιδιωτικά έγγραφα!

Διαβατήριο+! Όσοι έχετε ένα ελέγξτε την ημερομηνία λήξεως να μην είναι μικρότερη των έξι μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Σε περίπτωση που είστε οριακά προτείνουμε να το ανανεώσετε αμέσως. Όσοι δεν έχετε ακόμη διαβατήριο καιρός να βγάλετε! Μπείτε εδώ! Μαζέψτε τα δικαιολογητικά και καταθέστε τα στα γραφεία διαβατηρίων της αστυνομίας. Σε τρεις μέρες θα το έχετε ήδη! Να έχει και λευκές σελίδες για τη θεώρησή του! Να έχετε μαζί σας και μία φωτογραφία του διαβατηρίου στο κινητό σας ή εκτυπωμένη.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο βίζα!

Στην Αμερική θα χρειαστείτε ESTA. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ESTA και αφού περάσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία προσεκτικά, αναμένετε την έγκριση της. Όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και θα σας πάρει περίπου δύο ώρες. Κοστίζει περίπου 15 ευρώ και διαρκεί για ένα έτος. Φωτοτυπία την έγκρισή σας.

Κεφάλαιο μετακίνηση προς το αεροδρόμιο!

Park Around σε περίπτωση που θέλετε να μετακινηθείτε με την άνεση του αυτοκινήτου σας, να αφήσετε το αμάξι σε ασφαλές μέρος και να το βρείτε καθαρό όταν επιστρέψετε, με πολύ λίγα χρήματα! Για εσάς που θέλετε μεγαλύτερη άνεση, δεν διαθέτετε όχημα ή θα είστε με μεγάλη παρέα συνιστούμε την Uber, θα σας αφήσει και θα σας παραλάβει με ασφάλεια, γρήγορα και ξεκούραστα έξω από την πύλη σας.

roatrip usa

roatrip usa

Κεφάλαιο διαμονή!

Η Νέα Υόρκη φημίζεται για το υψηλό κόστος σχετικά με τη διαμονή σας εκεί, οπότε μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε το ιδανικό κατάλυμα για εσάς. Παρόλα αυτά ειδικά αν ταξιδεύετε με παρέα θα συστήναμε Airbnb, hostel και φυσικά couch surfing! Μην κλείσετε εκτός πόλης, άλλωστε πρέπει να νιώσετε τα vibes της πόλης, φροντίστε όμως να είστε κοντά σε στάση μετρό για να είστε ευέλικτοι. Φωτοτυπία την κράτησή σας.

Κεφάλαιο Αεροδρόμιο!

Τα μεγάλα αεροδρόμια είναι πραγματικά μεγάλα για αυτό προσοχή! Ειδικά όσοι δεν έχετε ξαναπάει σε τέτοια, υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε ακόμη και μία ώρα για να μετακινηθείτε από gate σε gate. Υπολογίστε σωστά τους χρόνους σας και μάλιστα στην περίπτωση που έχετε και μετεπιβίβαση σε άλλο αεροδρόμιο, προσοχή γιατί σε κάθε αεροδρόμιο ισχύουν άλλοι κανόνες και ενδέχεται να χρειαστεί να βγάλετε νέες κάρτες επιβίβασης. Πριν πετάξετε φροντίστε να γνωρίζετε σε ποιο αεροδρόμιο προσγειώνεστε για να οργανώσετε και τη μετάβασή σας στο κατάλυμά σας και πίσω. Εννοείται φωτοτυπία όλα τα boarding passes – check ins.

Κεφάλαιο check in!

Εννοείται πως κάνουμε ηλεκτρονικό check in πριν την πτήση μας, όμως  εάν το αεροδρόμιο δεν υποστηρίζει αυτόματες διαδικασίες ενδέχεται να πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να αφήσετε αποσκευές και να επιδείξετε τις κάρτες σας. Μπορεί ακόμη και να απαιτείται να έχετε τυπωμένες τις κάρτες επιβίβασης! Για αυτό να τις έχετε τυπωμένες μαζί σας.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο βαλίτσα!

Σιγουρευτείτε για τα όρια αποσκευών και χειραποσκευών ανάλογα με την εταιρεία και το εισιτήριο που έχετε αγοράσει. Προσοχή γιατί τα υπέρβαρα και η εξτρά βαλίτσα ειδικά στην Αμερική κοστίζουν αρκετά. Για να μειώσετε το κόστος μπορείτε να ταξιδέψετε με backpack μέχρι Νέα Υόρκη και να προσθέσετε εκεί αποσκευή την οποία μόλις θα έχετε αγοράσει από κάποιο outlet! Εμείς αυτό κάνουμε!

Κεφάλαιο εφαρμογές!

Uber, google maps offline, maps me, whats up, Jump bikes κοκ. Φροντίστε να αποθηκεύσετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που θέλετε να επισκεφθείτε, το κατάλυμά σας κτλ. Κατεβάστε χάρτες για να λειτουργούν ακόμη και χωρίς σύνδεση ίντερνετ. Αποθηκεύστε την πιστωτική σας κάρτα στην Uber για να μην χάνετε χρόνο όταν την χρησιμοποιήσετε.

Κεφάλαιο πιστωτικές κάρτες!

Είστε Αμερική, στην μητρόπολη όλων των πόλεων, ξεχάστε τα μετρητά και χρησιμοποιήστε πλαστικό χρήμα, μόνο! Πετυχαίνετε καλύτερη ισοτιμία (συνήθως…)! Πάρτε μαζί σας μια ακόμη κάρτα, ποτέ δεν ξέρεις. Φροντίστε να έχετε πιστωτικό όριο, αρκετά καλό και να ενημερώσετε την τράπεζα σας για το που θα ταξιδέψετε (κάποιες τράπεζες το χρειάζονται). Πάρτε και λίγα μετρητά μαζί σας (λίγα ε;). Το δολάριο δεν είναι από τα αγαπημένα μας νομίσματα σε περίπτωση ταξιδιού και δυστυχώς συνήθως η ισοτιμία με το ευρώ δεν είναι πολύ ευχάριστη! Βεβαιωθείτε πριν ταξιδέψετε ότι γνωρίζετε το συνάλλαγμα!

Κεφάλαιο είσοδος στη χώρα!

Με την άφιξη στο αεροδρόμιο σας περιμένει μία σειρά δοκιμασιών (χαχα καλό ε;) όχι εντάξει δεν χρειάζονται υπερβολές. Υπάρχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και μία μίνι συνέντευξη του τύπου ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας κτλ. Φροντίστε να είστε σοβαροί για να τελειώνετε σύντομα.

Κεφάλαιο αξιοθέατα – πρόγραμμα!

Εδώ θα χρειαστεί η δική σας καλή αναζήτηση μέσω διαδικτύου (μέσω ενός ενημερωμένου ταξιδιωτικού blog καλή ώρα όπως το δικό μας!), μέσω ταξιδιωτικού οδηγού είτε με κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για να κλείσετε κάποιο τουρ! Επιστρατεύστε όρεξη, φαντασία και πάρτε κόλλα χαρτί και μολύβι κυριολεκτικά και ξεκινήστε να σχεδιάζετε! Μόλις τελειώσετε περάστε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στο google maps και αφού υπολογίσετε και τις αποστάσεις, έχετε έτοιμο το πρόγραμμά σας! Αν οι χρόνοι δεν σας βγαίνουν στο περπατητό, να παίρνετε Jump bikes από σημείο σε σημείο που θα σας βγεί απίστευτα οικονομικά!

Κεφάλαιο ταξιδιωτική ασφάλιση!

Στην περίπτωση των ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική, είναι όμως κάτι που καλό είναι ειδικά για μεγάλα ταξίδια να μην αμελείτε να κανονίζετε. Μία φορά θα συμβεί κάποια ατυχία και θα σας φανεί πολύ χρήσιμη η ταξιδιωτική ασφάλιση. Δοκιμάστε γνωστές ασφάλειες όπως είναι η Mondial assistance κοκ.

Κεφάλαιο tipping!

Είστε στις ΗΠΑ που σημαίνει ότι όλα θα σας φανούν πανάκριβα! Το ίδιο συμβαίνει και με το φιλοδώρημα το οποίο συνήθως δεν αναφέρεται στις αρχικές τιμές, σε άλλες είναι και υποχρεωτικό. Τα ποσοστά παίζουν μεταξύ 10%, 15% κοκ. Αν σας παρηγορεί βέβαια να ξέρετε πως τα φιλοδωρήματα αποτελούν πολλές φορές τον μισθό των εργαζόμενων ειδικά σε εστιατόρια και καφέ.

usa travel

usa travel

Κεφάλαιο Ιντερνετ!

Όπως σας είχαμε αναφέρει και στον πρακτικό οδηγό του roadtrip στην Καλιφόρνια, μπείτε στην US Mobile και κάντε την παραγγελία σας για να έχετε αριθμό και ίντερνετ παντού στις ΗΠΑ!

Κεφάλαιο αυτοκίνητο!

Για εσάς που επιθυμείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να κάνετε και καμιά εκδρομούλα εκτός Νέας Υόρκης, επιλέξτε γνωστό ενοικιαστή που συνήθως επιτρέπει take up  – drop off σε διαφορετικά σημεία που βολεύουν ειδικά αν αναχωρείτε από διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που προσγειωθήκατε! Επιλέξτε παρόχους όπως το Alamo car με το οποίο μπορείτε να φτάσετε ακόμη και μέχρι west coast!

You may also like

Close