ΤΑΞΙΔΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΖΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

by Dimosthenis
new york city brooklyn bridge

Νέα Υόρκη… Η μητρόπολη των εθνών και των πόλεων, η πόλη όπου οι ευκαιρίες και η ελευθερία έκφρασης αποτελούν πυλώνες πολιτισμού και τρόπου σκέψης. Αποτελεί ίσως το κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πλατεία Times square, Άγαλμα της Ελευθερίας, Wall street, Brooklyn bridge, Central park, Top of the rock observatory, Empire State builiding, Ground Zero, Ellis island, 5th Avenue, αποβάθρες Battery park και αμέτρητα άλλα σημεία ενδιαφέροντος σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις για να κάνεις το ταξίδι στη συναρπαστικό και αξέχαστο! Αν έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε στην Νέα Υόρκη και θέλετε να ζήσετε τα αμερικάνικο όνειρο διαβάστε το άρθρο μας με συμβουλές για την οργάνωση του ταξιδιού σας.

new york central park

new york central park

Αθήνα Νέα Υόρκη και διαφορά ώρας

Η διαφορά ώρας με την Αθήνα είναι 7 ώρες, αφού η Νέα Υόρκη είναι 7 ώρες πίσω από την Αθήνα. Η απευθείας πτήση Αθήνα Νέα Υόρκη διαρκεί γύρω στις 11 ώρες γι΄ αυτό ξεκουράσου πριν ταξιδέψεις και διάβασε τρόπους για πιο ξεκούραστο ταξίδι σε μακρινές πτήσεις!

Ο Καιρός στη Νέα Υόρκη

Ο καιρός στη Νέα Υόρκη είναι απρόβλεπτος και σχετικά σκοτεινός, όπως άλλωστε αρμόζει! Πάρτε μαζί σας αδιάβροχο μιας χρήσης και θα είστε μια χαρά! Άλλωστε βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη στην πόλη όπου όλα είναι εφικτά και πιθανά, οπότε μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση!

Πότε να πάτε στην Νέα Υόρκη;

Είναι μία πόλη εξίσου όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, με ιδιαίτερη προτίμηση στην άνοιξη και τα Χριστούγεννα!  Άλλωστε και ποιός δεν θα ήθελε να ζήσει Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη; Την άνοιξη όμως στις αρχές καλοκαιριού, θα μπορέσετε να κινηθείτε πολύ πιο εύκολα και να απολαύσετε τα υπέροχα πάρκα της πόλης!

Αξιοθέατα στη Νέα Υόρκη

Τι να δεις στη Νέα Υόρκη; Η καλύτερα τι να πρωτοδείς; Πολλοί φαντάζονται ότι η Νέα Υόρκη είναι μία πόλη της οποίας το βασικό αξιοθέατο είναι οι ουρανοξύστες και όχι άδικα. Πέραν του μοναδικού της αστικού περιβάλλοντος το οποίο παρεμπιπτόντως δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο είναι πολλά περισσότερα. Είναι γεμάτη πάρκα και ας είναι και τεχνητά, γεμάτη μουσεία, θέατρα, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς χώρους!

Η λίστα είναι τεράστια και ατελείωτη οπότε ξεκινήστε με τα σημεία ενδιαφέροντος που σας στο άρθρο μας για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη και τι να δείτε σε 5 ημέρες!

brooklyn bridge new york

brooklyn bridge new york

Τρόποι για να δεις τη Νέα Υόρκη διαφορετικά

Τελικά η Νέα Υόρκη είναι μία σκοτεινή, ψυχρή και σκληρή πόλη; Μπορεί η απάντηση να είναι ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αφενός μεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι ελπιδοφόρα, φωτεινή και γεμάτη πάθος και αφετέρου πως ακόμη και αυτά τα σκοτεινά της χαρακτηριστικά δεν τυγχάνουν αποδοχής!

Για εσένα λοιπόν που θέλεις να βιώσεις τη Νέα Υόρκη με έναν διαφορετικό τρόπο, ταξίδεψε στο σχετικό μας άρθρο και δες το μεγάλο μήλο αλλιώς…

Ποιά είναι τα πιο instagrammable σημεία της Νέας Υόρκης;

Τα ταξίδια όλων μας έχουν αλλάξει αρκετά με την χρήση των social media, σωστά; Δεν μπορούμε λοιπόν να παραλείψουμε να απαριθμήσουμε όλα τα instagrammable σημεία της Νέας Υόρκης για τους λάτρεις της φωτογραφίας και του instagram.

Μετακινήσεις

Για τις μετακινήσεις μας χρησιμοποιήσαμε Uber (πολύ φθηνό με carpool) και μετρό (εβδομαδιαία κάρτα 33 δολ.). Από και προς το αεροδρόμιο πήραμε ταξί με ταρίφα 52,90 δολ. Εναλλακτικά υπάρχει το μετρό αλλά δεν το συστήνουμε λόγω απόστασης, αλλαγών σταθμών και ταλαιπωρίας και φυσικά η Uber η οποία όμως σε ώρες αιχμής μπορεί να είναι αυξημένη σε σχέση με την ταρίφα αεροδρομίου.

Εφαρμογές που χρησιμοποιήσαμε

Μήπως να ταξιδέψετε και Ουάσινγκτον;

Αν ποτέ βρεθείτε να ταξιδεύετε στις ανατολικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  να μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την ένδοξη Ουάσινγκτον!  Ιδρύθηκε μετά την αμερικανική επανάσταση ως έδρα της κυβέρνησης της πρόσφατα ανεξάρτητης χώρας. Ουάσιγκτον ονομάστηκε από τον George Washington, τον πρώτο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδρυτή της.

Διαβάστε περισσότερα για τα αξιοθέατα της Ουάσινγκτον και πως να τα δείτε μέσα σε δύο ημέρες!

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη;

Εδώ δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα για πολλούς καθώς το κόστος δεν μπορεί να κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα εκ των πραγμάτων. Αεροπορικά εισιτήρια,  διαμονή, αξιοθέατα, διασκέδαση, μετακινήσεις, φαγητό, βίζα είναι η φθίνουσα σειρά κόστους μη συμπεριλαμβανομένων τυχόν αγορών σας φυσικά! Το δικό μας κόστος δεν είναι ενδεικτικό καθώς βρήκαμε πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Ξεκινήσαμε ήδη με μειωμένα έξοδα. Επίσης μοιραστήκαμε τη διαμονή με παρέα και μας βγήκε μισή τιμή. Για δύο άτομα ξοδέψαμε μαζί με την Ουάσινγκτον και αγορές 1800 ευρώ για 7 ημέρες. Αλλά ξαναλέμε δεν είναι ενδεικτική τιμή, οπότε μην τρομάξετε από το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας όταν κάνετε απολογισμό! Διαβάστε εδώ μερικές ιδέες για να ταξιδέψετε πιο φθηνά και πώς να κλείνετε φθηνά ταξίδια!

Διαβάζεις τα άρθρα μας, ετοιμάζεις βαλίτσα, κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή και έφυγες!

You may also like

Close